Şimdi Ara

İŞ YOK, napacağım?? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
9
Favori
30.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Forza

Bu işverenin işine geliyor zaten sigorta yok maaşı daha az ver. yetkililer de sesini çıkarmıyor. kendi vatandaşımız iş arasın dursun
    Elbette işlerine geliyor neredeyse hepsi memnun bu durumdan.
  • Hocam bence kurumsal bi şirkete iş başvurusu yapıp asgari ücretle çalışırken bir yandan kendi mesleğinizle ilgili işler kovalayın boş zamanlarınızda bu işlerle uğraşın en son kendi şirketinizi kurun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne kadar birikiminiz var ona göre tavsiyelerde bulunalım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Yol yemek derken zaten 2 bin TL oluyo.
    300 lira için milletin ağız kokusunu çekmeye gerek yok.Ayrica her üniversiteli en az 5000 TL almasi gerekir.Her yere üniversitesi yaptım diye ovunuyosan istihdam da sağlaman lazım.Betonu dikip okul yaptım demekle olmuyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

Ne kadar birikiminiz var ona göre tavsiyelerde bulunalım?
    Aslında benim çok fazla yok yirmi bin kadar.. ama çevremden ailemden daha fazla destek alabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kızın adı gortce

Zamanında çalışacaktınız.
    Görüyoruz zamanını. Yeni mezun olanlar için bile tecrübe istiyorlar..
  • Avm lerde her türlü iş bulursun. Hangi şehir bilmiyorum istanbul için konuşuyorum.

Sende okadar okuduk farklı işmi yapiyim diye üzülüyorsun haklısın ama iş bulana kadar yap bence. Sosyal medya vs den anlıyorsan aç bir instagram sabah akşam bir şeyler paylaş 2 3 farklı hesap aç hatta. Biri tutsa paraya para demessin.

• 39 yaşında yüksek lisans mezunu (çok iyi bir dereceyle) , 13 yılı bilfiil aynı firmada olmak üzere 15 yıllık iş hayatım vardı. Ekonomik kriz dolayısıyla çalıştığım şirket küçülmeye gitti. Çalıştığımız departmanı kapattılar ve 14 arkadaşımla birlikte işsiz kaldım. 2 aydır işsizim. Bu yaştan sonra iş bulabileceğimi de sanmıyorum. Yalnız yaşıyordum. Bu yaşta baba evine döndüm. 4 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımla bu yaz nişan yapacaktık aile arasında. Aldığım tazminatın bir kısmı ile borçlarımı ödeyip, kalanını bankaya yatırdım. O da %10,75 faizle 1377 lira getiriyor ayda. Cep telefonu, internet ve spor salonu üyeliğim 400 lira yapıyor. Cep telefonu tarifemi değiştirdim (90 liraydı, 46 liralık pakete düşürdüm). Kablonet duruyor. Spora gitmeZsem evde aklımı üşütürüm heralde. Geçen bir iş görüşmesine gittim. Adam diyor sen çok donanımlısın bu iş seni tatmin etmez. Bu yaşta adamın karşısında işe ihtiyacım var deyip yalvarayım mı? Peki haklısınız deyip ayrıldım oradan. Bu süreçte sağlığınızı, en önemlisi akıl sağlığınızı koruyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 16 Ocak 2020; 1:31:30 >

• Yaşadıklarını iyi anlıyorum bende aynısını yaşadım. Hele tecrübe arayan ama yeni mezun isteyen çakal sürüsüyle defalarca görüştüm. Avm veya teknoloji mağazalarına cv bırak en kötü asgari ücrete çalışırsın bu arada da iş aramaya devam edersin. Boşta durmaktan iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCKiE_BrOwN

39 yaşında yüksek lisans mezunu (çok iyi bir dereceyle) , 13 yılı bilfiil aynı firmada olmak üzere 15 yıllık iş hayatım vardı. Ekonomik kriz dolayısıyla çalıştığım şirket küçülmeye gitti. Çalıştığımız departmanı kapattılar ve 14 arkadaşımla birlikte işsiz kaldım. 2 aydır işsizim. Bu yaştan sonra iş bulabileceğimi de sanmıyorum. Yalnız yaşıyordum. Bu yaşta baba evine döndüm. 4 yıldır birlikte olduğum kız arkadaşımla bu yaz nişan yapacaktık aile arasında. Aldığım tazminatın bir kısmı ile borçlarımı ödeyip, kalanını bankaya yatırdım. O da %10,75 faizle 1377 lira getiriyor ayda. Cep telefonu, internet ve spor salonu üyeliğim 400 lira yapıyor. Cep telefonu tarifemi değiştirdim (90 liraydı, 46 liralık pakete düşürdüm). Kablonet duruyor. Spora gitmeZsem evde aklımı üşütürüm heralde. Geçen bir iş görüşmesine gittim. Adam diyor sen çok donanımlısın bu iş seni tatmin etmez. Bu yaşta adamın karşısında işe ihtiyacım var deyip yalvarayım mı? Peki haklısınız deyip ayrıldım oradan. Bu süreçte sağlığınızı, en önemlisi akıl sağlığınızı koruyun.
    Spor konusuna katılıyorum.. Ben de 3 aylık 500 vererek spora gidiyorum.. Fiziksel olarak kilo almaya çalışmak dışında en çok psikolojik olarak iyi geldiği için gidiyorum..

Fazla donanımlı olmak ve az tecrübeli olmak sanırım iş arama sürecinin handikapı..

Siz de büyük sınav yaşamışsınız, işten ve evden çıkarak.. Galiba nişan süreci de aksadı..

Benim tam zamanlı çalışırken iki kere işlerden çıkışım var.. Biri Alkım kitabebiydi komple kapandı zaten, diğeri de bir dernekti küçülmeye gitti..

İkisinde de evlilik düşüncesiyle birileriyle görüşüyordum, ikisinde de işsizlik konusunda sıkıntı çıktı.. Beni bu durum psikolojikman da sıkıntılı yaptığı için iki ilişki de yıpranmıştı...

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Spora devam..

• Tr de çalışılmaz 5 kişilik işi 1 kişiye yaptırıyorlar.

• E5 yanı Cennet de böyle bir ofis görmüştüm.

• Allah iş arayan herkesin yardımcısı olsun, zor durumlar bunlar, kpss olmasa ben ne yapardım bilemiyorum.
  • işiniz özellikle avrupa ve amerika'da makbul bir iş alanıdır. ne kadar yeteklisiniz bilmiyorum ama şu an bu ekonomik durgunlukta iş bulmanız çok zor.

son çare yurt dışı derseniz yapacak bir şeyiniz kalmıyor.
  • Hocam azda birikiminiz varmış bence kosgepi deneyin, hibe veriyorlar, faizsiz kredi veriyorlar vs. bakkal bile açsanız kendi paranızı kazanırsınız batarsanızda kendiniz batırmış olursunuz. Gidende 20 bininiz olur çok bişey olmaz. Ama tutarsa yürür gidersiniz. Demesi kolay biliyorum ama denenebilir.
  • Ulkede yasanmaz hocam

• Bu ülkede tanıdığın yoksa asla sağlam bir işe giremessin.

Hiç mi yok partilerden tanıdığın.
  • Ben de bu sektördeyim. Nasıl iş bulamıyorsun anlamadım. Bir sürü iş ilanı var.
  • vakti zamaninda kosgeb kursuna gittim 20 kisilik siniftan 3 kisi dukkan acti yani o kadar zor hesap kitap fizilibite varki mali musavir tutmadan kosgebin isteklerini asla yerine getiremezsin.
    Kosgeb hali hazırda kobi olan isini buyutmek isteyenlere fayda olabilir cunku o firmalar muhasebeci olan aktif firmalar kosgeb in kredi vermek icin istedigi mali raporlara hakimler.. yani sifirdan dukkan acayim kosgeb gelsin para versin oyle bisey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Ressam

Ben de bu sektördeyim. Nasıl iş bulamıyorsun anlamadım. Bir sürü iş ilanı var.
    İş ilanı var, yüzlerce başvuran da var. Sadece çok fazla tecrübem yok CV'deç Yaş 31. Bilmiyorum acaba bunlardan mı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.