Şimdi Ara

Isı Geçişi Temelleri - Daha çok oc için şart. Makina mühendisleri buraya lütfen (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: parextde

BBI kardeş bir ara bizim oralara uğra ben bizzat senin eline vereyim.
  • quote:

kardeş efendi gibi sana soru soruyoruz efendi gibi cevap ver bir halt biliyorsan burda ne bildiğini gösterde herkez görsün
    sonra bir topic açıyosun ortalıktan kayboluyorsun madem öyle sana ilk cvp yazanlardan biride benim gelip cevabını yazsaydın

pm atmışsın aynen geçiyorum:

Unutma insanlar hata yapabilir (ki bu aptal bir yazım yanlışı)
    madem aptallığını kabul ediyorsun ozaman burayada yazsana

EFENDİ OL BEN BU FORUMA BİLGİMİ ARTIRMAK VE PAYLAŞMAK İÇİN KATILIYORUM

ŞUANA KADARDA HEP KAVGALARI AYIRAN VE EFENDİ GİBİ CVP YAZAN BİRİSİYİM

SENİ BİDAHA UYARMAM BİRADER BİLMİŞ OL BEN ANKARADAYIM DİYE KENDİNİ İSTANBULDA SAKIN RAHAT HİSSETME

• Ben ne bildigimi zaten gosteriyorum da sen hangi sıfatla beni sorguya çekmeye kalkıyorsunuz? Anlamadığım nokta budur. Kendin "EFENDİ OL BEN BU FORUMA BİLGİMİ ARTIRMAK VE PAYLAŞMAK İÇİN KATILIYORUM." demişsin, peki benim yaptığım şey sence nedir? Bu kadar aptalca bir soruya bu kadar cevap verilebilir ancak. Eğer yorgun bir anda son enerji mi de harcayıp daldırdığım bir noktada yanlış birşey yazmak aptallıksa tamam ben aptalım. Ancak bunu anlayamayıp da bu konuda polemik yapma ihtiyacı duyan insanlar varsa daha fazla aptaldır. İsterseniz tekrar protesto edin. Ayrıca ben her yerde rahatım. Tabi kurtlar vadisi gibi dizilerin populer olduğu bir ülkede insanları tehdit etmek çok kolay olmalı... Ben senin nereli olduğunu bilmem ve bunu araştıracak kadar da deli değilim. Eğer konu hakkında bilgin varsa buyrun meydana (hatırlatayım konu ısı geçişi). Bir daha bana efendi gibi cevap yazma, soracaksan önce efendi gibi soru sor?
  • ozaman niye saçma cevap yazıyosun birader yok eline vereyim falan sen kimsinki benimle böyle konuşuyorsun biz sana doğru dürüst soru soruyoruz nerdeydin bu zamana kadar? sana dedikki varsa bilgin ısı konusundan mademki çok iyi anlıyomuşsun bana pc konfigürasyonunu ve max ısı değerlerini ver diyoruz yazda görelim
    ama sen neyapıyosun aptalca bir cvp yazıyosun madem öyle hodri meydan birader yaz bakalım ısı değerlerini
  • YAA ARKADAŞLAR BENCE BU KONUYU UZATMANIN BİR ANLAMI YOK!!!
    zATEN BU FORUMU AÇAN ARKADAŞIMIN DA KİMSEYE TERMODİNAMİK DERSİNİN ESASLARINI ANLATMAYA ÇALIŞMADIĞIDA AŞİKAR...

Tek sorun eğer verdiği bilgilerin herkesçe bilinen şeyler olması ise, okuyup zaman kaybetmezssin olur biter... Ayrıca bende Makina Müh. öğrencisiyim; o yüzden bu meslekle, özelliklede mühendislik kavramıyla dalga geçilmesini eshefle karşılıyorum

Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim... w.Disney'in bir sözünü hiç unutmam:

''Herşey çok zor görülebilir, ama unutmayın HERŞEY BİR FAREYLE BAŞLADI...''

yani ısı geçişlerinin yönü basit gelebiliyor olabilir size ama bu önemsiz olduğu anlamına gelmez....

• bak kardeşim bişey bilmeden öyle ban çekmek yok!!!
    bende makina mühendisiyim bunu bil öyle konuş
    ben dalga geçmiyorum sadece soruyorum ama arkadaş dalga geçer gibi aptalca cevaplar yazıyor
    bizde polemik yaratmayalım dedik sorduk ama cevap yok
  • Eğer burada ısı transferini -Ben lisede görmüştüm, bunu herkes biliyor gibi gereksiz cümleler kuran arkadaşlardan kendine güvenen varsa birkaç soru yazayım foruma cevaplasınlar... Öyle dalga geçmekle olmuyor... Zaten bu ülkede herkes herşeyi basite indirgeye indirgeye bu hale geldik!

Eğer herkes istediği bölümü okuyup yüksek lisans yapsaydı ülke kalkınmış olmayacaktı... Bu ülkede simitçiyede ihtiyaç var, dilenciyede(yardım etmenin huzuruna ve mutluluğuna ulaşıyoruz örneğin yardım ederek...), hekimede, terlikçiyede vs vs ihtiyaç var.
    Tek birşeye ihtiyacımız kalmadı bence; DALGA GEÇMEYİ İŞTEN SAYAN İŞSİZLERE...

• quote:

Orjinalden alıntı: BBI

bak kardeşim bişey bilmeden öyle ban çekmek yok!!!
    bende makina mühendisiyim bunu bil öyle konuş
    ben dalga geçmiyorum sadece soruyorum ama arkadaş dalga geçer gibi aptalca cevaplar yazıyor
    bizde polemik yaratmayalım dedik sorduk ama cevap yok

Yanlış anlamayın, benim ban çektiğim şey siz değilsiniz, insanların birbirine yaklaşma biçimi... Sözüm meclisten dışarı... Zaten bende dahil kimse burada kişisel saldırı yapmaya falan çalışmıyor arkadaşlar..

Yanlış anlattıysam yada yanlış yansıttıysam birşeyleri affola

• yok kardeş bu olay baydı zaten benim kızdığım ve tekrar tekrar söylediğim ortaya bir laf atılıyor ama cevap veren yok ben ona

kızıyorum

sende kussura bakma dostum biraz ağır bir cevap oldu
  • ÖNEMİ YOK....
    burada herkes birbirinden çok fazla şey öğreniyo, e arada sırada böyle küçük anlaşmazlıklar doğaldır...
    şunun şurasında meslektaşız dimi
  • eyvallah dostum sağol
  • tamam BBI kardes yazıyorum pc konf. ısı değerini: islemci max 70 watt (AMD2000), diğer donanım değerleri hakkında çok fazla bilgim yok, kimseyi yanıltmak da istemem. Makina mühendisi olmadan önce sıcaklık ve ısı arasındaki farkı bilmek de lazım diyorum arkadaşlar hani yanlışlıkla birbiri yerine kullanmamak gerekir.
  • neyse çok da önemli değil, tek kızdığım nokta insanları bilgilendirmek için vakit harcarken, buna karşı saldırılmasıydı. İnsanların Zalman gibi firmalara verecek çok parası varsa sorun yok. Ne yapacağız ki nasıl çalıştığını, dünya para kazansın biz de aval aval bakalım...
  • quote:

En iyi iletken altındır arkadaşlar.

Elektrik iletkenliği o. Isıl olarak metallerde Gümüş>Bakır>Altın>Alüminyum diye gider.

Eğer metal dışındakileri katarsanız gümüşün 4 katı ısıl iletkenlikle Elmas var. Ama heatsink yapıp işlemci OC etmektense paraya çevirip villa filan almak daha makul olur diye tamin ediyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: pajero

quote:

Forumda olan makina mühendisleri arkadaşlara sesleniyorum. Isı geçişinin temellerini anlatarak oc konusunda insanları bilgilendirebiliriz.
    Öncelikli olarak ben başlayayım.
    1- Isı soğuk cisimden sıcak cisme geçer.

Arkadaş soğuktan sıcağa ısı nasıl geçer ben annamadım. sen mühendismisin?

ISI yı sıcaklık olarak ele almayın. Isı (sıcak ve soğuk) olarak ele alınır sözlük anlamında da bu şekildedir. Isınmak fiilinin isim hali değildir. Sıcak veya sğuk olan şeye denir.

• quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

ISI yı sıcaklık olarak ele almayın. Isı (sıcak ve soğuk) olarak ele alınır sözlük anlamında da bu şekildedir. Isınmak fiilinin isim hali değildir. Sıcak veya sğuk olan şeye denir.

Sıcak veya soğuk olan şeye ısı mı deniyor şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

Orjinalden alıntı: kyorhan

Sıcak veya soğuk olan şeye ısı mı deniyor şimdi

amma yüklendin adama sende yaf
  • Bakırın kilosu 20 milyon değil 6milyon
  • BEYLER ARTIK YETER BU TARTIŞMALARI BIRAKALIM BAKIN BEN KAPADIM KONUYU SİZDE KAPAYIN BİTSİN
    BU SON SÖZÜM BAŞKA CEVAP YAZMIYACAĞIM!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gerzek Şaban

Bakırın kilosu 20 milyon değil 6milyon

baştan yazayım yanlış anlaşılma olmasın.
    Ben Ankara'dayım. Okul döneminde proje ile uğraşırken Ostim'deki fiyatlar söylediğim gibiydi. Sana da yanlışsın demiyorum çünkü benim dediğim fiyat sıfır bakır fiyatıdır. Hurda almak istersen (ya da kullanılmış diyelim) o zaman 6'ya falan bulabilirsin. Eğer dediğin fiyat sıfır fiyatıysa (bu arada bakırdan araba gibi bahsettik ya neyse ) gel anlaşalım kilo başı 14 milyon iyi kar 7-7 paylaşırız

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.