Şimdi Ara

İşe Yaramaz Oyuncu Donanımları (10 yıllık tecrübe içerir) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende çeşitli logitech ürünlerini kullanıyorum. Ancak geçen hafta 18 aydır kullandığım g900 farem çift tıklamaya başladı.Şu anda teknik servis ile değişim konusunda yazışıyoruz yerine g903 göndereceklermiş.
    bugüne kadar
    k350 klavye (9yıldır sorunsuz)
    f710 (6yıldır sorunsuz)
    g29 direksiyon ve shifter (2yıldır sorunsuz)
    x56 hotas (2yıldır sorunsuz) bunu çok sık kullanmadım gerçi
    bir kaç tane giriş seviye logitech fare de kullandım pek sıkıntı çıkartmadı.

elektronik biraz da şans işi gibi geliyor bana, en azından firma ürününün arkasında duruyor. tabi garanti bittikten sonra başıma gelseydi nasıl olurdu bilmiyorum.

daha önce 2tane microsoft wireless 4000 farem de olmuştu ikisindede çift tıklama sorunu yaşamıştım bir tanesi duracell max pilleri 4-5 günde tüketmeye başlamıştı (1yıl civarında gitmesi gerekiyordu) ki buda kaliteli bir faredir.
    yıllar önce a4 tech x7 faremde de çift tıklama sorunu olmuştu.

Demem o ki kullandığımız ürünler git gide dayanıksızlaşıyor. bu da sürekli ürün satmak isteyen firmaların uyguladığı bilinen bir taktik. firmaların bir kullanıcıya 10 yıl içinde sadece bir tane fare yada ürün satmak istemeyeceğinden emin olabilirsiniz.
    benim nacizane tavsiyem bozulduğunda çok üzülmeyeceğiniz bütçenize uygun ürünlerle hareket etmenizdir. özellikle fare ve klavyelerde performans olarak fark hissetmek bence çok kolay değil en azından 10kat fiyat farkı yaratacak kadar fark olmadığını düşünüyorum.

birde direksiyon ve uçuş kontrollerinde biraz daha hobi olarak bakıyorum ve burada kalite aldığınız hissiyatı çok etkiliyor ve simulasyonlar pahalı hobiler bunu kabul etmek lazım. özellikle çalışan ve ailesi olan zamanı daha kısıtlı kullanıcılar kısa zamanda aldığı keyifi maximize etmek istiyor (kendimden biliyorum :)

• g502 PROTEUS SPECTRUM modeli mi? Düz mavi ışık yerine RGB olan yani.

G710+ çıkış tarihi civarı acayip bozmaya başladı logitech malzeme kalitesi yönünden.
  • Kaç tane Logitech m185 bozdum hatırlamıyorum ama 5 yıldır aynı m280i kullanıyorum. S220 hoparlörüm belki 10 yıl olacak hatırlamıyorum bile ama kumandası hariç sorunsuz çalışıyor. Benim için sorunsuzluk Logitech demek. Özellikle everest ile de şansım hiç yaver gitmedi genelde bir yılı çıkaramadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kablosuz mouseları çok dandik
    Kaç kez aldım hep bozuluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır G502 kullanırım herhangi bir sorun yaşamadım hocam. Teknoloji biraz da şans işi sanırım.
  • Ben de bu teknolojik ürünlerin bilerek böyle üretildiğine inanalardanım. Resmen satın almıyor kiralıyoruz arkadaşın dediği gibi. İnsanları kandırmaktan başka bir şey değil işte ama çare yok bir yandan da o yüzden el mahkum almaya devam ediyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 seneyi aşkındır Logitech G300s kullanıyorum. Bundan önceki farem de G300'dü. Yani bu fareyle rahat 5-6 senem var. Şu an kullandığım da kafayı yemiş durumda. Ben bu kadar malzeme kalitesi düşük, satın aldıktan sonra 2 ay içinde scroll tuşu bozulan, çift tıklama, tıklamama, tuşlarında sertleşme sorunları olan bir fare görmedim. Bunun yanında, fareyi yanlışlıkla masadan falan düşürürseniz, direk sapıtıyor. Nereye baksam herkes bu konulardan şikayetçi. Planlı eskitme diyeceğim de, normalde garanti bittikten sonra çatırdamalar patırdamalar başlar. Ama aynı sene içinde paranızın çöpe gitme ihtimali %95. Utanmadan 150 küsür TL'ye satıyorlar bir de.

Bu marka dandik bir marka buna emin oldum artık. Planlı eskitme belgesellerinde bu markanın adının başa yazılması lazım. Bu markanın farelerini alacaklara uyarı; Uygun bir şey arıyorsanız, gidin Bloody falan alın. A4TECH bin basar bunlara.
  • kardeşim ne kadar güzel yazmışsın ya,2 tane logitech maus ve 1 tane logitech klavyem bozuldu
    a4 tech sözde dandik marka ama logitech onun yanından bile geçemez
    maus da çift tıklama,takılı kalma,klavyede tuşların karışması bi ton sorun
    2-3 sene önce bir logitech haberinin altına böyle kötü yorum attım diye herkes - atmıştı bana ,forumda - verme kalktı da kurtuldum
  • şu japon switchleri sipariş edip taktırsammı, daha neredeyse hiç kullanılmamış logitech g pro duruyor dolapta yatışta bu çift tıklama sorunu yüzünden..
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Gerçekten planlı eskitme diye bir şey var mı? Yoksa kullanıcıların bir tahmininden mi ibaret? (cidden soruyorum yanlış anlamayın)

Bir ürünü 2 yıl sonra bozulacak şekilde nasıl ayarlıyor bunlar? Dolandırıcılığın ta kendisi eğer aslı varsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullah b. abdullah

Gerçekten planlı eskitme diye bir şey var mı? Yoksa kullanıcıların bir tahmininden mi ibaret? (cidden soruyorum yanlış anlamayın)

Bir ürünü 2 yıl sonra bozulacak şekilde nasıl ayarlıyor bunlar? Dolandırıcılığın ta kendisi eğer aslı varsa.
    Hocam nasıl yapılıyor tam bir bilgim yok. Ama bu planlı eskitme olayının olduğuna %100 eminim. Bir şekilde üretilen parçaların belli bir yıl içinde çalışması sağlanıyor, ona göre üretiliyor. Garanti süresi dolduğunda ise sorunlar başlıyor. Bunu özellikle beyaz eşyalarda çok rahat hissediyorsun. Önceden bir çamaşır makinesini, buzdolabını 10 yılı aşkın süre kullanabilirken. Şimdi en fazla 4-5 sene. Bu konuyla ilgili çeşitli belgeseller mevcut. Örneğin ampul meselesi çok meşhurdur bu konuyla alakalı. Bu iş komplo teorisi falan değil, gerçeğin ta kendisi.

• Teşekkür ederim Hocam bilgilendirme için.

• Konuyu açtığım tarihte henüz sağlam olan ama bozulacağına eminim dediğim G903 fareye ne mi oldu dersiniz? Tabi ki çift tıklama

Konuda bir de ben 3 sene 5 sene kullandım bozulmadı diyenler var. Önemli olan aldığınızdan itibaren kaç yıl geçtiği değil, toplamda kaç saat kullanıldığı. Teknoloji şans işi falan da değil. Çok nadir birkaç kişide klavyenin bir iki tuşu bozulmuş olsa anlarım. tuşların %20 sinde sorun çıkıyorsa bunun şansla falan alakası yok. Cihaz kronik olarak sorunlu demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Mart 2020; 1:9:0 >
  • abdullah b. abdullah kullanıcısına yanıt
    firmalar sag ve sol clik tusunu aynı firmadan alıyolar zaten orda kalite kalite switchler var adamlar alırken ona gore alıyor

swicth degistiriseniz aynı anda stakezleride degismeniz gerekiyor ayrıca lehim işide yapmanız lazım kendiniz yaparsanız :)

cogu kişi onla ugrasmıyacagından yenisini satıyolar taktik bu
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    asusun bazı modellerinde arge var swicth uzerine
    avantajı lehimlemeden swicth fareye yerlestirmeniz
    Pak Gamers Republicyoutube
    ASUS ROG Pugio Switch Replacement
    https://www.youtube.com/watch?v=eh5N79KqCKM

• Bunu yapsalar belki iyi niyetlerine inanılabilir. Dersin ki düşük maliyetle bozulmayan switch şu anki teknolojiyle yapılamıyor böyle bir çözüm bulunmuş. Ama logitech ve çoğu diğer üründe switchler hem lehimli, daha kötüsü vidalar yapışkan ayakların altına koyulmuş. Yeniden yapıştırınca eciş bücüş oluyor.

Farede yine 2 tane tuş var. Klavyede 100 den fazla tuş var. 10 tane switch değiştirdim yetmedi. Yetmedi scrol lock ggibi tuşlarla yer değiştirdim. Yine de bazı harfler çift basıyor.

Yenisini almaları daha çok işlerine geliyor. Garanti süresi içinde bozulan %5-10 luk ürünü de değiştiririz nolacak diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Mart 2020; 14:9:58 >
  • 4 yıldır g502 kullanıyorum sorun yok şimdilik
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.