Şimdi Ara

ISI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    950 nın yüksek fps verdiğini söylemedim
    link bulmak sızın ıcın saatlerce süren yoğun bir çalışma olabilir ama benım 30 sn mi aldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuhuku

Türkiyedeki 960 ekran kartılı notebookların buyuk bır çoğunluğunun üretim hatalı ve kusurlu olduğunu düşünmekteyim. bu yüzden böyle bir soylemde bulundum. .Gelelim arkadasın soruna evet dedıgı sıcaklıklar aslında normal tabı 2 saat oyun oynadıktan sonra bu sıcaklık degerlerıne çok kısa sürede ulaşmaktaydı. Ayrıca kullandığı modelin böyle bir kronik sorunu olduğu yazıyor ve değişime gönderdiği için mutludur bence, Taksit taksit iade almaya gelince banka ile ilgili bir durum bu parasını peşin alma ihtimalide var. Ayrıca geciktirme olayını neden yapsınlar servis geciktirmek ile ne kazanacak arkadasın gönderme tarıhını bılmıyorum ama ulaştıktan 2 hafta içinde cevabı ulaşır kendısıne

Böyle bir kanıya nasıl varabildiğini anlamış değilim. Elinde buna dair hiçbir somut veri yok, forumda sürekli 960M ile sorun yaşayan biri de yok, incelemelerde de 960M gayet övülen bir kart oldu. Herhangi bir kronik sorunu falan da yok. Arkadaşın yaşadığı sorunun ne ekran kartıyla ne de 960M ile bir alakası var. Böyle saçma sapan kendi kafanızdan uydurduğunuz mesajlarla millete yalan yanlış bilgi veriyorsunuz. Sizin düşüncenizle bir şey olmuyor maalesef. Sizin düşünceniz doğrudur diye bir şey de yok. Somut veriler, incelemeler, testler doğrudur. Forumda bile tonla insan var kullanan, sorun yaşayan da yok kartla dair. Kartın ısınma veya kronik bir sorunu yok zaten.

Kullandığı modelin kronik bir sorunu yok, tek fanlı olmasından, GE60'ların GE62'lere göre biraz daha fazla ısınmasından ve havaların ısınmasından dolayı olan bir durum bu. GE60'ın soğutmasına 960M koyulursa o değerlere ulaşması normal zaten. GE60 soğutması eski nesli GPU'lar içindir, ki onlarda bile zaten 89 dereceler rahatlıkla görülüyordu. Sen şimdi eski kasa tek fanlı cihaza yeni nesil kartı koyarsan birkaç derece daha fark etmesi normal. Evet 960M'li tüm GE60'larda ısınma vardır ama bu bir sorun değildir çünkü cihazın kullanımına engel teşkil etmez. FPS düşüşlerinin sebebi de kesinlikle ısı değil, çünkü 92 derecede performans düşürmez bilgisayar. Başka bir sorun var.

Servislere hiç işiniz düşmemiş anlaşılan, iade almak için 2-3 ay bekleyenler var şu forumda. Başıma da geldi 2 ayda anca iade almıştım zamanında. Neyse sonuçta arkadaş peşin bir şekilde almış.

• quote:

Bu söylediklerinizin hiç birine katılmıyorum. Vatandan alınan işletim sistemli MSİ ların ınternette satılan freedoslu modellerine sorunsuz çıkma olasılığının daha yüksek olduğunu sonuna kadar savunurum

Kardeş dalga mı geçiyorsun sen insanlarla. Hiçbir mantığı olmayan, kanıtı da olmayan ve olamayacak olan saçma sapan bir şeyi nasıl savunuyorsun. Her yere aynı cihaz gidiyor tek fark birinde işletim sistemi var öbüründe yok, başka da hiçbir fark yok. Şaka mısın nesin kardeş cidden sinirlerimi alt üst ettin okudukça kafayı yememek elde değil. Bir de sonuna kadar savunurum demiş Allahım sabır ver. Sen bu dediğin mantıksız saçmalığa kendin inanabildin mi cidden?

Hoş ben de kime laf anlatıyormuşum meğer.

• quote:

950 ile 960 arasında oyun esnasındaki fark videoda . 980 arasındaki fiyat farkında haklısın ona lafım yok

https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=RZZtNqiHXd4

Sen benle dalga mı geçiyorsun? İkisinin de aynı değeri vereceği bu videoyu bulmak için kaç dakika uğraştın? Ha sen şimdi bu videoyu attın iki kart da her oyunda aynı FPS'i verecekti dimi? Allahım sabır ver böyle bir şey olamaz. Optimizasyonu iyi olsun diye pek çok downgrade'e uğrayan 3 yıl öncesinin oyununda iki kartın da zaten 60 üstü FPS vereceği ortada. Sen cidden insanlarla dalga geçiyorsun bunun başka bir açıklaması olamaz.

Ve ayrıca zeki kardeşim attığın link 950 vs 960. 950 ile 960 arasındaki fark 950M ile 960M arasındaki fark kadar fazla değil. Ve yine de ona rağmen 950 ile 960 arasında da az bir fark yok, en az 5-7, en çok da 20 küsür FPS'lere kadar fark ediyor. Mobil tarafında ise fark daha fazla. Arada 20-35 FPS fark var 950M ile 960M arasında. Git bi iki ekran kartının benchmark testlerini ayrı ayrı aç, her oyunda kaç FPS fark ettiğini gör, GPU Boss'da iki kart arasında tam 0.6 puanlık bir fark olduğunu gör. Ki GPUBoss'da 0.6 çok büyük bir puan farkıdır. Mobil GPU sıralamasında iki ekran kartı arasında tam 16 ekran kartının ve 7 puan fark olduğunu öğren. Benchmark'larda iki kart arasında en az yüzde 28 fark olduğunu öğren. Ki bu fark programa göre yüzde 42'ye kadar çıkıyor yani neredeyse 1.5 kat daha fazla puan anlamına geliyor bazı. Sonra Youtube'a yazarken sonlara M koymayı unutma. Mobil GPU'larla desktop GPU'ların arasında dağlar kadar fark olduğunu öğren. İki GPU'nun da rahat rahat zorlanmadan kaldıracağı 3 yıl öncesinin oyununda aynı FPS'i verdiği noktayı bulmak için uğraşacağına güncel oyunlarda aç karşılaştır, sonra burada fark videoda falan de. İki kart arasında 15-20 FPS fark var güncel oyunlarda.

Attığın videoyu hatırladıkça sinirleniyorum resmen. Senin yaptığın insanları salak yerine koymaktır. Salak yok karşında.

Bir de örnek resim bırakıyorum sana. 950 ile 960 arasında dağlar kadar fark olduğunu belki anca böyle anlarsın. Bak bak iyi bak, aradaki FPS farkına bak, yüzde 30'dan 70'e kadar çıkan fark var arada. İyi bak ama. O resmin devamı da var ama telefondan anca bu kadar oluyor. Telefondan bu kadar şeyi yazmam ayrı bir konu zaten. Gerçi sen de arasındaki farkı bal gibi biliyorsun da bizi salak yerine koymaya çalışıyorsun, çocuk yok karşında.

ISI

Bak ne deniyor: "As you can see, there’s a big performance difference between 960M and 950M, so if you’re looking for a gaming laptop and you have a limited budget, GTX 960M is definitely a good choice."

Bunlara da bak bir bakalım:
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-950M.138026.0.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-960M.138006.0.html

Kafadan 20 FPS fark var neredeyse her oyunda. Aynen

Bak sana attığım linklerden iki ekran görüntüsü de atıyorum. Soldaki 960M, sağdaki 950M. Linke girmeye üşenirsin sen şimdi. Daha bir ton inceleme daha var. Gerisine de linkten bakarsın bi.

ISI

ISI

Cidden 950M ile 960M arasında fark yokmuş dimi.

Kısacası 950M güncel oyunları adam gibi ayarlarda oynamak isteyenleri memnun etmez ve kısa ömürlüdür. 960M ise böyle bir kart değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2016; 16:22:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Keşke saatlerce 950 nin daha yüksek fps verdiği testi bulmaya uğraşmasaymışsınız çünkü linke tıklayınca yanda birçok öneri geliyor ve hepsinde fark ortada. ;)https://youtu.be/a5KYOA4LYxM

Milleti resmen salak yerine koymaya çalışıyor, sinir krizi geçirtir bu adama.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

quote:

Orijinalden alıntı: DenizMahir

bütcem 3500 tl yani ge62 alamam , ısı konusunda ise eğer onca kişi ve testler yalan söylüyorsa siz haklısınız,ayrıca 2 saat oynayabilseydim test ederdim 15 dk da 92 ye çıkınca haliyle olmadı o iş son olarak 15 dk da 92 ye çıktığı gibi ısıdan dolayı fps düşüşleri oluyordu 15 dk da, eğer biz bu bilgisayara 3500 tl verip 15 dk da takılma yaşıyacaksak niye aldık ? bu olaylar size normalmi geliyor gerçekten ?

quote:

eğer onca kişi ve testler yalan söylüyorsa siz haklısınız

Bu cümleyi anlamadım? Sanırım dalga geçmeye çalıştınız çözemedim cümleyi tam. Onca kişi kendi bilgisayarına laf kondurmamak için uyduruyor, testler ve incelemeler, videolar ortada, hepsinde ısı değerleri ortada diyorum. Anlattığım her şey de doğrudur ve çokça olan şeylerdir. Ve size kendi tecrübelerimi de anlattım zaten.

92 derecede takılma yapması mümkün değil, ısıdan dolayı değildir başka bir sorun vardır. Bir sorun var takılıyorsa ama ısıyla alakası yok.

dalga geçmiyorum hocam yanlış anlamışsınız öyle bir şey yok ancak dediğim gibi ilk oynarken sıkıntı yok ama 90 ı geçince fps düşmeleri oluyordu yani ısıdan kaynaklı ilk 10 dk da olmuyor böyle şeyler çünki

• DenizMahir D kullanıcısına yanıt
    Tamam pardon o zaman, cümleyi yanlış anlamışım kusura bakmayın.

FPS düşüşü oluyorsa o zaman bir sıkıntı olduğu kesin. Ve değerler aslında sınırı aşan yükseklikte olmasa da ve laptop için normal dereceler olsa da sanırım bilgisayarın farklı bir sıkıntısı var ve ısıdan dolayı düşürmemesi gerekirken voltaj düşürüyor olsa gerek.

Şimdi ne almayı düşünüyorsunuz? 960M'li GE62'ler bütçenizi hayli aşıyor. GE60 almayı da yaşadığınız sorundan dolayı tekrardan almayı istemezsiniz artık sanırım. PX serisine bir bakın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2016; 16:51:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Sen neyin kafasını yaşıyorsun ben aralarında fark yok diye bir cümle söylemedim. Başkasının lafını ben söylemiş gibi bana pazarlayıp durma. Mobilite konusunda haklısın sadece 950 vs 960fark dıye koydum gel gelelim diğer sataşan elemanın videosunada baktım oynanırlık acısındanda cok buyuk fark göremedim
  • cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Bırak Allah aşkına dünden beri aralarında çok fark yok, al bak videoda fark ortada falan filan diyorsun. Hala büyük fark göremedim diyorsun. O video detaylı değil her ayar güncel oyunlarda yüksek çözünürlükte tek tek denenmemiş çok basit bir test. Attığım linklere testlere bakmadın mı kardeşim sen? Tekrar bir baksan? Çoğu oyunda yüksek ayarlarda 950M 30 FPS bile veremiyor. 30 FPS altı zaten oynanamaz demektir hangi oynanırlıktan bahsediyorsun? Nasıl büyük fark göremedim diyorsun? Neyin kabullenememezliği bu, olanı kabul etmek bu kadar mı zor ben anlamıyorum.

Sen o tek bir detaysız basit teste bakacağına attığım resimlere linklere baksana kardeşim, bir zahmet kendin de araştırsan ama adam gibi, yahu iki kart arasında ortalama 20 FPS ve neredeyse 1.5 kat fark var. Gördüğün gibi bazı oyunlarda bu fark daha da artıyor. Yüksek ayarlarda 950M hep yetersiz kalıyor. Bu mu büyük fark değil?

Ben en iyisi bir daha atayım da tekrar bak.

ISI

ISI

ISI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 8 Haziran 2016; 18:50:13 >

• quote:

Tamam pardon o zaman, cümleyi yanlış anlamışım kusura bakmayın.

FPS düşüşü oluyorsa o zaman bir sıkıntı olduğu kesin. Ve değerler aslında sınırı aşan yükseklikte olmasa da ve laptop için normal dereceler olsa da sanırım bilgisayarın farklı bir sıkıntısı var ve ısıdan dolayı düşürmemesi gerekirken voltaj düşürüyor olsa gerek.

Şimdi ne almayı düşünüyorsunuz? 960M'li GE62'ler bütçenizi hayli aşıyor. GE60 almayı da yaşadığınız sorundan dolayı tekrardan almayı istemezsiniz artık sanırım. PX serisine bir bakın derim.

işte ya monster alırım yada dell başka seçenek yok 960m den aşşasını almam performansı yeterli gelmez bana.
    960M'den aşağısını kesinlikle almayın zaten. Sizin yerinizde olsam MSI alırdım tekrar ama çoğu insan teknolojinin şans işi olduğunu unutup bir üründe sorun yaşayınca direkt olarak o üründen soğuyor. Normal de bir durum hak veriyorum size de.

Monster daha iyi bir seçenek, DELL almanızı tavsiye etmiyorum.

• quote:

960M'den aşağısını kesinlikle almayın zaten. Sizin yerinizde olsam MSI alırdım tekrar ama çoğu insan teknolojinin şans işi olduğunu unutup bir üründe sorun yaşayınca direkt olarak o üründen soğuyor. Normal de bir durum hak veriyorum size de.

Monster daha iyi bir seçenek, DELL almanızı tavsiye etmiyorum.

Msi den soğumadım ama çift fanlı 960m li modeller 4000 i geçiyor o yüzden monstere kaldık ,param olsa monstere de bakmam adamlar montajı kendi yapıyor kontrol bile etmiyor , bozuk olsa o parçayı değişip sıfır diye veriyor ama bütçe sıkıntısı işte
    Msi almanız doğru seçenek başkalarına inat güvenilir bir yerden almanız sorunsuz bir notebook alma sansınızı yükseltecektir. Yıl sonuna 4 ay kaldı bıraz beklerseniz indirim olabilir gerçi bu arada dolarda artabilir. Eksen ve nova bilgisayardan fiyatları takip edin. Tartışıp papaz olduğum elemanda bir kaç yer öneride bulunabilir
  • quote:

Msi almanız doğru seçenek başkalarına inat güvenilir bir yerden almanız sorunsuz bir notebook alma sansınızı yükseltecektir. Yıl sonuna 4 ay kaldı bıraz beklerseniz indirim olabilir gerçi bu arada dolarda artabilir. Eksen ve nova bilgisayardan fiyatları takip edin. Tartışıp papaz olduğum elemanda bir kaç yer öneride bulunabilir

ebrar bilgisayardan parayı aldık nakit olarak ancak okulların kapanmasını bekliyorum indirim olabilir diye .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.