Şimdi Ara

ISI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/en-iyi-oyuncu-dizuestue-markasi.319074/page-2

bu linkte okuduğuma gore GE60 modellerinde fan sorunu ve ısınma problemi oluyormuş. Servise gönder ciddi anlamda ısı problemi yaşıyorum de para iadesi iste. lenovo Y 700 araştır olumlu yorumlar var ise ve tipini beğenirsen onu al.
  • https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge60-2qe-apache-pro-isinma-sorunu.233554/

birde bunu oku bu gece msi uzmanı olup çıkacaksın

videoyu muhakkak izle belki işletim sistemin biosa uyumlu degıl vıdeoda anladığım bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuhuku -- 23 Mayıs 2016; 0:11:03 >
  • Birde MSI'ın söyle bir fan kontrol yazılımı var. Bunuda indirip deneyebilirsin. Fanları daha yüksek ve istenirse daha düşük devirlerede çalışmasını saglıyor.
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=255972.0
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge60-2qe-apache-pro-isinma-sorunu.233554/

videoyu muhakkak izle belki işletim sistemin biosa uyumlu degıl vıdeoda anladığım bu

bios güncellemeside bir işe yaramadı sadece 2-3 derece düşürdü yani 88-92 arası oldu ,yarın msi yi arıyıcam istanbuldayım zaten gidip götürücem değişim isticem,normalde para iadesi iyi olur ama taksitle aldık ücretide taksitle alıcaz ozaman sıkıntı olur yeni laptop alamam,zaten ısınmasa memnunum ama oyunlarda ısı çok

• DenizMahir D kullanıcısına yanıt
    banka ile alakalı bir durum tek seferdede verdiğide oluyor.
  • benımde acer ın nitro modelleri hoşuma gidiyor ama hep 17 inc var 15 inçler gelir ise türkiyeye paramda olursa bende alma niyetindeyim. Yeni başbakanımızla belki dolar düşer fiyatlar ucuzlar o zamana kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: DenizMahir

quote:

https://www.technopat.net/sosyal/konu/msi-ge60-2qe-apache-pro-isinma-sorunu.233554/

bios güncellemeside bir işe yaramadı sadece 2-3 derece düşürdü yani 88-92 arası oldu ,yarın msi yi arıyıcam istanbuldayım zaten gidip götürücem değişim isticem,normalde para iadesi iyi olur ama taksitle aldık ücretide taksitle alıcaz ozaman sıkıntı olur yeni laptop alamam,zaten ısınmasa memnunum ama oyunlarda ısı çok

Yukarda bahsettiğim programı deneyiniz bende ciddi bir fark yaratıyor. Genelde fanlar otomatik ayarda 4500 devirde calısırken sabit 6666 devirde çalıştırabiliyorsunuz bu yazılımla. Oyun oynamadıgınız zamanda fanların daha gec devreye girmesini saglayabiliyorsunuz. Mesela ben 60 dereceye cıkmadan fanları calıstırmıyorum ama default ayarı 50 derece üstünde fanlar calsıyor. Ama siz genede laptop servise bir gösterin o ayrı mevzu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimFx -- 23 Mayıs 2016; 3:04:35 >

• O değerlerde fps drop yaşaman normal , ısı yükseldiği için voltaj düşüyor galiba . Birde şöyle bir durum var çözünürlük yüksekse ısınma daha fazla olduyor . Fan yetiştiremiyor ise servisinde yapabileceği bişey yok .

90 üstü problem demektir . Bende monster kullanıyorum ısıdan dolayı gönderdim bakalım ne olacak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimFx

quote:

quote:

Yukarda bahsettiğim programı deneyiniz bende ciddi bir fark yaratıyor. Genelde fanlar otomatik ayarda 4500 devirde calısırken sabit 6666 devirde çalıştırabiliyorsunuz bu yazılımla. Oyun oynamadıgınız zamanda fanların daha gec devreye girmesini saglayabiliyorsunuz. Mesela ben 60 dereceye cıkmadan fanları calıstırmıyorum ama default ayarı 50 derece üstünde fanlar calsıyor. Ama siz genede laptop servise bir gösterin o ayrı mevzu.

sıkıntı fan devri değilki bilgisayar kendi kendine yapması lazım bunu değilmi ? ben fan devrini ayarlasan nolcak kendi kendine 90 a çıkıyorsa bir sorun var demektir

• Msi yi aradım yarın yada birkaç gün içine teknik servise götürcem mail atıcaklarmış yurt dışına ona göre rapor vericekler bakalım nolucak
    bakalım belki bir üst modeli ücretsiz verirler sana
  • 2014 Aralıkta MSI ge60 apache pro 2pe(gtx 860m) model ürünü ebrar bilgisayardan almıştım.Sizin yaşadığınız problemlerin aynısını yaşadım daha yeni aldığım bilgisayarın ekran kartı ısısı 92, 94 derecelerde geziyordu cpu ısısı ise 80lerdeydi ,MSI teknik servisi aradım ve bu değerlerin normal olduğunu söylediler(bana kalırsa hiç normal değil ) ,soğutucu denedim 1,2 derece dışında pek bir fark göremedim,yaşadığım yerde kışları -20'lere düşüyo hava sıcaklığı ben o sıcaklıkta acaba bu ısı değerleri düşecek mi diye oyunları test ettim ama banamısın demedi en iyi 87 dereceyi gördüm ekran kartının ısısı için ,uzun lafın kısası aynı değerelerde hala takılıyorum pek bir sorunda olmadı şimdilik ,tahminimce sizdede pek sorun olmayacaktır ama size tavsiyem eğer servise gönderip baktırma imkanınız varsa gönderin hem içiniz rahat eder hem de bir sorun varsa düzeltilmiş olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

bakalım belki bir üst modeli ücretsiz verirler sana

direk ebrar bilgisayara gidip değişim isticem, faturayı bugun aldık yani satın alma tarihi 23 ü ilk bir haftada değişim olduğu için değişim isticem yada para iadesi olursa dell alırım,bide ebrar bilgisayardaki adam utanmadan bios güncelleriz olur demiş :D zaten babamdan onu duyunca ne kadar cahil olduklarını anladım eğer onlara biraksam laptobu msi ye göndermeyip içini açarlar kesin o yüzden değişim veya para iadesi istiyecem direk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb li

2014 Aralıkta MSI ge60 apache pro 2pe(gtx 860m) model ürünü ebrar bilgisayardan almıştım.Sizin yaşadığınız problemlerin aynısını yaşadım daha yeni aldığım bilgisayarın ekran kartı ısısı 92, 94 derecelerde geziyordu cpu ısısı ise 80lerdeydi ,MSI teknik servisi aradım ve bu değerlerin normal olduğunu söylediler(bana kalırsa hiç normal değil ) ,soğutucu denedim 1,2 derece dışında pek bir fark göremedim,yaşadığım yerde kışları -20'lere düşüyo hava sıcaklığı ben o sıcaklıkta acaba bu ısı değerleri düşecek mi diye oyunları test ettim ama banamısın demedi en iyi 87 dereceyi gördüm ekran kartının ısısı için ,uzun lafın kısası aynı değerelerde hala takılıyorum pek bir sorunda olmadı şimdilik ,tahminimce sizdede pek sorun olmayacaktır ama size tavsiyem eğer servise gönderip baktırma imkanınız varsa gönderin hem içiniz rahat eder hem de bir sorun varsa düzeltilmiş olur

bilgilerin için sağol bakalım bir iki gün içinde durumları yazıp bilgilendiricem sizi :)

• teknoloji birazda şans işi her markada sorun olabiliyor almadan önce iyice bakmak lazım kronik sorunları var mı diye. Msi için internetden almayı tavsiye etmiyorum vatanbilgisayar gibi yerlerden alınız. Alacagınız bilgisayarın kaliteli olma olasılığı yüksek olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fb li

2014 Aralıkta MSI ge60 apache pro 2pe(gtx 860m) model ürünü ebrar bilgisayardan almıştım.Sizin yaşadığınız problemlerin aynısını yaşadım daha yeni aldığım bilgisayarın ekran kartı ısısı 92, 94 derecelerde geziyordu cpu ısısı ise 80lerdeydi ,MSI teknik servisi aradım ve bu değerlerin normal olduğunu söylediler(bana kalırsa hiç normal değil ) ,soğutucu denedim 1,2 derece dışında pek bir fark göremedim,yaşadığım yerde kışları -20'lere düşüyo hava sıcaklığı ben o sıcaklıkta acaba bu ısı değerleri düşecek mi diye oyunları test ettim ama banamısın demedi en iyi 87 dereceyi gördüm ekran kartının ısısı için ,uzun lafın kısası aynı değerelerde hala takılıyorum pek bir sorunda olmadı şimdilik ,tahminimce sizdede pek sorun olmayacaktır ama size tavsiyem eğer servise gönderip baktırma imkanınız varsa gönderin hem içiniz rahat eder hem de bir sorun varsa düzeltilmiş olur

bilgilerin için sağol bakalım bir iki gün içinde durumları yazıp bilgilendiricem sizi :)

Arkadaşlar son durum : bilgisayarı ebarar bilgisayara verdim kem küm ettiler programla hallederiz dediler neyse verdim bir gün sonra arayıp rami güncelledik düzeldi dediler yersen :D sonra biz diretip değişim istedik stokta yok dediler en az bir ayı var kesin bizde para iadesi istedik ve hafta içi alıcaz parayı inşallah. Şimdi sizden 3500 tl ye pc önerisi istiyorum oyunları ISINMADAN :D ve rahat oynatabilicek bir laptop tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar . ayrıca son soru acaba monsterin yeni çıkan 3000 tl lik 950 m li laptobunu alsammı ? 950 m oyunlarda performansı nasıldır ?

Dostum öncelikle 90-92 dereceyi aşmadığı sürece sorun çıkmazdı.Laptoplarda sıcaklıkların hep son sınıra kadar artmasına göz yumuluyor.Sanırım bunun sebebi sessizlikten taviz vermemek.Ancak eğer dediğin gibi turbo fan devrede iken bu sıcaklıkları alıyorsan geri vermekle iyi yapmışsın.Çünkü bu yazın sıkıntı çekeceğin anlamına geliyor veya en ufak tozlanmada cihazın kullanılamayacak kadar ısınacağı anlamına geliyor.
    Neyse fikir vermesi açısından senin için birkaç test yaptım.Bilgisayarım Monster Abra A7 V6.2 + Samsung 850 EVO 250GB M.2 SSD takılı cihaza.

ISI

ISI

ISI

ISI

ISI

ISI

SS'ler seni yanıltmasın aslında bilgisayar bu kadar serin çalışmıyor.Hatta bu sıcaklık değerlerine ben bile şaşırdım diyebilirim.Bugün sabah saatlerinde hava 16 derece civarıydı.Cam açık test yapınca sonuçlar böyle çıktı.Normalde 80-85 civarında oluyor sıcaklıklar.Bazen de 89-90 dereceye kadar artıyor Gpu sıcaklığı.Ancak hiç turbo fan açmıyorum.Gayet kabul edilebilir ses seviyesinde elimin temas ettiği yerler ısınmadan oyunu oynuyorum.Laptop soğutucusu da kullanmıyorum.Cihaz düz bir zeminde duruyor.Hiçbir zaman frekansların düştüğünü görmedim.Hiçbir parça throttling'e girmedi bugüne kadar.İşlemci genellikle oyunlarda bile turbo boostu devreye sokuyor.Hw monitor işlemci frekansını yanlış okumuş.Max turbo boost 3.5 Ghz bu arada.
    Makineni performansı gayet iyi.Zaten shadow of mordor da High Preset ayarlarda 30 fps altına hiç düşmeden hatta yoğun sahneleri saymazsak ortalama 40 fps ile oynadım.Daha detaylı bilgiye internetten de ulaşabilirsin.Son olarak eklemek istediğim bir detay var eğer olaki aynı bilgisayarı satın alırsan cihazda 1 kronik sorun bulunuyor.Touchpad driveri sebebiyle mavi ekran alıyorsunuz.Eğer cihazı fare ile kullanıyorsanız mavi ekran vermiyor.Ancak touchpad kullanırken bazen mavi ekrana düşüveriyor.Bugüne kadar 3 kez karşılaştım bu arada.Pek umurumda değil açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Dostum öncelikle 90-92 dereceyi aşmadığı sürece sorun çıkmazdı.Laptoplarda sıcaklıkların hep son sınıra kadar artmasına göz yumuluyor.Sanırım bunun sebebi sessizlikten taviz vermemek.Ancak eğer dediğin gibi turbo fan devrede iken bu sıcaklıkları alıyorsan geri vermekle iyi yapmışsın.Çünkü bu yazın sıkıntı çekeceğin anlamına geliyor veya en ufak tozlanmada cihazın kullanılamayacak kadar ısınacağı anlamına geliyor.
    Neyse fikir vermesi açısından senin için birkaç test yaptım.Bilgisayarım Monster Abra A7 V6.2 + Samsung 850 EVO 250GB M.2 SSD takılı cihaza.

ISI

ISI

ISI

ISI

ISI

ISI

SS'ler seni yanıltmasın aslında bilgisayar bu kadar serin çalışmıyor.Hatta bu sıcaklık değerlerine ben bile şaşırdım diyebilirim.Bugün sabah saatlerinde hava 16 derece civarıydı.Cam açık test yapınca sonuçlar böyle çıktı.Normalde 80-85 civarında oluyor sıcaklıklar.Bazen de 89-90 dereceye kadar artıyor Gpu sıcaklığı.Ancak hiç turbo fan açmıyorum.Gayet kabul edilebilir ses seviyesinde elimin temas ettiği yerler ısınmadan oyunu oynuyorum.Laptop soğutucusu da kullanmıyorum.Cihaz düz bir zeminde duruyor.Hiçbir zaman frekansların düştüğünü görmedim.Hiçbir parça throttling'e girmedi bugüne kadar.İşlemci genellikle oyunlarda bile turbo boostu devreye sokuyor.Hw monitor işlemci frekansını yanlış okumuş.Max turbo boost 3.5 Ghz bu arada.
    Makineni performansı gayet iyi.Zaten shadow of mordor da High Preset ayarlarda 30 fps altına hiç düşmeden hatta yoğun sahneleri saymazsak ortalama 40 fps ile oynadım.Daha detaylı bilgiye internetten de ulaşabilirsin.Son olarak eklemek istediğim bir detay var eğer olaki aynı bilgisayarı satın alırsan cihazda 1 kronik sorun bulunuyor.Touchpad driveri sebebiyle mavi ekran alıyorsunuz.Eğer cihazı fare ile kullanıyorsanız mavi ekran vermiyor.Ancak touchpad kullanırken bazen mavi ekrana düşüveriyor.Bugüne kadar 3 kez karşılaştım bu arada.Pek umurumda değil açıkcası

öncelikle bilgilerin için sağol,benim laptop turbo fan açıkken 90-92 deydi yani bazen ben açıyordum bazen kendi ama her zaman turbo daydı ayrıca 80-85 normal ancak benim laptop kasası da aşırı sıcaktı yani el yancak derece öyle düşün ,ayrıca bende ilk başlarda monster düşnüyordum mavi ekran olayını biliyorum o yüzden, zaten bende mause kullanan biriyim istesemde touchpad kullanamam son olarak 950m olan monsterler nasıldır oyun fps falan onları düşünüyoum ebrar bilgisayar para iadesi yapınca veya 3500 tl ye hangi laptobu önerirsin ? .

SSD'nin çok faydasını gördüm.Bu yüzden sizin bilgisayarında da ssd bulunsun diyorum.Ayrıca 17.3 inch olmasını da tavsiye ederim.Bütçenize uyan bilgisayar bu:

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=479346&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.V0sSxfmLSUk

3563 TL

Ancak tek fanlı olmasına dikkat çekerim.Soğutma performansı hakkında bir şey diyemeyeceğim.Birde ekrandan taviz verip bunu tercih edebilirsiniz:

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=479226&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.V0sTvfmLSUl

3863 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

SSD'nin çok faydasını gördüm.Bu yüzden sizin bilgisayarında da ssd bulunsun diyorum.Ayrıca 17.3 inch olmasını da tavsiye ederim.Bütçenize uyan bilgisayar bu:

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=479346&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.V0sSxfmLSUk

3563 TL

Ancak tek fanlı olmasına dikkat çekerim.Soğutma performansı hakkında bir şey diyemeyeceğim.Birde ekrandan taviz verip bunu tercih edebilirsiniz:

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=479226&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR#.V0sTvfmLSUl

3863 TL

bütçe en fazla 3500 tl yani 3800 imkansız ayrıca 950m li model tek fanlımı ? birde 950m oyun performansı hakkında ne söyleyebilirsiniz ? bu arada benim iade ettiğim msi de tek fanlıydı

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.