Şimdi Ara

Isı değerlerim hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Akasa Venom Voodoo Marka kule tipi işlemci soğutucu kullanıyorum. 1 yıl önce bilgisayarı ilk topladığımda termal macunu sürüp fanı yerleştirerek yaptığım testleri sakliyordum. Bugün üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesiyle macunu yenileyip kompressorle bir güzel kasayı ve fanları temizleyip işlemci fanını tekrar taktım. Windowsu çalıştırıp aynı programı kullanarak CPU Stres test yaptım. Bugün yaptığım testte cpu ısı değerlerimin 1 yıl öncesine göre 3-4 derece arttığını gözlemledim. Bu 3-4 derece artışın bir önem teşkil edeceğini sanmıyorum ancak merakıma yeniş düşerek sormak istedim. 1 yıl geçtikten sonra böyle bir ısı artışı olması normal bir durum mudur? Yoksa termal macunu sürerken bir yanlışlık mı yapıyorum?

Bir de bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki kompresörle kasayı temizleyince fan sesi arttı gibi.. İlgisi var mı bilmiyorum

İşlemcim: Intel 3570K
    Anakart: MSI Z77A-GD65

Değerlerim tarihleri ile birlikte ektedir.

Teşekkürler kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 28 Nisan 2013; 5:07:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AskN0More

Arkadaşlar Selam

Akasa Venom Voodoo Marka kule tipi işlemci soğutucu kullanıyorum. 1 yıl önce bilgisayarı ilk topladığımda termal macunu sürüp fanı yerleştirerek yaptığım testleri sakliyordum. Bugün üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmesiyle macunu yenileyip kompressorle bir güzel kasayı ve fanları temizleyip işlemci fanını tekrar taktım. Windowsu çalıştırıp aynı programı kullanarak CPU Stres test yaptım. Bugün yaptığım testte cpu ısı değerlerimin 1 yıl öncesine göre 3-4 derece arttığını gözlemledim. Bu 3-4 derece artışın bir önem teşkil edeceğini sanmıyorum ancak merakıma yeniş düşerek sormak istedim. 1 yıl geçtikten sonra böyle bir ısı artışı olması normal bir durum mudur? Yoksa termal macunu sürerken bir yanlışlık mı yapıyorum?

Bir de bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki kompresörle kasayı temizleyince fan sesi arttı gibi.. İlgisi var mı bilmiyorum

Bana göre işlemci sıcaklıgın fazla bende boşta 30 derece black ops 2 de (stres altında) en fazla 40 gördüm
    işlemcim i5 3330 4 çekirdek sen tüm pc özelliklerini ve psuyu yazarsan daha faydalı olabilirim

• stock hızmı bu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ewdewdwe

quote:

Orijinalden alıntı: AskN0More

Arkadaşlar Selam

Bana göre işlemci sıcaklıgın fazla bende boşta 30 derece black ops 2 de (stres altında) en fazla 40 gördüm
    işlemcim i5 3330 4 çekirdek sen tüm pc özelliklerini ve psuyu yazarsan daha faydalı olabilirim

işlemci core i5 3570k. 4.2 ghz olarak OC Genie ile overclock edilmiiş halde kullanıyorum. Screen shot unu paylaştığım değerlerde overclocklu halde ki değerler.
    PSU 750 WATT 80+
    KASA: Akasa Venom Toxic Full Tower (Yan kapakta 4 adet sessiz viper Akasa marka 12 cm fan)
    HDD: 120 GB TEAM Xtreme SSD (nand senkron) + 2 adet 1 TB sata mekanik hdd
    Ekran Kartı: Sapphire HD 7870 OC Edition
    Ram: 8 GB Kingtson HyperX 1600 Mhz (2*4 GB)
    İşlemci Soğutucu: Akasa Venom Voodoo Çift Fanlı Kule Tipi Soğutucu

Kasayı ilk aldığımda yaptığım test sağdaki, dün yaptığım test ise soldaki. Zaten tarih orada belirtiliyor.

İlk aldığımdan bu yana 3-4 derece artış olması normal midir? Belki yüklü programlardan vs kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm. Sonuçta kasayı ilk aldığımda bu kadar program vs yüklü değildi.Yoksa termal macunu sürerken yada kasayı kompressorler temızleyıncemı boyle oldu anlamadım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AskN0More -- 28 Nisan 2013; 19:53:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

stock hızmı bu ?

4.2 GHZ Overclock edilmiş hali kardeşim. OC Genie ile otomatik OC yapıldı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.