Şimdi Ara

Işıldak devresi yanan elemanlar... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
62.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az uğraşmadım bu ışıldaklar la zamanında hey gidi hey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • japon_japon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sizin emeğinizde çok, umarım aynı ışıldağa sahip olanlara faydası olur. Tekrar teşekkürler.
  • Evet, şarj devresi gerçekten dandikmiş... Tamir oldu; yine yandı... Arkadaşlar cep tel. şarj cihazıyla bataryaların doğrudan şarj olabileceğini yazmış. Makul bir çözüm gibi geldi. Peki bataryalar dolunca şarj cihazının şarjı keseceği garanti mi? Kesmeyip de bataryaları patlatmasın sonra?
  • Kesmez, sabit voltaj verir, telefon kendi içinde regule eder,,

6v akü ise 5v ile şarj olmaZ, 6.5v 7v olması lazım

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Yani uzun süre şarjda durursa akünün / bataryaların patlama ihtimali var. Doğru anlamış mıyım?

İçindeki bataryaların değeri için 4.5v değeri yazıyor. Elimde bir tane şarj cihazı var; 5v, 500ma. İş görür gibime geliyor. Eğer olursa şarj süresi ne kadar olmalı? Ne dersiniz?

Bir de şarj cihazıyla batarya arasına 1n4001 diyot konulmasından bahsediliyor. İllâ kullanılacaksa artı ucu mu eksi ucu mu batarya tarafına gelmeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-c-r -- 9 Haziran 2017; 0:32:0 >
  • k-c-r K kullanıcısına yanıt
    4.5v a, 5v olur,, akünün içinde su kaynama sesi yapmazsa sorun olmaz.. diyot un amacını anlamadım,, bağlanırsa, beyaz yeri şarjın +sına gelecek

• Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Işıldağın içini açtığım zaman tam tahmin ettiğim gibi devrenin yandığını gördüm. İki direnç yanmış; kondansatör de patlamış...:
     Işıldak devresi yanan elemanlar...

Bataryalar bu şekilde dizilip bağlanmış:

Ancak beni şaşırtan bataryaların kutupları oldu. Oksitlenme zannedersem; mavi bir kurum oluşmuş. Kabloları da kopmuş. Ya da açarken koptu; bilemiyorum:

Sizce bu kurumların oluşması normal mi? Yoksa bataryaların ömrünün bittiğini mi gösteriyor? Bu durumda kurumları temizleyerek lehimleyip şarja taksam tehlike arz eder mi?

• Arkadaşlar selam,

Bende 3 tane yanmayan ışıldak var.

- Birinin pili ölmüştü, seri bağlı 4lü pil yuvasına 4 tane şarjlı kalem pil takıp bağladım şu an sorunsuz kullanıyorum.

- Diğerinin pili akmış söküp attım, Adaptörle 5v verip denedim çalışıyor. Şu haldeydi:

- Sonuncusu ise pili mi ölmüş anlamadım. Sökmedim pili. Devrede bi sıkıntı var mı bakarmısınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: k-c-r

Işıldağın içini açtığım zaman tam tahmin ettiğim gibi devrenin yandığını gördüm. İki direnç yanmış; kondansatör de patlamış...:

Bataryalar bu şekilde dizilip bağlanmış:

Ancak beni şaşırtan bataryaların kutupları oldu. Oksitlenme zannedersem; mavi bir kurum oluşmuş. Kabloları da kopmuş. Ya da açarken koptu; bilemiyorum:

Sizce bu kurumların oluşması normal mi? Yoksa bataryaların ömrünün bittiğini mi gösteriyor? Bu durumda kurumları temizleyerek lehimleyip şarja taksam tehlike arz eder mi?
    Oksitlenme olan yerleri temizleyip tekrar lehimledim. Diyot bir işe yaramadı. Diyotsuz doğrudan bağlantı yaptım. Cep şarj cihazı ışıldağı şarj etti. Işıldak -düşük ışık seçeneğinin iptal olması dışında- gayet güzel çalışıyor. "Emin-Firtina", ilginiz ve cevabınız için teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k-c-r -- 16 Haziran 2017; 0:28:3 >

• k-c-r K kullanıcısına yanıt
    Önemli değil , ışık olsunda ...

• Uzun süredir bu başlığa bakmamıştım. Benim sistem japon_japon arkadaşın bahsettiği şekilde devreyi değiştirince sorunsuz çalışıyor. Zaten ayda bir deşarj yapıyorum bataryayıda. Batarya 4V benim şarj voltajım 4.86 civarı filandı yanılmıyorsam yani ciddi bir sıkıntı olmuyor patlama filan olmadı. Kendi halinde banyoda duruyor. Elektrik gidince yanıyor. Tam istediğim gibi çalışıyor. Ben mevcut kartı modifiye ederek yaptım. Birde ışıldak içine direkt düşük voltaj gönderiyorum (5v) ilerde adaptörüm bozulursa onu değiştirmem daha kolay. 220V prizine ben 5V basıyorum. Geri kalanını devre hallediyor.

@k-c-r @japon_japon
  • quote:

Orijinalden alıntı: superlative

Uzun süredir bu başlığa bakmamıştım. Benim sistem japon_japon arkadaşın bahsettiği şekilde devreyi değiştirince sorunsuz çalışıyor. Zaten ayda bir deşarj yapıyorum bataryayıda. Batarya 4V benim şarj voltajım 4.86 civarı filandı yanılmıyorsam yani ciddi bir sıkıntı olmuyor patlama filan olmadı. Kendi halinde banyoda duruyor. Elektrik gidince yanıyor. Tam istediğim gibi çalışıyor. Ben mevcut kartı modifiye ederek yaptım. Birde ışıldak içine direkt düşük voltaj gönderiyorum (5v) ilerde adaptörüm bozulursa onu değiştirmem daha kolay. 220V prizine ben 5V basıyorum. Geri kalanını devre hallediyor.

@k-c-r @japon_japon
    Hocam;
    Işıldak çalışmaya devam ediyor mu ? Hometech LED-712'den bende de bir tane var. Ama yanan dirençlerin renkleri kaybolmuş belli olmuyor.
    Yanan dirençlerle ilgili renkleri belli olarak resim veya şema var mı ?

• Batarya ile 220 volt arasında transformatör olmayan bu tip ışıldakları kullanmak oldukça sakıncalı. Prizde uzun süre bırakıldığında yangın çıkarabilir. Usb üzerinden yada 12 voltluk adaptörden şarj edilen ışıldaklar daha güvenli. Evinizde bulundurmayın bile kullanıpta arıza vermeyeni görülmemiştir bu ışıldakların.

• Bendeki Hometech LED-712 de de R4 (1,5 K ohm) direnç yanıktı ve 100 µF 50V kondansatör şişmiş ve neredeyse kısa devre gösteriyordu. Aynı zamanda akü de bozulmuştu. Baktım ki onarmak akıntıya kürek çekmek gibi olacak. 18650 Li-ion pil için yuva yaptım. Pilin şarjı bittiği zaman yedek pil takılabilir. 220V girişini söktüm, devre üzerinde yalnızca iki adet gerilim düşürücü direnci kullandım.  Işıldak devresi yanan elemanlar... Işıldak devresi yanan elemanlar...

• neo-2 N kullanıcısına yanıt
    Güzel elinize sağlık.
    Bir adet 4056 şarj devresi taksanız daha kullanışlı olurdu sanki.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • superlative kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Tamir ettiğin ışıldak Hometech LED-712 mi? Bana yakından çekilmiş bir fotoğrafını ya da devre elemanlarının değerlerini gönderebilir misin? Batarya ve transistörleri yeniledim. 2 kondansatörü ve 2 direnci yeniledim. Fakat çalışmıyor. Yenilediğim dirençlerin değerlerinde bir hata yaptım galiba ya da arızalı bir direnç daha var. Teşekkürler.
  • neo-2 N kullanıcısına yanıt
    Devre elemanlarının değerlerini yazabilir misin?
  • Selamlar

Bende de led 720 devresi arızalandı

Üzerindeki fiziksel arızalanan

1 K ohm

1.5 k ohm

100mf 50v

transistör

Değiştirdim

220 taktığında

Kart üzerindeki 720 yazısının yanındaki 1.5k dirençten dumanlar çıkıyor

Sorun ne olabilir yardım lütfen

• japon_japon kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, bu devrenin çalışma prensibini ve çizimlerini tekrar paylaşabilirsiniz .Çizimlerin üzerine tikladigimda fotoğraf bulunamadı yazıyor.Ayrica devrenin çalışma prensibini biraz daha detaylı anlatabilirseniz memnun olurum.

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Üstadım anlatiminiz çok açıklayıcı .Ağzınıza sağlık.6 v 4 Ah değere sahip akunun bulunduğu sarji ışıldak için buna benzer bir çözüm yolu olabilir mi

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.