Şimdi Ara

ISI PAY ÖLÇER HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • apartmanımıza geçen sene ısı pay ölçer takıldı , kapıcınında benimde bildiğim kadarıyla komşumun kapısı açıldığında evden dışarı deli gibi sıcaklık geliyor yani ev aslında deli gibi ısınıyor ama ay sonunda faturaya baktığımızda ben akşam 8 de sadaece salonu yakıp 4 saat ısıtıp kapatmama rağmen 230 tl ödüyorum....Ancak karşı komşum 220 tl para ödüyor ve tesadüfe bakın ki ısı pay ölçer takıldığında kendisi yöneticiydi...

ısı pay ölçer cihazları takılırken gözünüzün önünde bilgisayara bağlayıp değerler girildiğini biliyorum ve bu değerlerin kendisine çok düşük girildiği için kullandığının çok azını verdiğini düşünüyorum...

Bunu nasıl ıspatlayabilirim ?

• yukarı
  • dostum bende askeri lojmanda oturuyorum ve bizzat ısıpay ölçümü yapmaktayım. bu durum 2 şekilde gerçekleşebilir:

1- ısı pay ölçerleri okuma program ve bluetooth cihazla yapılsada en son faturalandırma yapılmadan önce değerler excell formatına çevrilir, ve yöneticiniz ölçülen değerlerlerin yazılı olduğu sütunu keşfetmişse kendi değerlerini düşürmekte olabilir. onuda inanın programı onun kadar iyi bilen biri tespit edebilir malesef :( ha çakalsa da değerleri ya birinin yada topluca diğer sakinlerin değerlerinin üzerine dağıtıyorda olabilir.

2- burdada yöneticinizin dürüst olduğunu kabul ederek açıklayayım. evi ara katsa, yalıtımı sorunsuz ve güneş gören cephedeyse bunlara ilaveten kapı ve pencere fitilleri zerre hava almıyorsa dışardan. petekleri kapatılmış veya ksısılmış odaların kapılarını kapalı tutuyorsa sürekli o zaman sizden az ftura ödemesi muhtemeldir. şunu unutmayınki ısı pay ölçüm sistemine takılan petek vanaları tamamen kapatılamamakta ve en düşük derece olarakta 15 dereceye ayarlanmaktadır. sizin cam veya kapınızdan içeri sızan soğuk hava oda ısısını düşüreceğinden sürekli vananın sıcak su çekmesini sağlayacak ve faturanızı şişirecektir.

ben makina mühendisi yada teknik bri değilim. anck malum askeri lojman olunca emirlerle görevler alıyoruz. biz başta ölçtük ucuk rakamlar çıktı hemde yakıtta fuel oil :(( sonra itiraz dilekçeleri falan gelince bende firmalarla irtiabata geçip saatlerce eğiitim alarak sistemi çözdük az buçuk. ve yukarıda bahsettiğim iki madde bizzat denenmiş olaylardan çıkan sonuçlardır.

• ben tabiki birkaç hileylede karşılaştım

1. termostatik vanaların söklüp yerine normal eski tşip vana takıp peteği tamamen off duruma getirenler.

2. petekleri aliminyum folyoyla kaplayanlar.

3. peteklerin dışına tahtadan kapak yapıp ısıyı orda muhafaza edenler.

4. petek altına infrared ısıtıcı koyup peteği aynı ısıda tutark su çekmesine mani olmak.

sonuçta bu sistemler geçekten ortam sıcaklığını (sadece petektekten geçen suya bağlı kalmadan) ölçse, ve müdahale edemeden anında faturalandırılabilse. o zaman ne yaparsan yap sistemi aldatamazsın. adam ortam ısısını ölçüyor diyor ama nedense peteklerin vanalarını değiştirip off duruma getiren arkadaş elektrikli ısıtıcıyla(elektrik sabit ödeniyor var sayıyorum) odayı hamam gibi yapıyor ve ona rağmen sayaçtaki kalori miktarı sıfır, hani ortm sıcaklığını ölçüyordu??? gerçi biz türkler onada çare buluruzdaaa

• quote:

Orijinalden alıntı: maydoganlar1156

ben tabiki birkaç hileylede karşılaştım

1. termostatik vanaların söklüp yerine normal eski tşip vana takıp peteği tamamen off duruma getirenler.

2. petekleri aliminyum folyoyla kaplayanlar.

3. peteklerin dışına tahtadan kapak yapıp ısıyı orda muhafaza edenler.

4. petek altına infrared ısıtıcı koyup peteği aynı ısıda tutark su çekmesine mani olmak.

sonuçta bu sistemler geçekten ortam sıcaklığını (sadece petektekten geçen suya bağlı kalmadan) ölçse, ve müdahale edemeden anında faturalandırılabilse. o zaman ne yaparsan yap sistemi aldatamazsın. adam ortam ısısını ölçüyor diyor ama nedense peteklerin vanalarını değiştirip off duruma getiren arkadaş elektrikli ısıtıcıyla(elektrik sabit ödeniyor var sayıyorum) odayı hamam gibi yapıyor ve ona rağmen sayaçtaki kalori miktarı sıfır, hani ortm sıcaklığını ölçüyordu??? gerçi biz türkler onada çare buluruzdaaa

Bilgiler cok iyi oldu gercekten cok tesekkur ederim...ben artik 15 derecede de yanmasin diye kaloriferin alttaki eski tip vanasinids kapatiorm(eski tip kalorifer) , bu durumda sanirim sogusada yanamiyor su donemeyince

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynen oyle su donusune entegreli. İsi pay olcer takilan evlerde eski tip vana koymuyolar ama varsa super kapayin gitsin. Hatta dairenize girmeden kapatabilceginiz vana varsa ordanda kapatilabilir.
  • quote:

Aynen oyle su donusune entegreli. İsi pay olcer takilan evlerde eski tip vana koymuyolar ama varsa super kapayin gitsin. Hatta dairenize girmeden kapatabilceginiz vana varsa ordanda kapatilabilir.

Bir aydir dediginiz gibi alttan vana kapali kullaniyordum sadece yanan yerinki acikti fatura neredeyse % 35 azaldi...yanliz soyle bir durum var alttan vana kapattigm kaloriferler asagidan su damlatiyor bunu nasil engelleyebilirim acaba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam valla ben sağlıkçıyım ama bizde lojmanlarda oturanlara verilen görevler seçimle verildiği için komşularım bana bu görevi kitlediler :)) o yüzden işin teknik kısmını yedim yuttum ama mekanik kısımdan hiiç bilgim yok. ancak içinde su dolaşmadığı için mutemelen pas yaptı ve oradan su sızdırmaya başladı. az daha idare edebilirseniz edin kaloriferler sönünce söker bakarsınız conta vs. neyse sıkıntı çıkar ortaya.
  • quote:

hocam valla ben sağlıkçıyım ama bizde lojmanlarda oturanlara verilen görevler seçimle verildiği için komşularım bana bu görevi kitlediler :)) o yüzden işin teknik kısmını yedim yuttum ama mekanik kısımdan hiiç bilgim yok. ancak içinde su dolaşmadığı için mutemelen pas yaptı ve oradan su sızdırmaya başladı. az daha idare edebilirseniz edin kaloriferler sönünce söker bakarsınız conta vs. neyse sıkıntı çıkar ortaya.

bilgiler icin cok tesekkur ederim.Ancak dedigim sekilde petegi alttan yaklasik 1 hafta once kapamistim ve bgn akmaya basladigini gordum....Acaba teflon filan sarsam akintiyi engelleyebilir miyim cunku bir gunde yaklasik 300 ml su akitiyor damla damla....akit az geliyor tamam ama surekli kap degistirmektende yorulmadim degil:)

birde sonuc olarak dogru mu anladim tam emin degilim;

isi pay olceri surekli sicak tutarak mi az fatura getirtiyorlar cunku ben bazi forumlarda isi pay olcerin uzerine fan tuttuklarini okudum bu sayede pay olcer serinlik algiladigi halde isitmaya devam ediyormus:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darnglove -- 23 Şubat 2014; 21:46:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ısı pay ölçerin 60 farklı arıza kodu var bunlardan 1 tanesinde üzerine fan tutulması :)))

şöyle düşünmek lazım ısı pay ölçer cihazının olduğu odanın ısısı belli bir ayarda tutulmalı. bizim harabe lojmanlardan boş dairenin birinin penceresi açılmış rüzgardan ara bölge olunca da kimse fark etmemiş ben değer uçuk çıkınca giittim baktım camın tam altında petek. alt kattaki de sesten uyuyamadık diyor birde :( lan çıkıp baksan yazık günah :(

siemens cihazlar çok hassas ellememek gerek hemen arızalanıyor ha arıza tespit edilmezse değer 0 çıkıyor o ayrı konu...
  • Mesaj alinmistir tesekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.