Şimdi Ara

İşiniz ve Maaşınız (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.276
Cevap
55
Favori
48.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Göze Kaçan Sigara Dumanı

quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RealPlayer09

İşsizim

Kardeş hala issiz misin

Evet

Üni falan yok mu kardes

dis hekimi o. taniyorum

Sen necisin kardes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilg muhendisi, 6500 civari.
     İşiniz ve Maaşınız İşiniz ve Maaşınız İşiniz ve Maaşınız

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Piyade Yarbay. 4700 tl.

Forumda gördüğüm tek gerçek Yarbay sizsiniz herhalde. Sizin için sakıncası yoksa işiniz nasıl, nasıl bu noktaya geldiniz, kısaca bir özet geçebilir misiniz? :)

1986 yilinda Askeri Liseye girdim, 1994 yilinda Kara Harp Okulu'ndan Piyade Tegmen olarak mezun oldum. Sirasiyla Kilis, Tunceli, Şirnak, Bergama, Şahnalar (Kars), İstanbul, Yüksekova ve tekrar İstanbul'da gorev yaptim. Kac esya eskittim, kac defa tasindim sayisini ben de unuttum. Allah bereket versin Turkiye sartlarinda iyi denebilecek bir para aliyoruz ama yaptigimiz isin karsiligi mi kesinlikle hayir. (Özellikle şark hizmetinde) Mesai aksam 5 te biter ama bitmez. Saat 22.00-23.00 dan once ayrilamazsin. Operasyonlar, intikaller hepsinde kelle koltuk da gidersin. Her menfeze yaklastiginda acaba bomba mayin bu menfezde mi dersin, kendini kasarsin. Saclar cabuk beyazlar bizim meslekte. Dogru duzgun izin kullanamazsin. Bu soylediklerim dogu hizmeti icin. Bati da da kita da calisiyorsan farkli degil. Mesai gani, denetleme cok, ama kurum okul vb olursa nispeten rahat edersin. Hele bir de bir seminere harp oyununa falan katilirsan her an iceri girebilirsin. Albay olunca sartlar ve maas epey duzelir, muhim olan o noktaya gelebilmek. Bir de ozel seyler var ki burada soyleyemem, zor meslek bizimki vesselam.

Allah yardım etsin.
    Zor meslek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Şuan öğrenciyim ama bitirince;

Erkek Hemşire (Lisans)
    2.500 TL - 4.000 TL
    Nöbetler (Günlük) : 100 TL - 400 TL (öğrenciyken de aynı parayı veriyorlar, geçimimizi böyle sağlıyoruz.)

Öneririm kardeşim insanlara yardım etmeyi seviyorsan gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ancak bazı kişiler dalga geçiyor erkekten hemşire mi olur gibi ama alışıyorsun. Hemde insanların hayır duasını alıyorsun hem öbür tarafa tarafa hem bu tarafa çalışıyorsun.

Hocam hemsirelikten tanidiklarim var . Eger 4000 maas bordrosunu gister arabami ustune yapacam

Ben sana 15 farklı bordro getireyim 4000+ hepsi. Araban da sende kalsın :)

Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan hemşireler çalıştıkları il/ilçe, nüfus, performans gibi değişkenlere bağlı olarak 5000 liraya yaklaşıyor. 4500 4700 kazanan birebir tanıdığım birlikte çalıştığım hemşireler var.

Hocam adam doğru söylüyor yeni mezun hemşire tanıdığımız var devlette 3400 alıyor yoğun bakım hemşiresi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gktupc -- 10 Ağustos 2015; 13:34:31 >

• vay arkadaş konuya bakın resmen dumur oldum sanırsın bu konu Türkiye de değilde Lüksemburg yada Kanada da açılmış..üç-beşbin-on bin maaşlar havada uçuşuyor..
    işletme önlisans kamu yönetiminden de lisans mezunuyum işsizim piyasada iş yok,olduğunda da maaş en fazla 1000 ila 1400 arası değişiyor..deneyimim var..
    buradaki arkadaşların,firmalarında vs açık pozisyonlarda iş tekliflerine açığım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 10 Ağustos 2015; 13:38:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

quote:

Orijinalden alıntı: omnis10

quote:

Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmazmis. Yine de kasım ayındaki smmm sınavını kazanırsam maaş konusunda bayağı iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum.

Hayal kuruyorsun guzel kardesim. 6 yillik smmm. Den tavsiye/ogut.

Yoo hiçte hayal kurmuyorum. 10 yıldır bu sektordeyim. Az buçuk neyin ne olduğunu çözdüm merak etme. 27 yaşındayım mevzuata bayağı hakim sayılırım. Hala ve hala kendimi gelişmeye çalışıyorum. İşi bilen adam ona göre asini da bulur. Benden daha az bilgi ve tecrübesi olan insanların bile benimkinden daha rahat ve daha yüksek maaşı bulunan işlerde çalıştığını görünce pek umutsuz değilim aslında. Tamam bazen şans gerekir ama ben işimi şansa bırakmamak adına bayağı gayret sarf ediyorum. Çalıştığım işyeri tamamen smmm doluw. Tek smmm stajyeri olan benim. Bazıları oldu tamam demis o şekilde gidiyor. Bazıları yanlış şeylere gayret ediyor. Kendi secimlerimi doğru yapabilmek adına bayağı örnek gördüm çevremde.

Hayallerini olabilecek en uzun sure kormuani tavsiye ediyorum stajer kardesim. Bol sans..

• quote:

Orijinalden alıntı: basturk9027

Fizyoterapistim 4000TL Eşimde aynı şekilde fizyoterapist.
    Eve girdi ayda 9000TL kadar ama geçinemiyoruz !!!! Kiralar olmuş 1500TL faturalar geliyor yazın 500TL kışın 1000TL. Krediler borçlar araç vergisi deyince bitiyor hiçbir şey kalmıyor elde .
    Bu duruma rağmen 1500-2000 TL ile aile geçindirip halinden memnun olanları ANLAMIYORUM!!
    Alım gücünde ciddi düşüş var uyanın millet.

Oy verirken bir kez daha düşünün diyorsun yani ?

9000 tl geliriniz var ve memnun değilsin.

Herkesin gelirine göre gideri olur ama bence halini şükretmelisin.
  • Normalde ogrenciyim fakat yazin bos durmaktansa calisiyorum. Arkadaslarla tatile gidicez ay sonu cikiyorum.

Bir magazada depocuyum
    Maas 1290

• quote:

Orijinalden alıntı: omnis10

quote:

Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmazmis. Yine de kasım ayındaki smmm sınavını kazanırsam maaş konusunda bayağı iyi yerlere geleceğimi düşünüyorum.

Hayal kuruyorsun guzel kardesim. 6 yillik smmm. Den tavsiye/ogut.

aynen smmm mesleği bitmiştir o kadar staja dosyaya para öde belgeyi alabilmek için aldıktan sonra da ödediğin parayı bile kaç yılda amorti edersin..

• Taksimde cesitli barlarda calistim-calisiyorum(daha dogrusu calisiyordum)haftasonlari. Servis islerine bakiyorum. Ilk isimde ogrenci bariydi 35tl aliyordum gunluk tiple 40 45 arasi oluyordu(oglen 12den gece 3e kadar) sonra ki isim biraz daha bilinen bir bardi ayni saat şartları 40tl. Asmalimescitte baska bir nezih denecek bir barda 40tl bahsis falan ha getire. En son biraz daha alternatif muzik yapan baska bir barda saat aksam 17 sabah 6ya kadar 50tl aliyordum gunluk bahsisler degisiyor bazen gunlugum 90 bazen sabit 50tl. Istanbulda kira yol yemek fatura. Sigaram yok ickim ayda yılda bir ozel gunlerde. Ailemden para almiyorum arada kyk kredim var sadece. Ben bile hala nasil gecinebiliyorum bilmiyorum

Kisaca para kazanmak zor is hele okuyorken kazanmak daha zor. Mecburen sicak firsatlarin mudavimi olup cikiyorsunuz. Isin ilginci haftasonlari eglenip para harcayip haftaici okula giden ogrenciler nasil oluyor bilmiyorum.

Ogrencilik zor meslek mirim

• quote:

Orijinalden alıntı: StaatSanWalt

quote:

Orijinalden alıntı: TazeHukukcu

quote:

quote:

Savcı-5000

Niye eksilediniz beyler ciddiyim adliyede cay icmeye beklerim

Yeni başlamışsınız sanırım, hangi il/ilçede görevlisiniz?

Elbistan/Maras evet yeni basladim sizede basarilar avukatlikta hocam

Oooooo bizim memleket :) araç kiralama-satın alma gibi işleriniz olursa Pm atın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

quote:

Eve girdi ayda 9000TL kadar ama geçinemiyoruz !!!! Kiralar olmuş 1500TL faturalar geliyor yazın 500TL kışın 1000TL. Krediler borçlar araç vergisi deyince bitiyor hiçbir şey kalmıyor elde .
    Bu duruma rağmen 1500-2000 TL ile aile geçindirip halinden memnun olanları ANLAMIYORUM!!

Oydan bahseymiyorum hocam o konuda inancım yok benim hiçbir siyasi merciye. 100 yıldır gelip gidiyor insanlar başımıza, hiçbirinin koyulmuş taşı yok.

9000 TL gelir olarak uzaktan bakınca güzel rakam. Ancak deyinmek istediğim nokta 4 yıl öncenin 9000TL'si ile bugününki arasındaki uçurum. Her şeyin fiyatında kontrolsüz bir artış mevcut. Para birimimiz son 4-5 yılda yarı yarıya değer kaybetti. Dolar 1.4 ilen şuan 2.8 ve unutmayın biz her şeyi dışarıdan dolarla alan bir memleketiz.

Herkesin gelirine göre gideri olur diyorsunuzda asgari ücretle çalışan adamın hakkı yokmu eşi çocuğuyla dışarıda yemek yemeye. Yazın 15 günlük tatilinde bir otele gidip kafa dinlemeye. Emin olun bunlar hiçbir gelişmiş ülkede devletin vatandaşlarına çok gördüğü şeyler değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturk9027 -- 10 Ağustos 2015; 14:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: XnoX

Şuan Rehberlik Yapıyorum
    Ortalama Aylık 4000$

Turist rehberliği mi yapıyorsunuz hocam? Eğer öyle ise hangi bölgede?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B.Avcı

quote:

Orijinalden alıntı: realitych

quote:

Orijinalden alıntı: BurakYZ

Şuan öğrenciyim ama bitirince;

Erkek Hemşire (Lisans)
    2.500 TL - 4.000 TL
    Nöbetler (Günlük) : 100 TL - 400 TL (öğrenciyken de aynı parayı veriyorlar, geçimimizi böyle sağlıyoruz.)

Öneririm kardeşim insanlara yardım etmeyi seviyorsan gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Ancak bazı kişiler dalga geçiyor erkekten hemşire mi olur gibi ama alışıyorsun. Hemde insanların hayır duasını alıyorsun hem öbür tarafa tarafa hem bu tarafa çalışıyorsun.

Hocam hemsirelikten tanidiklarim var . Eger 4000 maas bordrosunu gister arabami ustune yapacam

Ben sana 15 farklı bordro getireyim 4000+ hepsi. Araban da sende kalsın :)

Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan hemşireler çalıştıkları il/ilçe, nüfus, performans gibi değişkenlere bağlı olarak 5000 liraya yaklaşıyor. 4500 4700 kazanan birebir tanıdığım birlikte çalıştığım hemşireler var.

Hocam adam doğru söylüyor yeni mezun hemşire tanıdığımız var devlette 3400 alıyor yoğun bakım hemşiresi

Yoğun bakım, ameliyathane hemşireleri diğer hemşirelerden fazla kazanır. Tabi bir de hastahaneye göre de bir miktar oynuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: forgetLove

Ögretmenim ortalama 2800 . f/p işi olduğuna inamiyorum.stress topu oluyor insan 4 aydir çektiğim kronik farenjit arti reflu işin cabasi :( koca yaz tatilim zehir oldu.

AAA olurmu hocam 3 ay yaz tatiliniz varya güya 😅.Aldiginiz 3 kuruş para kimilerinin gözüne batıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 10 Ağustos 2015; 14:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EngiN_

quote:

Orijinalden alıntı: raparoz

Maden muhendisi mermer sektoru santiye\fabrika yeni mezun baslama 2000 tl izin arada sirada ikamet daglarda csgb isg en az 2000 ama maas artisi yok yeralti komur baslangic 3000-3500 genel olarak kidem arttigi zaman piyasadan aylik 10000 aliniyor ha bu arada cimento fabrikalari yeni mezun baslangic 3300 \2 ayda bir cift maas ve tum calisma yerlerinde 4×4 arac tahsis edilir.

hocam ben de yeni mezun maden mühendisiyim dediğiniz fiyatları piyasada göremedim ? iş bulma konusunda yardımcı olun bari

Muh bey Linked hesabı açmalisin öncelikle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krm_group

quote:

Oydan bahseymiyorum hocam o konuda inancım yok benim hiçbir siyasi merciye. 100 yıldır gelip gidiyor insanlar başımıza, hiçbirinin koyulmuş taşı yok.

9000 TL gelir olarak uzaktan bakınca güzel rakam. Ancak deyinmek istediğim nokta 4 yıl öncenin 9000TL'si ile bugününki arasındaki uçurum. Her şeyin fiyatında kontrolsüz bir artış mevcut. Para birimimiz son 4-5 yılda yarı yarıya değer kaybetti. Dolar 1.4 ilen şuan 2.8 ve unutmayın biz her şeyi dışarıdan dolarla alan bir memleketiz.

Herkesin gelirine göre gideri olur diyorsunuzda asgari ücretle çalışan adamın hakkı yokmu eşi çocuğuyla dışarıda yemek yemeye. Yazın 15 günlük tatilinde bir otele gidip kafa dinlemeye. Emin olun bunlar hiçbir gelişmiş ülkede devletin vatandaşlarına çok gördüğü şeyler değil.

Her geçen yıl giderlerimizde artış oluyor , eskiden herkesin evine köyden yumurta-yoğurt v.s gelirken şimdi herkesin cebinde telefon+internet gibi eskide olmayan giderler eklenmeye başladı.

Dolar hakkındaki görüşlerinizde haklısınız. Tüketen toplum olduğumuz için dolardaki kıpırdamalar cebimizide yansıyor.

Tabiki herkesin dışarda yemek yemeğe ve zevki için para harcamaya hakkı var fakat Türkiye'de değil dünyada adalet yok.

En gelişmiş ülkelerden biri olan Avustralya'da bile çoğu kalem Türkiye'den daha pahalıdır. ( maaş-gider çizelgesine göre.)

Örneğin Avustralya'da Et ürünleri ve araç dışında hemen hemen her kalem Türkiye'den daha zor alım gücü içerir.

Ülkemizin bu konuda çokta kötü olduğunu düşünmüyorum , sadece hayata bakış açımızda fark var.

Yine örnek verecek olursak , ekonomisi dip olan Ukrayna'da maaşlar çok düşükken iş çıkışında her çalışan en azından bir cafede birşeyler içmeden evine gitmez.

Türkiye'de ise 1 evi varken 2.evi almak için yemezler içmezler kredi çekerler sonrada cebimizde para yok eğlenemiyoruz derler.

Sözüm size değil , genel anlayış böyle maalesef.

• Meslek: Zabıt Katibi
    Maaş: 2.085,00 TL
    kesinlikle önermiyorum bu paraya çekilecek iş değil müdürü hakimi savcısı başsavcısı hepsi ayrı bi cins.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nty35

quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

quote:

Orijinalden alıntı: osmæn

Öncelikle ben başlayayım ablamdan örnek vereceğim ben daha öğrenciyim
    Mesleği:Aile Hekimi (Tus'a girmek istemedi)
    Maaşı:4000 TL
    Son olarak işinden çok memnun rahat fakat artık uzman hekim olmak istiyor aile hekiminde bilgileri iyice köreliyor

Aile hekimliklerinde hemşire 4 alıyor aile hekimi en düşük 6.5 8-9 a çıkıyor tabi bizimki ilçe merkezde biraz düşüyordur maaşlar

hemşireyi biraz düşük söylemişsin kardeşim 8-9 bin alıyolar tey allahım bilen bilmeyen sallıyor bol keseden

hastanede canını cıkaran hemsire 3.5 alıyor evet ama asm ler 4 alıyor arkadasım tsm çalısanıyım ben geçsem asm ye 3.5 alacagım ama siz inanmayın sorun yok
    edit : bu 4 dediğim ilçede ve doguda çalısan bir hemsire için merkezde 3.5 anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weightless -- 10 Ağustos 2015; 15:23:33 >

• By_DoMiNo kullanıcısına yanıt
    Bizim meslekte azimli olduğun kadar kazanırsın umarım her şey gönlünce olur
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.