Şimdi Ara

ISINMAYAN LAPTOP (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm arkadaşlar. Oyun oynarken laptop çok ısınıyor. Aspire 5739G modeli var geçen yıl teknosadan aldım. Ama şimdilerde çok ısınmaya başladı. Laptopu sadece masada yada fayans üstünde kullandım. Başkaları gibi kucakta diz üstünde yorganda yastıkta kullanmadım hiç. İşletim sistemim Win7 Ultimate 64 bit. İşletim sisteminden şüphe eder oldum. Sorun ne olabilir? Ve en önemlisi hiç ısınma problemi olmayan baba gibi oyun oynatan notebook var mı arkadaşlar? Marka - model?????? Cevaplayacak arakdaşlar şimdiden teşekkürler.

• fanlar toz tutmuştur temizlenmesi lazım. Bu konuda bilgi sahibiyseniz kendiniz yapabilirsiniz, değilseniz de servise götürüp rica ederseniz temizler verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

fanlar toz tutmuştur temizlenmesi lazım. Bu konuda bilgi sahibiyseniz kendiniz yapabilirsiniz, değilseniz de servise götürüp rica ederseniz temizler verirler.

Hocam ben açamam Teknosa garantili makina. Toz olduğunu hiç sanmıyorum makinam çok çok temiz aklın şaşar yani o kadar temizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_dream38

quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

fanlar toz tutmuştur temizlenmesi lazım. Bu konuda bilgi sahibiyseniz kendiniz yapabilirsiniz, değilseniz de servise götürüp rica ederseniz temizler verirler.

Hocam ben açamam Teknosa garantili makina. Toz olduğunu hiç sanmıyorum makinam çok çok temiz aklın şaşar yani o kadar temizdir

Siz ne kadar temiz bakarsanız bakın tozlanmasını engelleyemezsiniz, ben kesinklikle tozlanmadan olduğunu düşünüyorum. Bırakın servise :)

• Fan temizletmen gerekiyor yahut fan satıyorlar lap-top lar için onlardan almanı tavsiye ediyorum usb girişli şeyler bunlar
  • Arkadasım bende gecen sene 5739G almıştım teknosadan ve acayıp ısınmaya başlamıştı.Oyun oynarken falan kapanıyordu.Bende içini açtım fanı temizledim şimdi laptop rahatladı ısınmada yapımıyor seninde fanını temizlemen gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sugarboy

Arkadasım bende gecen sene 5739G almıştım teknosadan ve acayıp ısınmaya başlamıştı.Oyun oynarken falan kapanıyordu.Bende içini açtım fanı temizledim şimdi laptop rahatladı ısınmada yapımıyor seninde fanını temizlemen gerekiyor.

Kendin mi temizledin yoksa teknosa'ya mı verdin teknik servis için?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP ÖNERİSİ
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayberk Koksal

Fan temizletmen gerekiyor yahut fan satıyorlar lap-top lar için onlardan almanı tavsiye ediyorum usb girişli şeyler bunlar

Söylediğin şey soğutucu mu arkadaşım???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_dream38 -- 20 Kasım 2010; 1:48:45 >
  • Hiç ısınmayan yüksek performanslı bir makina var mı arkadaşlar bilginiz var mı bu konuda????
  • ewet varmı arkadaşlar ?????????????
  • quote:

Hiç ısınmayan yüksek performanslı bir makina var mı arkadaşlar bilginiz var mı bu konuda????

Öyle bir ürün olmaz.Bütün laptoplar ısınır.
  • quote:

Hiç ısınmayan yüksek performanslı bir makina var mı arkadaşlar bilginiz var mı bu konuda????

öyle bir notebook oldugunu düşünmüyorum.Yeni aldıgın bir notebook ta zamanla ısınma yapacaktır zaten
  • Olmaz olur mu mutlaka vardır. En azından ısına ısına kapanmayan vardır. Tabi ısınır ama ısısı 90'ı bulmayan mutlaka vardır. Bilen kimse yok mu? Yada bu ısınma sorununa çözüm olabilecek bir teknoloji var mı? Arkadaşımın 700 TL'lik dandik Acer notebook aldı benimle beraber adam counter 1.6 oynuyor internetten takır takır 384 Mb ekran kartıyla. Ben 1600 TL'ye aldım Acerimi ama ben oyuna girince makina kendinden geçiyor 1 GB ayrılmış ekran kartım ola ola. Ne ayak anlamış değilim çok sinir bozucu. Bu ısınma ekran kartında mı oluyor işlemci de mi yoksa Hd'de mi? Neyi yanlış yapıyorum yada neyi eksik yapıyorum sorun bende mi acaba arkadaşlar. Nasıl halledilir bu? Ha bu arada tozdan diyen arkadaşlara cevap vereyim ben makinamı sadece evde ve büroda kullanıyorum arkadaşım da şantiyede kullanıyor yani tozlanmış o yüzden ısınıyor diyen arkadaşlar sizce bu durumda bir teslik yok mu????

• sabit yerde kullanıyorsan notebook soğutucu alabilirsin.
    senin notebook un işlemcisi intel T 9xxx serisinden olması lazım. T serisi , yeni işlemcilere gore fazla ısınır. ekran kartında gt240 galiba. intel p8XXX serisi i3, i5 serisi ya da amd P5XX , 25W tdp li N serisi işlemcili bir notebook alırsan daha az ısı sorunun olur.
  • -Core 2 Duo 2.2 T6600
    -Nvidia Geforce GT 130M
    İşlemci ve akran kartı bu hocam????
  • quote:

-Core 2 Duo 2.2 T6600
    -Nvidia Geforce GT 130M
    İşlemci ve akran kartı bu hocam????

aslında t6600 un de frekansı yuksek bir t serisi işlemci değil. ekran kartı da çok ısı yaratacak bir ekran kartı değil. istersen sen arkadaların önerilerini dikkate al notebook u bir temizle. ayrıca işlemciyi sömüren virus benzeri bir program olmadığından da emin ol sisteminde. masaustunde işlemci kullanım yuzdesini bir bak mesela. devamlı browser da yuksek sayıda tab açık tutuyorsan flash blocker da kullanabilirsin. o da işelmci kullanımını azaltıyor.
  • Benim dayımın Vaio'su var, ısınma ve ses açısından çok iyi. Bir keresinde bilgisayarın açık olduğunu unutup açık bir şekilde çantasına koyduk, o kadar sessiz ve serin yani :D (sonra hatırladık iyi ki de patlamadı laptop çantada sıcaktan aehahe)
  • bende sony vpcf1 çok manyak şu oyunları açıyorum yinede ısı 65dereceyi geçmiyor.hot pursuit,call of duty 6 ,silkroad online,fifa 2011,pes2011 ,railworks / oyunlarının hepsini bir arada açıyorum makina tık demiyor

özelikler

i7 740qm işlemci
    6gb ddr3 1333mhz ramler
    nvdia gt425m ekran kartı

alıcak olan varsa almasını tavsiye ederim
  • samsung laptoplar da hiç ısınmıyor. iki modelini kullanıyorum ve ikisi de gayet sessiz hem de ısınma yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.