Merhabalar, ben isi ogrenmek icin, ayni zamanda tecrube ve is ortamini gormek icin, yazin ise baslamak istiyorum.
Soracagim sorular:
-Programci nerede calisiyor ki ben gidip beni alin diyecegim?(Sanayiye gidip beni cirak olarak alin demek gibi bir sey olmasa gerek. ) -Sizce bu dogru bir karar mi?
Cevaplar icin simdiden tesekkurler, iyi calismalar.
hadi diyelim bi yazılımcı firmasına gittin, dedin ki beni alın eğitin bende yazılımcı oliyim. 1-adam neden böyle bişey yapsın? 2-hiç bişi bilmiyosun daha nelerle karşılaşıcagını bile bilmiyosun 3-piyasada o kadar programlamaya başlayan en azından taban seviyesinde olan bi insanı alır eğitir senin yerine daha kârlı olur adam için.
illa bu işi öğrenmek istiyosan ya kendi başına başla bişiler öğren öyle git, yada kursa falan git öğrenmeye başla.
bu iş öyle 0 dan çıraklıkla olcak iş değil
Sıfır insanı kimse kolay kolay alıp yetiştirmez. İngilizceni en az orta seviyeye getir. Sonra hangi platformlara hitap edeceksen o platforma ait dilleri araştır. Bunlar arasında benzerlikler farklılıklar. Piyasadaki popülerliği vs vs. Aynısı veri tabanı içinde geçerli. Karar verdikten sonra google a programlama dilini yazınca dünya kadar yabancı kaynak önüne geliyor. Hızlı öğrenmek istiyorsan geceni gündüzüne katıp calışacaksın. Sabredeceksin. Baştan ufak projeler yapacaksın. Sonra Sonra ilerlersin.
Programlama bilgisayar mühendisliği herkesin istediğin fakat öğrenme yolunun yarısına varmadan birer birer kırıldıgı bir meslektir. Bu yüzden internetten öğrenmeye başla. Hosuna giderse Kursa felan gidersin sonra.
Piyasa, kimseye kolay kolay bişey öğretmiyor. Sen öncelikle bişeyler öğrenmelisin. Genellikle iş tecrübesi olan, ..... bilen eleman arıyorlar..