Şimdi Ara

İş Yeri İçin Size Göre Küçük Ama Bana Göre Büyük Bir Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söylemiliyim iş yerindeki modem ttnet in dandik birtane modemi onun hakkında hiç bir bilgim yok ama sizden birkaç konuda yardımcı olmanızı istiyicem. Şimdi bizim işimiz fotokopi olduğu için bir kaç tane fotokopi makinası var eternetle bağlı olan, bir modem birde 8 li siwitch var haliyle.

Ben internetim olsun yazıcılara gönderdiğim veri hızı olsun her şeyi arttırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim ?
    Eternet hızı maximum 100 mbps midir ? 300 mbps 150 mbps lik bir modem alırsam yinede eternetle bağlıyıcağım için maximum hız 100 mü olur ilk bunu öğrenmek istiyorum ?

Bu arada modem ve switch içinde şunlar nasıldır ?

http://www.bimeks.com.tr/urun/115582/tp-link-td-8961nd-11n-300mbps-kablosuz-modem.aspx

http://www.bimeks.com.tr/urun/105305/tp-link-sg1008d-8-port-10-100-1000-switch.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 1 Temmuz 2012; 21:01:08 >

• Kardeş ilk önce sizin internet paketiniz kaç mpbs ise o kadar internet alırsınız(bu ülkede paketten daha azını alırsın) 8mbps paketin varsa 100 mpbs modem takman internet hızını değiştirmez sadece 100mbps interneti kaldırdığını gösterir sen yine 8 alırsın ayrıca çift antenli bir modem alırsan işyerinde daha geniş alanda kablosuz çekim elde edersin sen ttnetin sitesinden kendi fiyatına uygun tarifeyi incele ordan internet hızı paketini ona göre seçip hızlandırabilirsin swich değişmene gerek yok o sadece interneti paylaştırır modemden memnun değilsen yeni modem almanı öneririm
  • Öncelikle çok teşekkürler ama internet paketim kaç mpbs bilmiyorum onu nerden öğrenebilirim peki ve interneti de kablolu kullanıyorum benim için kablolu kablosuz önemli değil, benim için önerebileceğiniz bir modem var mı peki ? ( Ve ayrıca şu kısmı aklıma takıldı diyelimki 8 mbps ve biz burda 300 lerden falan bahsediyoruz o zaman 54 mbps de alsam hız yine 8 mi olur, eğer böyleyse çok saçma değilmi bu sistem niye bukadar yüksek mbps deki ürünler var :) biraz aklım karıştıda :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 1 Temmuz 2012; 21:15:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerascioglu

Öncelikle çok teşekkürler ama internet paketim kaç mpbs bilmiyorum onu nerden öğrenebilirim peki ve interneti de kablolu kullanıyorum benim için kablolu kablosuz önemli değil, benim için önerebileceğiniz bir modem var mı peki ? ( Ve ayrıca şu kısmı aklıma takıldı diyelimki 8 mbps ve biz burda 300 lerden falan bahsediyoruz o zaman 54 mbps de alsam hız yine 8 mi olur, eğer böyleyse çok saçma değilmi bu sistem niye bukadar yüksek mbps deki ürünler var :) biraz aklım karıştıda :) )

Modemi kapa aç sonra internetin meşgul olmaması lazım speedtest.com gir orda testi başlat hızları öğrenebilirsin ürünlerin bant genişliği yüksek 54 mbpsde senin işini görür değişen bir şey olmaz bimexte 2 antenli tp link kablosuz var onu alabilirsin

• O zaman ne alırsam alıyım eternet kablosuyla bağlanıcağım için bir etki etmez hıza öyle mi düyorsunuz, peki millet neden 300 mbps lik şeyleri alıyor zaten ttnet veya bir bakşa internet hizmeti veren yer okadar yüksek hızdaki mbps leri desteklemiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerascioglu

O zaman ne alırsam alıyım eternet kablosuyla bağlanıcağım için bir etki etmez hıza öyle mi düyorsunuz, peki millet neden 300 mbps lik şeyleri alıyor zaten ttnet veya bir bakşa internet hizmeti veren yer okadar yüksek hızdaki mbps leri desteklemiyor ?

Kardeş kaçlık aldığının bir önemi yok yüksek fiyatlıları geleceğe yönelik yüksek yapıyorlar şunu diyorum kablosuz kullanacaksan anteni güçlü hatta 2 antenli bir modem alırsan daha uzaklara internet çekebilirsin ayrıca kablodan bağlanan birisi download yaparken kablosuz bağlananlar genellikle internete giremiyor bu sorun çekimin azalmasından kaynaklanıyor 2 antenli bir modem alırsan bu tür problemler azalır
  • Hee tamam şimdi anladım, çok teşkkürler herşey için ya :D O zaman ben şöyle yapıcam evimdeki Linksys WAG120N 150Mbps 4 Port ADSL Modem (http://www.bimeks.com.tr/urun/108689/linksys-wag120n-150mbps-4-port-adsl-modem.aspx ) i dükkana götürücem, Tp-Link TD-8961ND 11N 300Mbps Kablosuz Modem ide (http://www.bimeks.com.tr/urun/115582/tp-link-td-8961nd-11n-300mbps-kablosuz-modem.aspx#specs ) evime alıcam hem dükkandaki dandik adslden kurtulucam hemde evdeki çekim gücü dahada artıcak wooo

Çok teşekkür ederim ama son soru eve alıcağım Tp-Link TD-8961ND 11N 300Mbps Kablosuz Modem şu anki modemimden daha iyi değil mi ? ve alırsam buna ayrıcahttp://www.bimeks.com.tr/urun/105606/tp-link-ant2408c-2-4ghz-8dbi-anten.aspx bu anteni takabilirmiyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 1 Temmuz 2012; 23:05:08 >

• Alacağın antenin olup olmayacağına garanti veremem tplinkin antenleri sökülebilirse takabilirsin onu aldığın yere soracaksın
  • Tamam herşey için çok teşekkrüler 1 taşla 2 kuş vurdum sayende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerascioglu -- 1 Temmuz 2012; 23:25:34 >
  • Önemli değil kardeş
  • gigabit bir switch alırsan modemin ne olursa olsun eğer kablolu cihazların gigabit destekli ise iç ağın fevkalade hızlanır.
    tabi internet hızında bir değişiklik olmaz.
  • Bu konu hakkında biraz bilgi verirmisin cihazın destekli olduğunu bilmiyorum ama canonun son fotokopi makinalarından ve hepsine ethernetle bağlı 8 li switch yeter bilgisayarlar biraz eski olabilir ama bunlar etkiler mi gigabit switch dediğiniz olay nedirhttp://www.bimeks.com.tr/urun/105305/tp-link-sg1008d-8-port-10-100-1000-switch.aspx bundan dahamı iyidir yani , birtane önerebilirmisiniz bana :)
  • link verdiğin ürün gigabit switch zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.