Şimdi Ara

Işığı söndürünce ışık nasıl dağılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evde televizyon,bilgisayar,ampul vs hepsi çalışıyor elektrik kesildiğinde ışık aynı anda kayboluyor nereye dağılıyor?

her tarafı kapalı bir kutunun içine ışık versek ışığın hiçbir yerden sızmayacak şekilde yapsak sonra ışığı söndürsek ışık gene kaybolurmu?

• Işık çevredeki cisimler tarafından soğurulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan.112233

Işık çevredeki cisimler tarafından soğurulur.

Bende böyle diyecektim ama sonra aklıma ayna geldi ayna yalnızca ışığı değil gozyn algılamadığı dalgalarıda yansıtıyor yani ışığı soğurmaz yansıtır acaba aynadan Bi kutu yapsak ışığa boğulur bir düşüncen varmı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hicbir ayna isigi %100 yansitamaz.İsik cok hizli oldugu icin karton kutudan belki bir saniyenin binde biri kadar fazla bir zamanda tekrar sogurulur.isik her carptiginda enerjisinin %0,01ni kaybetse (1 metre, isigin saniyenin 400milyonda biri kadar zamanda aldigi mesafe) ne kadar kisa surede kaybolacagini dusun...

• Bu teknoloji geliştirilirse enerji verimliliği açısından çok yol kat ederiz insanlık olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agrios

Hicbir ayna isigi %100 yansitamaz.İsik cok hizli oldugu icin karton kutudan belki bir saniyenin binde biri kadar fazla bir zamanda tekrar sogurulur.isik her carptiginda enerjisinin %0,01ni kaybetse (1 metre, isigin saniyenin 400milyonda biri kadar zamanda aldigi mesafe) ne kadar kisa surede kaybolacagini dusun...

Işık ayna tarafından soğurulunca enerjisi azalır enerjiyi arttırırsak sorun olmaz diye düşündüm Enerjisi frekansa bağlı frekansta dalga boyuyla ters orantılı sıcaklığı arttırırsak dalga boyu kısalır ve frekansta artar yani ışığın enerjisi artar ve soğurularak kaybettiği enerjiyi geri kazanmazmı o.O

• Agrios kullanıcısına yanıt
    Buna katılıyorum ancak ışığın tek tek fotonlar olarak salındıpıno düşünürsek ki bu teknik olarak mümkün. O zaman tek bir foton madde tarafından kaç kez soğurulup yansıtılabilir bunun bir limiti mi var veya soğurulan bir fotonun tekrar fırlatılma olasılığı mı var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneox

evde televizyon,bilgisayar,ampul vs hepsi çalışıyor elektrik kesildiğinde ışık aynı anda kayboluyor nereye dağılıyor?

her tarafı kapalı bir kutunun içine ışık versek ışığın hiçbir yerden sızmayacak şekilde yapsak sonra ışığı söndürsek ışık gene kaybolurmu?

Hocam soruyu anlamadım?

Işığı hiç sızmayacak şekilde koyarsak biz göremeyiz o yüzden Schrödinger'in Kedisi deneyine bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flamvell13

quote:

Orijinalden alıntı: Agrios

Hicbir ayna isigi %100 yansitamaz.İsik cok hizli oldugu icin karton kutudan belki bir saniyenin binde biri kadar fazla bir zamanda tekrar sogurulur.isik her carptiginda enerjisinin %0,01ni kaybetse (1 metre, isigin saniyenin 400milyonda biri kadar zamanda aldigi mesafe) ne kadar kisa surede kaybolacagini dusun...

Işık ayna tarafından soğurulunca enerjisi azalır enerjiyi arttırırsak sorun olmaz diye düşündüm Enerjisi frekansa bağlı frekansta dalga boyuyla ters orantılı sıcaklığı arttırırsak dalga boyu kısalır ve frekansta artar yani ışığın enerjisi artar ve soğurularak kaybettiği enerjiyi geri kazanmazmı o.O

O kadar bilgim yok malesef. Bende aynalarla sonsuz isik dongusu yapmayi planliyordum.arastirinca boyle sonuclara ulastim.Paylasmak istedim.Albedo diye aratirsan wiki de isine yarar bilgiler var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.