Şimdi Ara

İsaya İnen İncil Nerede. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: torlofan

Öyle deme tasvirler, olayın nasıl olduğunu dinleyenin gözünde canlandırabilmek önemlidir kurgularda.

100lerce kitaptan 4 kitap seçildi cümlesi pek etkili değilken bu kısa cümleyi 1 sayfa dolusu tasvir ve detayla anlatırsan inandırıcılığı artar.

Ekmek teknesini izlemişsen kahvede hikaye anlatırdı Heredot Cevdet onun gibi düşün. Kendin yaşayacaksın, karşıdakine de hissettireceksin ki herkes inansın hikayeye
    Öyle de şimdi iyice bir bakınca saçmalığı sulu boya misali dökülüyor.Uyduracaksan düzgün uyduracaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 12 Şubat 2020; 20:11:36 >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Ben bu hikayeyi bilmiyorum ya, gırgırına yazdım detay önemli diye, dediğin doğru tabi düzgün uydurmak önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: astegon

İsa'nın ölümünden yıllar sonra yüzlerce incil vardı. İznik Konseyi bu sebeple yapıldı ve 4 tanesi genel kabül gördü.

Matta, Markos, Luka, Yuhanna.

Diğer incil sahipleri çok itiraz etti, büyük tartışmalar vs olmuş deniyor.
    İznik Konsili'nde mesele İsa'nın doğası ve Ariusla Athanasius'un teolojik - Mesih'in doğası üzerine - kavgası. İncillerle alakası yok İncillerle alakası Türkiye'deki bilgisizlikten ötürü yaygın bir efsane.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunda sasikacak nevar ki.
    Bitmis kitapla ortaya cikan tek peygamber var da ben mi cahilim.
    Adam 3 5 sayife parsomenle ortaya cikip nabiz yoklamis inanan bukuncsa salla babam salla inanmayan olunca brn size sorarim diyerek evvela askeri politik ekonomik cesmeelri ele gecitmis.
    Sonra sacmaliklarini ya kendi cogunlukla ardindan gelen uyaniklar kanun hukmunde millete dayamis.
    Kitapla mesgul olanlarin kari kizlari topraklari pata ve deavarlarima cokmusler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Isaya birşey inmedi. Hatta isa bile yoktur.

Daha sonraları isa efsanelerini yazan bir kaç kişi ortaya kitaplar koydular. Dilden dile çevrildikçe bu kitapların sayısı arttı, çevirme ve uydurma nedeniyle içerikleri çoğaldı. Baktılar bu iş böyle olmayacak ortak kitap bulalım diyerek incilleri azalttılar.
    silinebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 22 Şubat 2020; 16:50:46 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.