Ülkemizin ekonomisi üretim ve geliştirmeye yönelik olması nedeniyle sürekli vasıflı ve meslek sahibi elemanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gereksinimi karşılamak için Türkiye’nin bir çok yerinde meslek edindirme kursları sayısında büyük bir artış görülmektedir. İstanbul’da yaşayanlar için İSMEK Ankara’da yaşayanlar ise BELTEK kurslarından yararlanabilmektedir. Bunların dışında birde Türkiye İş Kurumu işkur Kursları olup, Türkiye’nin her yerinde hem eğitim, hemde meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Diğer kurslardan onu ayıran bir diğer özelliği ise eğitime katılan kursiyerlere aylık 1000 TL’ye kadar ödeme yapmasıdır.
Sitemizin ana konusu İstanbul’da yer alan eğitim faaliyerleri olması nedeniyle İstanbul İşkur tarafından açılması planlanan kursları ve nasıl başvuru yapılacağına dair bilgilere yer vereceğiz. Bu imkanlardan yararlanmak için başvurunuzu İşkur İnternet sitesi ve İstanbul’un farklı noktalarında bulunan İşkur Hizmet Merkezlerine bizzat gelerek başvuru yapabilirsiniz.
Başvurular Nasıl Yapılır? Yukarıda da belirtildiği üzere 2 farklı kanaldan başvurunuzu yapabilirsiniz. Bizzat başvuru yapmak için Anadolu yakasında yaşayanlar için Kadıköy, Pendik, Ümraniye, Tuzla, Sancaktepe Avrupa yakasında yaşayanlar içinde Beyoğlu, Şişli, Bahçelievler, Sultangazi, Büyükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde bulunan İşkur hizmet merkezi bürolarına gelebilirsiniz. Bunun dışında işlemlerini İnternet üzerinden yapmak için aşağıda adım adım ne yapmanız gerektiği aktarılacaktır. Öncelikle İşkur’a kayıtlı olmanız gerekir, henüz kaydınız yoksa aşağıda vereceğimiz bağlantıya tıklayarak 2 dakika içinde kaydınızı yapabilirsiniz.
Kayıt Olun / Giriş Yapın Evet arkadaşlar İşkur kursları ve eğitimi verilen branşlara geçmeden önce ilk olarak kayıt oluyoruz, daha önce kaydımız var ise üye girişi yapmak gerekiyor. Bunun için yandaki bağlantıya tıklayarak açılan sayfada size uygun olan butona tıklayınız.
Arama ekranında yaşadığımız ili İstanbul olarak seçtik, ilçe kısmını İstanbul’da tüm kursları görmek için bilerek boş bıraktım, şayet siz belirli bir bölgede kurs arıyorsanız ilçe seçimi yapabilirsiniz. Kurs türü kısmında ise işkur Kurslarında en çok ilgi gören kısa adı İEP (İşbaşı Eğitim Programı) seçtim çünkü bu eğitimler size aylık 1000 TL maaş yanı sıra muhtemelen iş kazandıracaktır. Siz dilerseniz farklı alanları seçebilirsiniz. Evet arkadaşlar belirttiğim kriterleri uygun eğitimleri listeledi, aşağıda listeyle ilgili örnek bir görsel bulacaksınız. Eğitimler her gün güncellenmesi nedeniyle aradığınız eğitimi bulana kadar her gün kontrol etmelisiniz.
Açılan sayfada bende kırmızı bir bant ve uyarı metinleri çıktı, bu sizde de çıkabilir. Bu durum ben antalya iş ilanları kayıt olmadığım yada üye girişi yapmadığım anlamına gelmektedir. Bu sorunu aşmak için yazının ilk satırlarında aktardığım bağlantıya tıklayarak kayıt olun yada giriş yapınız. Bende hemen giriş yaparak devam ediyorum.