Şimdi Ara

Isınamyorum!! Öneri (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
4
Favori
81.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ayrıca birşey serilmiyor. Yalnız serildikten sonra toplanamadığı doğru. Üstünde nadir durumlarda yürünmesi o kadar problem değil. Kaldırmak direkleri yapacak kişinin insiyatifinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba,

benim sorunum çatı mı tam emin değilim. şimdi benim çatının 17 metrelik kısmı beton kalan kısımlar tahta. ters çatı şeklinde. 2 sene önce babam araştırmış taş yünü cam yününden daha iyi diye tahtalar arasına 5 cm lik taş yünü döşedik. baya bir muntazam döşediğimizi düşünüyorum ama beklediğim gibi bir etki yapmadı. beton kısmın üzerinde şu anda birşey yok ama babam xp koyup üstüne eşya koyarız diyor.

benim sorularım;
    1) bu taş yününün üstüne tekrar 8 samtiklik cam yünü sersem nasıl olur. aslında en güzeli baştan cam yünü serip üstünü de tahta plakalarla kapatmaktı ama şu anda altında 5 cm de taş yünü olduğu için üstüne plaka çakmak cam yününü olumsuz etkileyebilir.

2) bu beton kısmı ne yapacağım.
  • mutombo19 M kullanıcısına yanıt
    merhaba kardeşim.biz evin dış cephesini 5 cm köpük yaptırdık ısıtmaya faydası oldu ama o kadar değildi araştırdık ve ısı kayıplarının %30-40 a yakını çatıdan tavandan kaynaklıymış.üstümüzde çatı var ama beton olduğu için etkisi yok onun için çatıya tabana 5 cm köpük döşeyip üstüne fayans kapladık şimdi eskisine göre çok çok iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Ayrıca birşey serilmiyor. Yalnız serildikten sonra toplanamadığı doğru. Üstünde nadir durumlarda yürünmesi o kadar problem değil. Kaldırmak direkleri yapacak kişinin insiyatifinde.

Çatıya yalıtım yapıldı fakat yöneticimiz şilte şeklinde izocamı zayıf bulmuş ve anladığım kadarıyla levha şeklinde izocam kullanılmış, ve üzerine de membran serilmiş. Ben bunun açık teraslar için kullanıldığını sanıyordum ama umarım yapan ustanın bir bildiği vardır. Haftasonu çatıya çıkıp bakacağım ama siz ne dersiniz? Var mı böyle bir uygulama?
  • Merhaba
    Geçtiğimiz yaz aldığım evimde ilk kışımda beklediğim ısınmayı sağlayamayınca forumda yazdıklarınızı elimden geldiğince okudum.

İzmirde çatı arasında kullanmak için ideal (fiyat/perfonmans) camyünü kalınlığı ve izocamın 300/350/400 olarak üç ayrı ürününden hangisini tercih etmeliyim?

okumaya başlayınca mevcut cift camların pekte ideal olmadığını öğrendim.

ısı izolayonu için pencerelerin örn:ısıcam konfor ile değiştirmek pratikte yarar sağlar mı?
  • senna428 S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Çatı arası kullanılmıyorsa 10cm camyünü şiltesi işinizi görür. Şilte fiyatlarını bilmiyorum fakat en düşük ısıl iletkenlik 300'de var. http://www.izocam.com.tr/userfiles/files/urunler/yalitim-uygulamalari/cati-yalitimi/cati-siltesi/catisiltesi.pdf

Evinizde çift cam varsa konfor ile değiştirmeye gerek yok bence. Onun yerine binada yalıtım yoksa peteklerin arkasına İzopan taktırmanız daha mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senna428

Merhaba
    Geçtiğimiz yaz aldığım evimde ilk kışımda beklediğim ısınmayı sağlayamayınca forumda yazdıklarınızı elimden geldiğince okudum.

İzmirde çatı arasında kullanmak için ideal (fiyat/perfonmans) camyünü kalınlığı ve izocamın 300/350/400 olarak üç ayrı ürününden hangisini tercih etmeliyim?

okumaya başlayınca mevcut cift camların pekte ideal olmadığını öğrendim.

ısı izolayonu için pencerelerin örn:ısıcam konfor ile değiştirmek pratikte yarar sağlar mı?

10 cm cam yunu kullanabilirsiniz.uygulaması kolay ancak toz maskesi kullanmanızi tavsiye ederim.cati arasinin tozuyla birleşince oksurmekten öldüm doserken.koctas ta 1 TOP 37 tl.idi izocam marka.

• Arkadaşlar öneriye ihtiyacım var aydında oturuyorum evimin üstü açık teneke çatı üzeri kullanılıyor burası için en uygun ısı yalıtım önerisi rica ediyorum burda sorduklarım strafor levha kaplama üzerine 5 cm hazır beton diyorlar yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
  • Dostum merhaba bende aydinda oturuyorum senin gibi en üst katta oturuyorum ve ustum açık
    Sen cati üstüne izocam serip üstüne kopuk onun üstüne de beton atabilirsin benim aklımda bu var lakin sitede oturduğum için yapamıyorum bunu

• Ben en üst katta oturuyorum ve üstümde kapalı çatı var ama yine de kışın ısınamıyoruz.Bu yıl çatı arasına ısı yalıtımı yaptırmayı düşünüyoruz.Ancak bir kaç yerle görüştük ve öneriler farklı farklı, bir tanesi önce 3 cm kalınlığında sert strafor köpük yapıp üzerine 5 cm lik KNAUF marka folyosuz cam yünü döşeriz dedi.Başka biri köpüğe hiç gerek yok 10 cm lik ODE marka folyolu cam yünü döşeriz dedi.Şimdi biz bunlardan hangisi yaptıralım hangisi daha iyidir çok kararsız kaldık.Birde markalar arasında fark var mı?En iyi marka hangisidir İZOCAM olarak da bir marka var biride o markanın 10 cm lik olanını döşemeyi önerdi.Lütfen bilen biri konu hakkında çok acil bilgi verebilir mi????
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siirtli56 -- 25 Ocak 2021; 7:3:22 >
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siirtli56 -- 25 Ocak 2021; 7:3:46 >
  • daha önceleri ısınma problemi çekiyordum,yazın gaziantep te 5. kat son kat olan evime 8 cm lik camyünü serdirdim. (çatı mevcut) Pencereler arasından hava girişi oluyordu. pvc ustası çağırdım ve ayarlarını yaptı.En son olarakta petek arkasına alimunyum folyolu 1 cm cam yünü koydum. (yeni bebeğimiz olduğu için bu önlemleri alma gereksinimi duydum). önceki seneler merkezi doğalgaz ile aylık 500-600 tl arası ücret ile 19-20 Derece de oluyordu evimiz, bu sene bireysele döndük, iki faturamız sırayla 430 -480 tl geldi ve evin içi 22-23 derecelerde.
    buradan okuduğum bilgiler sayesinde bu kışı gayet güzel bi şekilde geçiriyoruz. bende deneyimimi sizinle paylaşmak istedim. teşekkür ederim
  • İstifadeli paylaşımlar sayesinde benim de içim ısındı. Pratikte ne kadar bilgimiz olursa olsun, yine de uygulama sonuçlarının verdiği güvenirliği vermiyor.
  • Merhaba,benim de çatımda camyünü vardı,ama pek memnun kalmadık zamanla özelliğini yitirdi,böcek,rutubet,toz mahvetti bizi.geçen sene söküp attılar,yerine makine ile uygulanan çatıbor malzemesini yaptırdım.çok memnunum malzeme içindeki bor dan dolayı yanmıyor böcek de yapmıyor,ne rutubet ne toz var. tamamen doğal petrol türevi olmadığı için de zamanla bozulma riski yok. çok memnun kaldım tavsiye ederim.
    https://www.catibor.com/

Isınamyorum!! Öneri
     Isınamyorum!! Öneri Isınamyorum!! Öneri

• Arkadaslar merhaba

İstanbul Avrupa yakasinda yasiyorum.7 yillik yeni bina mantolama var Evim 3.katta en ust katta oturuyorum evimin uzerinde anten haric kullanilmayan cati var, cati ondulin ve cati tahtasi ile ondulin arasinda strafor var.Gecen sene asiri yagmurda su gelen bir yeri varmi kontrol etmek icin baktim asiri yagmurda 1-2 noktadan sizinti vardi binadakileri ikna ettim bu yaz sizinti olan yerler elden gecicek.
    Benim asil sıkıntim asmolen strafor dosemede bag kirislerinin oldugu bolgelerde bag kirislerinde seriht seklinde rutubet olmasi, tavan duvar birlesim yerleri ve alcipan asma tavan led isiklarin dondugu ic bolgelerde rutubet olmasi cati ici betonun uzerine cam yunu sersem bu bag kirislerindeki ve diger rutubet olan bolgelerdeki rutubetin gecmesine faydasi olurmu dusuncem asmolan strofor olan bolgeler ile kirislerin oldugu bolgeler iceriden sicak havaya catidan soguk havaya farkli davranis gosteriyor nemlenme farkli oluyor o yuzdenmi bag kirislerinde rutubet oluyor bana bilgi verip yardimci olabilirmisiniz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.