Şimdi Ara

ISINMA AMAÇLI KLİMA TAVSİYESİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • gree al kardeşim,boşver rubenis'i airfel bayilerinede bakabilirsin onlarda satıyordu gree'yi aman rubenis'den uzak dur iyiymiş birde malı satmak için güzel sözler bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

gree al kardeşim,boşver rubenis'i airfel bayilerinede bakabilirsin onlarda satıyordu gree'yi aman rubenis'den uzak dur iyiymiş birde malı satmak için güzel sözler bunlar

• Gree.
  • Ucuz çözüm isterseniz, Demirdökümün Blueline-coolline-duro markalarıyla sattığı A sınıfı sabit devirli klimalarını tavsiye ederim.
    Evde 2 tane 9, bir tane 12 binlik var; fiyatından beklenmeyecek derecede iyi mallar.
    Sanırım sizin yere 9 bin btu olanı yetecektir, eğer 25C üzerini aramazsanız.
    Migrosta 500 liraya 12 taksitle satılıyor.
  • bendede gree 12000 btu luk klima var ve gerçekten çok memnunum odam 17-18 metrekare harika ısıtıyor şu ana kadar bir kere bile defrosa düşmedi giresunda bulunuyorum düşük fiayata klima almak,bütçesini zorlamak istemeyenler için tavsiyem kesinlikle bu klimadır.
  • Gree 12000 btu klima alınmıştır arkadaşlar..montaj için yetkili servis beklenmekte
    izlenimlerim daha sonra..saygılar
  • hadi hayırlı olsun,bekliyoruz yalnız montajı düzgün yapılmasına dikkat et özelliklede vakumlamanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkantur

Gree 12000 btu klima alınmıştır arkadaşlar..montaj için yetkili servis beklenmekte

Hayırlı olsun, klima hakkında bizleri bilgilendiriseniz (genel anlamda, kurulum verim vb gibi) seviniriz.
  • Sana Midea yı önerecekken almışşsın klimayı . Hayırlı olsun. Umarım sorunsuz bir kış geçirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkantur

Gree 12000 btu klima alınmıştır arkadaşlar..montaj için yetkili servis beklenmekte

hayırlı olsun
    izlenimlerini bekliyoruz
  • Yorumlarınızı ilgiyle okudum ve bir sorum olacak.ısınmak için 12000 lik mitsubishi klima alsam kara kışta nekadar elektirik faturama yansır.not:istanbul da yaşıyorum.45-55 arası elektirik faturası geliyor ,doğalgaz ile ısınıyorum(180-200tl ortalama igdaş ödemesi yaptım geçen kış.) daha doğrusu ısınamıyorumda:) doğalgazdan klimaya geçiş ne kadar mantıklı olur onun araştırması içerisindeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebede

Yorumlarınızı ilgiyle okudum ve bir sorum olacak.ısınmak için 12000 lik mitsubishi klima alsam kara kışta nekadar elektirik faturama yansır.not:istanbul da yaşıyorum.45-55 arası elektirik faturası geliyor ,doğalgaz ile ısınıyorum(180-200tl ortalama igdaş ödemesi yaptım geçen kış.) daha doğrusu ısınamıyorumda:) doğalgazdan klimaya geçiş ne kadar mantıklı olur onun araştırması içerisindeyim.

bütün evi klima ile ısıtmaya kalkarsanız en az 2 tane çok kaliteli klima gerekir (belki daha fazla) ve elektrik sarfiyatı da yaklaşık sizin ödediğinize yakın olur

ancak çok oturduğunuz odaya takviye amaçlı tek klima alırsınız (bu nasıl oluyor demeyin yapanlar var ) kombinin ayarlarını düşük tutarsınız böylece hem üşümemiş hemde biraz tasarruf yapmış olursunuz ,ayrıca klimayı yazında soğutma için kullanabilirsiniz

benim pek ilgi alanım olmasa da arada kombi tavsiyesi bölümüne giriyor okuyorum, orada çok değerli arkadaşlar var onlara kombinin daha randımanlı kullanımı hakkında sorarsanız faydalı olabilir (tabi daha önce sormadınız ise )

• quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

Yorumlarınızı ilgiyle okudum ve bir sorum olacak.ısınmak için 12000 lik mitsubishi klima alsam kara kışta nekadar elektirik faturama yansır.not:istanbul da yaşıyorum.45-55 arası elektirik faturası geliyor ,doğalgaz ile ısınıyorum(180-200tl ortalama igdaş ödemesi yaptım geçen kış.) daha doğrusu ısınamıyorumda:) doğalgazdan klimaya geçiş ne kadar mantıklı olur onun araştırması içerisindeyim.

bütün evi klima ile ısıtmaya kalkarsanız en az 2 tane çok kaliteli klima gerekir (belki daha fazla) ve elektrik sarfiyatı da yaklaşık sizin ödediğinize yakın olur

ancak çok oturduğunuz odaya takviye amaçlı tek klima alırsınız (bu nasıl oluyor demeyin yapanlar var ) kombinin ayarlarını düşük tutarsınız böylece hem üşümemiş hemde biraz tasarruf yapmış olursunuz ,ayrıca klimayı yazında soğutma için kullanabilirsiniz

benim pek ilgi alanım olmasa da arada kombi tavsiyesi bölümüne giriyor okuyorum, orada çok değerli arkadaşlar var onlara kombinin daha randımanlı kullanımı hakkında sorarsanız faydalı olabilir (tabi daha önce sormadınız ise )

aslında forumdaki arkadaşlara sormadım ama kullandığım kombinin servis elemanı arkadaşlara danıştım epeyce uğraştılar peteklerin ayarları ile.sorun çözülmedi.geçen kışsın başında hem kombi hemde petek ayarlarını bakımlarını yaptırmama rağmen sonuç cep yakan ve ısınamayan cinsindendi:))
    velhasıl klima benim son çarem di..
    bilemedim açıkcası ...

• Halen geçerli fiyatlarla, en ekonomik ısınma klima ile oluyor.

Altta kısayolunu vereceğim İgdaş'ın karşılaştırma sayfasından da bunu görebiliriz.
    Karşılaştırmadaki "elektrik" sütunu, elektrik sobasını gösteriyor.
    Klimanın maliyetini bulmak için elektrik sütunundaki değeri A sınıfı düz klimalar için 3.6'ya, inverter klimalar için de (ortalama) 4-4.5'a böleceksiniz (marka ve modele göre 3.61 ile 5.60 arasında verimlilik katsayısı vardır inverter klimalarda).

Buradan, A sınıfı ve özellikle inverter klimaların 1000 kCal maliyetinin 0.0957 olan doğalgazdan çok daha ucuza; 0.050 civarına kadar düşürebildiği görülebilir.

Burada sizin için sorun, yapılmış olan 4-5 bin liralık doğalgazlı ısınma yatırımının çöpe atılıp yeniden klima yatırımı yapılacak olması.

http://www.igdas.com.tr/Dynamic/YakitFiyatKarsilastirmasi.igd

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Halen geçerli fiyatlarla, en ekonomik ısınma klima ile oluyor.

Altta kısayolunu vereceğim İgdaş'ın karşılaştırma sayfasından da bunu görebiliriz.
    Klimanın maliyetini bulmak için elektrik sütunundaki değeri A sınıfı düz klimalar için 3.6'ya, inverter klimalar için de (ortalama) 4-4.5'a böleceksiniz (marka ve modele göre 3.61 ile 5.60 arasında verimlilik katsayısı vardır inverter klimalarda).

Buradan, A sınıfı ve özellikle inverter klimaların 1000 kCal maliyetinin 0.0957 olan doğalgazdan çok daha ucuza; 0.050 civarına kadar düşürebildiği görülebilir.

Burada sizin için sorun, yapılmış olan 4-5 bin liralık doğalgazlı ısınma yatırımının çöpe atılıp yeniden klima yatırımı yapılacak olması.

dostum verdiğin linki inceledim.zira ben senin çıkardığın sonucu çıkaramadım:( sanki yalıtım yaptırtabilsek ev sahibimize ve apartman ahalisine, klima almaktan ve en azından şimdilik klima israfı yapmaktan kurtulacağım hemde kesinlikle daha fazla ısınacağım..
    gerçi verimlilik parametresi %99 olanda tek elektirik vardı ya neyse.çok hakim olmadığım bir konnu ama ilgine teşekkürler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

quote:

aslında forumdaki arkadaşlara sormadım ama kullandığım kombinin servis elemanı arkadaşlara danıştım epeyce uğraştılar peteklerin ayarları ile.sorun çözülmedi.geçen kışsın başında hem kombi hemde petek ayarlarını bakımlarını yaptırmama rağmen sonuç cep yakan ve ısınamayan cinsindendi:))
    velhasıl klima benim son çarem di..
    bilemedim açıkcası ...

hocam ben olsam bu durumda mutlaka kombi bölümüne girip arkadaşlardan yardım isterdim ,hangi cihaz olursa olsun kullanım da önemli oluyor bu % 10-20 civarı kazanç sağlayabiliyor ,servisin size kullanım tarzlarını anlatacağını pek zannetmem ,benim biraz incelemem de arkadaşlar orada çok teferruata girerek anlatıyorlar , misal dış hava sıcaklığı 5 derece iken kombiyi şu ısıda çalıştırırsanız gibi özel ayarlamalardan bahsediyorlar ,yine oda termostat ayarlarından vs. çok geniş bilgi paylaşımı var

kolay gelsin , düşük faturalarla kışı geçirmenizi temenni ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

Halen geçerli fiyatlarla, en ekonomik ısınma klima ile oluyor.

dostum verdiğin linki inceledim.zira ben senin çıkardığın sonucu çıkaramadım:( sanki yalıtım yaptırtabilsek ev sahibimize ve apartman ahalisine, klima almaktan ve en azından şimdilik klima israfı yapmaktan kurtulacağım hemde kesinlikle daha fazla ısınacağım..
    gerçi verimlilik parametresi %99 olanda tek elektirik vardı ya neyse.çok hakim olmadığım bir konnu ama ilgine teşekkürler.

Hesap çok basitti aslında:

Diyelim ki COP değeri 4.20 olan orta halli bir inverter klimanız var; ordaki "elektrik sobası" maliyeti olan rakamı 4.20 ye böleceksiniz.
    (Çünkü o klima elektrik sobasına oranla 4.20 kat daha verimli)

Yani, 0.278:4.20=0.06619.. gibi bir rakam.

Bu arada, doğalgazınki 0.0957

300 liralık doğalgaz yakılarak alınan ısıyı 200 lira ceryan yakarak klima ile sağlamış oluyorsunuz yaklaşık olarak.

• elektriğe %9.57 zam geldi ama doğalgaza %15 zam gelecekti,doğalgazı hem temiz,hem sorunsuz hemde ucuz olduğunu vurgulayıp millete aldırıyorlar,iyide klima daha temiz en azından kurulumu doğalgaz gibi değil,klimada oldukçu sorunsuz üstelik klima daha ucuza geliyor özellikle eviniz büyük değilse 2-3 klima ile heryer çok iyi ısınıyor,doğalgazın yatırım maliyeti çok yüksek bu açıdanda uzak duruyorum,üstelik yazın soğutma işinede görmüyor
  • Bizim evde mitsubishi klimanın bir modeli var biz memnunuz.Mitsubishi klimalar dan şaşmam ben servisine de pek ihtiyaç kalmıyor en azından bizim hiç ihtiyaçımız olmadı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

elektriğe %9.57 zam geldi ama doğalgaza %15 zam gelecekti,doğalgazı hem temiz,hem sorunsuz hemde ucuz olduğunu vurgulayıp millete aldırıyorlar,iyide klima daha temiz en azından kurulumu doğalgaz gibi değil,klimada oldukçu sorunsuz üstelik klima daha ucuza geliyor özellikle eviniz büyük değilse 2-3 klima ile heryer çok iyi ısınıyor,doğalgazın yatırım maliyeti çok yüksek bu açıdanda uzak duruyorum,üstelik yazın soğutma işinede görmüyor

aynen katılıyorum sayın sendomi ye

çok doğru bir tespit.bizim bina sobalı bulunduğumuz yerde doğalgaz yok ama vaktiyle doğalgazlı evde de kaldık.

binamızdaki kronik baca sorunularından dolayı 28 dairelik binada 3-5 daiere haricinde hepsi elektirkle ısınıyor..pirizlerden bile duman geliyor alttaki bir kaç dairede soba yandığında baca zaten çekmiyor.yağlı radyatörle ısınan komşumuzda var klimayla ısınan komşumuz da var..ufo,quartz soba elektirikli kombi ne ararsanız var millet çare arıyor ama klimayla ısınan iki daire var sadece..

başlık ısınmak için klima tavsiyesi ben marka model vermiyorum ama ısınmak için klima kesinlikle iyi bir seçenek ama doğru alana doğru kapasitede ve özellikte seçilirse.

ilk klimam demirdöküm 12 lik a410 gazlı.bu ikinci senesi 16 m2 odada kurulu ve hakikatten çok memnun kaldım ısıtmasından.keşke daha önce alsaydım dedim ve o kadar çok memnun kaldık ki salon içinde olmazsa bir tane daha alalım keyfimize bakalım dedik ve toshıba 18 lik aldık ama bilseydim kesinlikle ilk klimamıda inverter alırdım. yazında serinletmesi cabası gerçi bana yazın gerekli değil yani olmazsa olmaz değil ama kışın mutlaka gerekli bişey.

eğer benim gibi ısınmak için çözüm arayanlarınız varsa samimiyetimle söylüyorum eğer bütçeniz de uygunsa mutlaka klima alın derim bu forumu okuyan herkesee.ben satıcı filan değilim sadece başlık açtım kendim toshıba klimalarla ilgili internette yeterli kaynak yok diye belki almak isteyenlere bir fikir verir diye oradan izlenimlerimi paylaşıyorum sadece.

gerçekten inverter klima konfor demekmiş ama mutlaka yeterli kapasitenin biraz üstünde alın ki daha rahat edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gerbera -- 11 Ekim 2011; 13:41:20 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.