Şimdi Ara

Işık hızına ulaşabilecek miyiz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

quote:

Orijinalden alıntı: EPIC FAIL

quote:

Orijinalden alıntı: aLiM KaFKeF

Işık yer çekiminde etkilenir mi?

Alın size soru kudurun az tartışmadık.

Manyetik alandan etkilenir ama kütlesi henüz kabul edilmiyor çünkü çok az bu yüzden yer çekiminden etkilenmez .
    Bir yorum daha yer çekimi yoktur , her gezegen ve her madde birbirini çeker

Evet haklısın.Işık foton denilen küçük partiküllerden oluşur.Bu yüzden eğilip bükülebilir.Karadelik yakınından geçen bir ışık demeti bu çekime kapılır ve deliğe yönelir.Yani yer çekiminden etkilenmez ama çok büyük çekim kuvvetlerinden etkilenir.
    Evet ayrıca yine her maddenin kendi çekimi vardır.Bizim bile var ama çok çok az.Kütlemiz dünya kadar olsaydı bizimde kendi çekimimiz olurdu dostlar.Kütleyle doğru orantılı yani.

Ben de obezlerin yanından geçerken neden onlara doğru sürükleniyorum diyordum?

• quote:

Orijinalden alıntı: DH.Dogpro

Sesten 3 kat hızlısı var ama ışık hızıda olur heralde 3100'lerde falan

Işık hızına ulaşabilecek miyiz?

Sesten 3 kat daha hızlı uçan ucak SR-71 Blackbird

sesle ışık hızı arasında dağlar kadar fark var

• Zeki Müren de bizi görecek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kersoz2003

IŞI KIZI kim?kimin kızı?

• Bir grup alman fizikçi ışık hızının üstünde bir hıza ulaşıldığını söylüyor.

Einstein'ın izafiyet teorisine göre bir nesneyi ışık hızından daha hızlı bir hıza ulaştırabilmek için sonsuz enerji gereklidir. Ancak Koblenz Üniversitesi doktorlarından Dr. Gunter Nimtz ve Dr. Alfons Stahlhofen izafiyet teorisinin anahtar prensibinde yarık açmış olabileceklerini belirttiler.

Doktorlar yürüttükleri deneyde mikrodalga fotonların ( ışık enerji paketleri) anlık olarak aralarında 1 m mesafe bulunan iki prizma arasında hareket ettiklerini söylediler. Bilim adamları şu an için 'quantum tunneling' adını verdikleri, atomik parçacıkların kırılamaz denilen fiziksel yasaları kırdığı fenomen üzerinde çalışıyorlar. Dr Nimtz Scientist dergisine verdiği röportajda ' Benim bildiğim izafiyet teorisi ilk kez bugün ihlal edilmiştir' dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PiToN- -- 24 Şubat 2010; 20:53:16 >

• Geçtiğin zaman bilki sende artık ışıksın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EPIC FAIL

quote:

Manyetik alandan etkilenir ama kütlesi henüz kabul edilmiyor çünkü çok az bu yüzden yer çekiminden etkilenmez .
    Bir yorum daha yer çekimi yoktur , her gezegen ve her madde birbirini çeker

Evet haklısın.Işık foton denilen küçük partiküllerden oluşur.Bu yüzden eğilip bükülebilir.Karadelik yakınından geçen bir ışık demeti bu çekime kapılır ve deliğe yönelir.Yani yer çekiminden etkilenmez ama çok büyük çekim kuvvetlerinden etkilenir.
    Evet ayrıca yine her maddenin kendi çekimi vardır.Bizim bile var ama çok çok az.Kütlemiz dünya kadar olsaydı bizimde kendi çekimimiz olurdu dostlar.Kütleyle doğru orantılı yani.

Einstein la ilgli bir kitapda einstein ışığın azda olsa yer çekiminden etkileniceğinden bahsetmiş.(pek hatırlamıyorum). ve her enerjinin bi kütlesi vardır. E = m.c2 ^^

• quote:

Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
    Bu ışık hızı falan anlıyorumda...Işık hızı nedir yani bildiğimiz ışık öylemi ciddi soruyorum bilgilendirirmisiniz?

Yani 299.792 kilometre\saniye lik hızdır ışık hızı..

Basit bir örnek verirsek otomobiller mesela 120 km/h hızda gidiyor bu demekdir ki 1 saatte o hızda giderse 120 kilometre yol kat ediyor :>

Işıkda 299.792 kilometreyi sadece 1 saniyede kat ediyor ki bu normal bir araçla imkansıza yakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRHTH -- 24 Şubat 2010; 21:13:16 >

• Ses hızının aşılamayacağını söylerlermiş.
    Millet demiş ki eğer ses hızı aşılırsa öbür dünyaya geçilir.
    Daha sonra uçakla adamın biri aşmış.
    Bir patlama sesi gelmiş ses bariyerini aşınca.
    Adam öldü sanmışlar.
    Adam gelmiş inmiş
    Ne oldu demişler adam hiçbirşey demiş.
    Çok sessizdi.

Işık Hızı
    Aşılabilir.
  • ışık hızını nasıl ölçmüşler peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KRHTH

quote:

Orijinalden alıntı: GiZLi PeNCeRe
    Bu ışık hızı falan anlıyorumda...Işık hızı nedir yani bildiğimiz ışık öylemi ciddi soruyorum bilgilendirirmisiniz?

Yani 299.792 kilometre\saniye lik hızdır ışık hızı..

Basit bir örnek verirsek otomobiller mesela 120 km/h hızda gidiyor bu demekdir ki 1 saatte o hızda giderse 120 kilometre yol kat ediyor :>

Işıkda 299.792 kilometreyi sadece 1 saniyede kat ediyor ki bu normal bir araçla imkansıza yakın

Zaten ışık hızına tekerleğin yerde dönme hızıyla ulaşmak imkansız gibi bişeydir heralde

• ışık hızında olman için madde olmaman lazım.
  • quote:

Işık hızına ulaşmak mümkündür.Lakin zamanı bükebilmeniz ve kurt delikleri açabiliyor olmanız gerekir.

UFO lar nasıl geliyor sanıyorsunuz?

Ufolar Marsdan geliyorlar

ayrıca:

-Osman bizi ışınla!
    -Makine soğuk

• @QuickPlay

Araç diyince hepsini kapsıyoUçarak kaçarak falan ulaşılmazki :> Mantığa da aykırı xD
  • Işık hızına ulaşacağımızı sanmıyorum. Çünkü gereksiz. Dünya için düşünürsek ışık hızı=ışınlanmadır zaten (ışık 1 saniyede dünyanın çevresinde7,5 tur atar). Uzay için ise çok çok yavaş bir hız (en yakın yıldıza 5 ışık yılı). Bu yüzden insanların ışık hızına ulaşmaktan çok bir yerden bir yere gitmek için alternatif yöntemler bulacağını düşünüyorum.
  • Bu işlerle uğraşan yakın bir dostum vardı kafayı vermiş yani bu olaylara fakat 10 senedir haber alamıyoruz kendisinden sanırım sonunda buldu ışık hızını .
  • ulaşamayız. ışık hızı ulaşılamayacak kadar fazla oldugu için kütlesiz.
    cern deneyinin amacına bakınız..
  • quote:

Işık hızına ulaşmak mümkündür.Lakin zamanı bükebilmeniz ve kurt delikleri açabiliyor olmanız gerekir.

UFO lar nasıl geliyor sanıyorsunuz?

Sizin Ufo dedikleriniz bana göre, ülkelerin denediği uçak tarzı makinelerden başka birşey değildir. Bir zamanlar F-117A yı kimse bilmeden uçarken onada ufo diyolardı

bence ulaşılamaz.
  • bence ulaşılamıyacak ulaşılsa bile geçilemiyecek,ışık hızının %99.999 hızına ulaşılacak ve orda durulacak onun dışındada,uzayda yolculuk içinde ışık hızı çok yetersiz oldugu için solucan delikleri kullanılacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: konman4245

quote:

Işık bir madde değil enerjidir o yüzden etkilenmez

etkilenir ama yine de madde degildir. çekim kuvvetinden degil. çekimin dolaylı etkisi dogrultusunu bozar. e. manyetik dalga yayılmalarının klasik olayı işte:d
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.