Şimdi Ara

ISINMAK DEĞİL SERİNLEMEK LAZIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumun son bölümleri, kış olması dolayısıyla, hep ısınma üzerine kurulmuş. Ama ben, klima kışın daha ucuz olur diye, bu aralar yaz için bir ürün almak istiyorum. Zira kışın evimin ısınma diye bir sorunu yok hatta fazla ısınıyor bile diyebilirim. Ancak yaz oldumu ev deli gibi sıcak oluyor, nefes alamıyoruz. Salonum yaklaşık 30 m2 ancak salon kapım yok ve 1,5 metreye yakın bir salon girişim var duvarlarda da klima takabileceğim 2 yerden birisi de kapının tam karşısı.

Şimdi soru şu;

24000 lik bir klimayı salon girişinin tam karşısına taksam hem salona hem de koridordan (koridor 5m falandır) yatak odasına faydası olur mu? yoksa bir de yatak odasına 9000 lik mi almam gerekir.

ya da

salona klimayı diğer alternatife tak, git bir de yatak odasına klima tak mı dersiniz.

ancak o koca koca dış üniteler var ya işte onları bizim sitede bina dışına takmak yasak ancak balkona takabiliyorsunuz benim balkonda kapalı.

eh işte ustalarına 5 bilinmeyenli denklem.. uğraştırma kardeşim parana da yazık olmasın bir kendine bir de hanıma git birer yelpaze al ya da ben geleyim yellerim ben sizi bu kadar düşünme falan demeyin sakın..

• Sayın cinkean tabki iki adet klima alıp monte ettirmek en mantıklısı olacaktır ama anlattığınız kadarıyla sizin böyle bir imkanınız yok.Salona takacağınız 24000 btu bir klima ile soğutmada yatak odanıza da etki edeceğini yani tam anlamıyla soğutmasa bile konfor sıcaklığına yakın bir seviyeye getireceğini düşünüyorum.
    Bence alacağınız klimayı secerken hava debisi ve üfleme mesafesi yüksek olan bir klima seçmelisiniz.Benim bir arkadaşımda sizin bahasettiğiniz gibi 40 metre kare salondaki klima ile kolidoru ,yatak odasını soğutuyor.Kullandığı klima ise Daikin DELUXE Duvar Tipi Heat-Pump Split Klima (INVERTER) FTXS60F -RXH60F
  • ben de tam olarak bu yontemi kullanıyorum
    Salonda 18000'lik klima var hem salonu soğutuyor hem de yatarken yatak odasını. Bunu artıları ve eksileri mevcut. En önemli artısı sizde de olduğu gibi nereye takılacak konusu, bende de aynı sorun vardı o yüzden sadece salona takdırdım, hem daha ekonomik oldu hem de yatak odası kırılıp dökülmedi.
    Yaz aylarında özellikle geceleri uyumaya asıl engel sadece sıcak değil, aslen nem. Klima da nemi aldığı için geceleri rahat uyumak mümkün oluyor.
    Eksisi ise yatak odasına etkili olsun dediğinizde klimanın derecesini 17-18 dereceye düşürmeniz gerekiyor, bu durumda da salonda biri oturacaksa hırkasız oturamıyor, ya da uyuyacaksa yorganla yatması gerekiyor.
    Gece belli bir saatte duracak şekilde ayarlayınca da çok fazla elektirk sarfiyatı görmedim ama bu tabi kullandığınız klimanın enerji sınıfına göre değişecektir.
    Umarım yardımcı olmuştur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.