Şimdi Ara

Isınma Sorunu Intel Core i5 760 2.80

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce yaşamadığım ama geçen yaz başlayan bir ısınma sorunum var ben size karşılaştığım durumlardan bahsedeyim.

1 - CPU Idle sıcaklığı 38-40 derece arasında.
    2 - HotCpu testinde 4 test çalışırken 94 dereceye çıktığını gördüm
    3 - Witcher 2, GTA IV gibi CPU seven oyunlarda 75 C'den aşağı inmiyor sıcaklık
    4 - Pastayı yeniledik stok fanı kullanıyorum hala ısınma değerlerinde azalma olmadı
    5 - Aida ve diğer test programlarında CPU'nun saat hızı 2988 olması gerekirken her refresh yaptığımda farklı değerler var 3300'e çıktığı oluyor ve herhangi bir overclock yapmadım. 22 çarpan bios'da sabitlenmişken 23 hatta 24 çarpan oluyor zaman zaman test programlarına göre

Arkadaşlar acaba stok fanı yerine sağlam bir soğutucu taksam problemler düzelir mi yoksa daha ciddi bir problem mi var cpu ile ilgili ?

• işlemcide turbo bost özelliği oldugundan o hızı görmesi normal yani senle alakası yok onun işlemcinin kendi özelliği sen overclock yapmıyosun işlemci otomatikman overclock oluyor + bende ısınma sorunu yaşadım bu işlemcide stok fanla yük altında 70-80 dereceyi gördüm termal macunuda yenilemiştim hatta termal macunun kalitesinden şüphelendim akasa marka aldım gene aynı en son çare soğutucuyu değiştirmek oldu 20 liraya akasa cpu fanı aldım sorunu çözdüm full yük altında şuan 50 dereceyi geçmiyor yani bu işlemciye stok fan yetersiz.

aldıgım fan ;HEPSİBURADA CPU FAN

fazlasıyla işini görür dostum üzerinde termal macunuda geliyor zaten.eski termal macunu iyice temizle işlemcinin üzerinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_R6 -- 14 Aralık 2012; 13:28:09 >

• Çok teşekkürler cevap için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: songlessbird

Çok teşekkürler cevap için .

Rica ederim umarım sorununuz çözülür,bence o cihazı çalıştırmayın pek işlemciye yazık olmasın yeni bir fan almadan.
  • Konuyu açan arkadaş sonucu yazabilirmi? Bende aynı sorundan muzdaripim sonuç olumluysa bende almak istiyorum o işlemci fanından!..
  • quote:

Orijinalden alıntı: askkabul

Konuyu açan arkadaş sonucu yazabilirmi? Bende aynı sorundan muzdaripim sonuç olumluysa bende almak istiyorum o işlemci fanından!..

dostum benim bizzat başıma geldi dediğim fan işini görür hertürlü.
  • quote:

Orijinalden alıntı : askkabul

Konuyu açan arkadaş sonucu yazabilirmi? Bende aynı sorundan muzdaripim sonuç olumluysa bende almak istiyorum o işlemci fanından!..

O Akasa nın stok fandan farkı yok.
    Isı bloğu küçücük.
    Almışken şu tip bir şey alın ki masraf yaptığınıza değsin,
    Yazın faydasını görürsünüz.

Akasa AK-968 - 44 TL
    http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-ak-968-x4-intel-amd-sogutucu.html

Xigmatek Loki SD963 - 57 TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-loki-sd963-loki-sd963-intel-lga77511561366-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=51607

Xigmatek Nepartak S983F - 57 TL
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3416

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi kararsız kaldım işte =) Elbetteki herşeyin pahalısı en iyisidir Kasa içi soğutma (hava) sistemininde önemi var sanırım yani iyi serin bir hava alışverişi olmalı kasanın içi o zaman orta düzeyli olarak gördüğümüz o ilk tavsiye edilen akasa fanında yeterli olduğunu düşünüyorum siz ne dersiniz?
  • Can arkadaşımızın dediği fandan aldım. Ama yeni geldi iş güç henüz takamadım akşam taktıktan sonra sonucu söylerim. Deneyeyim inşallah Can'la birlikte 2. olumlu geri dönüşümü alırsın. Akasa fanı aynı büyüklükte bile görünse nasıl diyeyim üstü daha açık ve metal soğutma bloğu daha büyük. Intel'in stok fanında üstü biraz fazla gereksiz kapalı .

Benim kasa Thermaltake Kandalf içinde 3 tane büyük fan çalışıyor yani kasa içindeki hava akışı fena değil.
  • İlginç bir durum var bana gelen fanla hepsiburadaki resimdeki fan birbirine hiç benzemiyor. Model ismi aynı olsa da. Bana gelen fan daha kare şeklinde soğutucu bloğu daha büyük ve üstteki pervane resimdekine oranla daha küçük. Bir deneyeyim de olmadı geri gönderirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: songlessbird

Can arkadaşımızın dediği fandan aldım. Ama yeni geldi iş güç henüz takamadım akşam taktıktan sonra sonucu söylerim. Deneyeyim inşallah Can'la birlikte 2. olumlu geri dönüşümü alırsın. Akasa fanı aynı büyüklükte bile görünse nasıl diyeyim üstü daha açık ve metal soğutma bloğu daha büyük. Intel'in stok fanında üstü biraz fazla gereksiz kapalı .

Benim kasa Thermaltake Kandalf içinde 3 tane büyük fan çalışıyor yani kasa içindeki hava akışı fena değil.

valla dostum stok fanla 75-80 dereceyi gördüm resmen şuan yük altında %100 50 derece çekirdeklerde 60 dereceyi geçmedi.fanı gıgabyte easy tune ile dönüş hızınıda ayarladım gayet sessiz ve başarılı soğutma oldu bazı arkadaşlar stok soğutucudan farkı yok demişler bence emin olmasınlar değerler aşağıda

BOŞTA

FULL %100 YÜK ALTINDA

5 dakikalık testte bu değerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can_R6 -- 21 Aralık 2012; 14:14:35 >

• Taktım denedim galiba biraz acemiyim herhalde ilk defasında yanlış taktım ve sanırım macunu biraz yedim buna rağmen stok fana göre 15 derece daha iyi neticeler aldım maksimum 70'i gördü sıcaklık burn in testte. Stok fanla 94'ü görmüştüm daha kısa sürede.
  • fanı tam oturttuguna eminmisin ısılar dahada düşük olması lazm
  • ilginç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.