yaklaşık 18 m2 odayı ısıtmayı düşünüyorum..bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
En ucuz ısınma yöntemi diye merak eden arkadaşlar içinde ufak bir deneme yaptım dün.Elektrik sarfiyat hesabını falan bilmem.Deneyim şu şekilde.Evdeki bütün cihazlar kapalıyken sadece klima çalışır vaziyette, elektrik sayacının 1 dakikada attığı tur 6..1400 watlık ufonun 1 dakikada sayaca attırdığı tur 9.Birde evde ufacık fanlı bir kumtel ısıtıcı var.En son onu deneyeyim dedim, saat fırıldak oldu:) Kısaca fikir verebildiysem ne mutlu.. Bu arada klimam 11,000 BTU daikin inverter.
Elektrik ile ısıtmada verim ve konfor için sıralama yaparsak Inverter klima> Düz klima > Konvektörlü ısıtıcı > Yağlı radyatör > Fanlı ısıtıcı > Quartz soba (Ufo)
quote:
Orijinalden alıntı: candogan62
Elektrik ile ısıtmada verim ve konfor için sıralama yaparsak Inverter klima> Düz klima > Konvektörlü ısıtıcı > Yağlı radyatör > Fanlı ısıtıcı > Quartz soba (Ufo)
Hocam merhaba, aşağıda linkini verdiğim ürün 1000-2000 watt duvar tipi ısıtıcının özellikleri aşağıdaki gibidir, ne dersiniz? Çok elektrik tüketimim olur mu?
Ürün Özellikleri
• Sıcak hava üfleyen bölümdeki açılır-kapanır kapaklar sayesinde salınım fonksiyonuna sahiptir. • Fan: Var • Termostat: Yok ( termostat olsa iyi olurdu ) • 1000-2000 W • 2 kademeli ısı ayarı • Salınım fonksiyonu • 7,5 saat zaman ayarı • Uzaktan kumanda • Aşırı ısınma emniyeti • Led ekran