Şimdi Ara

Işık hızına ulaşabilecek miyiz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
1.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Işık hızına ulaşabilecek miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArFa_

ışık hızını nasıl ölçmüşler peki ?

Bir yerden lambayı aç. Öbür tarafa da ışığı algılayan bir şey koy. Gecikme vs. hesapla. 1 kilometreden mi yapıldı deney? Yaklaşık 0,000003 saniyede gitmiş oluyor.
    1 km -> 0,000003 sn
    x km -> 1 sn
  • ışık benim hızıma ulaşsın aga.
  • ısık hızna ulasmak imkansızdır cunku ısık hıızna ulasan birinin kutlesi sonsuz olur.Fakat bence ısık hızına ulsmak yerine ısık hızının %30 u kadar bir hızda arac yapılırsa daha mantıklı olur.Tabii dediklerim baska evrenlerde veya gezegenlerde canlı turu aramaya yonelik.
  • bu sorunun cevabını turgay şeren'in vermesini rica ediyorum
  • 1-) ışık, kütle-çekim altında bükülür..
    2-) eğer ışık hızına yaklaşırsak Einstein nin teoresine göre zaman göreceli bir şekilde değişim gösterir. mesela sen ışık hızına yakın bir hızda giden bir aracın içinde olsan sana gore zamanda bi değişme olmaz fakat dışarıdaki gözlemci senin sahip oldugun zamanın yavaşladığını gorur. bir örnek daha verecek olursak sen ışık hızına cok cok yakın hızla bir aracın içindeyken mesela 2 gün kadar zaman geçsin. sana gore 2 gün o hızda ilerlemektesin. fakat gozlemci seni o aracın içinde daha fazla yani 4-5 gün gibi bir süre kalmış görür..
    3-) ışık hızına ulaşmak mümkünmüdür bilemem..
  • Benim bildiğim madde olarak ulaşmak mümkün değil.

Tabii madde dışında da ulaşmak mümkün olmadığı için ulaşamayız diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoğunBelKası

UFO lar nasıl geliyor sanıyorsunuz?

Ufo'ların içinde nazilermi var ? kim sürüyor onları ?
  • Uslu bir çocuk olursanız şirinleri bile görebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moltherion -- 24 Şubat 2010; 23:14:13 >
  • Işık hızına ulaştığında ölümsüz olmassın ölürsün bedenin kaybolur ruhun kalır büyük ihtimalle karadelikten geçincede aynı şey olur
  • Şöyle düşünelim,doğa bir trafik polisine dönüşüyor eğer siz ışık hızına ulaşmaya çalışırsanız,eğer ulaşırsanız cezanızı kesiyor.
    ama ben ulaşayacağımıza inanmıyorum,bilginin ne kadar çabuk birikebildiğini hepimiz biliyoruz,ben inanıyorum ulaşacağımıza,hiç bir şey imkansız değildir.
    ama BİZİM ulaşıp ulaşamayacağımızı soruyosan,onu pek sanmıyorum.

@ EPİC FAİL;
    Dostum gece gece morelimi düzelttin,"zeki mürende bizi görecek mi?"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi | WTF! | -- 24 Şubat 2010; 23:57:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

etkilenir

Işık hızına ulaşabilecek miyiz?

Etkilenir elbette , ama biz hala kütlesini 0 mış gibi kabul ediyoruz çok zekiyiz bea
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.