Şimdi Ara

İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu faiz konusu çok enterasan. Faize hassas olan bir komşum vardı. Faiz neden haram diyorum. Klasik cevaplar. İşte kolay yoldan para kazanmak , emek harcamadan para kazanmak. E diyorum Dolar neden alıyorsun? O Kuran'da yazmıyor diyor. Dedim o zaman dolar yoktu belki ondan yazmamıştır? Bu gözle bakarsak, coin haram olmaz. Kuran da yazmıyor çünkü.

Neyse, 2. konu bu arkadaşım esnaflık yapıyor. Bayat balıkları satıyorum müşteriye diyordu. E dedim bu günahdeğil mi? Yok dedi bu ticaret. Onlar da almasın dedi. Tamam dedim ben de.

Enflasyon + risk primi kadar Faize haram diyen kesimi anlayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

kripto paraları al-sat yapmak kumardır. kumar haramdır. o halde islami açıdan günahtır. başkalarının kaybından sen para kazanıyorsun.

lakin borsada uzun vadeli hisse alıp tutmak kumar değil,şirkete ortak olmaktır. ticarette şirkete ortaklık günah değil.

hisselere yatırım yapan katılım bankaları var. örnek:

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=RBH

bu fon faizle iş yapan şirketlerin hissesini bile almıyor.

Şirket belki 10 gun sonra batacak 9. Gün satması kumar mı ya da şirket 9. Gün yuzde 300 arttı satmak günah mı Allah bir beyin vermiş manüpile olma, kazandığını düzgün harca diye neden Allah bir insanın gelirinin artmasına günah yazsın borsa neden günah olsun kardesim ekonomi bu kripto paralar niye haram burda da grafik işler burası daha oynak sen gidip paranın tamamı ile yatırım yaparsan günah zaten kendini fakirleştirme ihtimalin olduğu için günah zar atmıyorsun bir değer satın alıyorsun bugun gittin bir televizyon aldın 5 bin TL ye diyelim yarın bunu 4000 TL ye satar mısın ya da bunu yaptın günah mı oluyor İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa  ticaret bu kardeşim kimseyi soymuyorsun ama gözünüzü sevim 2 kitap okuyun girdiğiniz şeyi araştırın al sat da yapabilirsin bazen en guzel al sat oluyor cebinde kar mis gibi kripto para korkutucudur dikkat etmek lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Bu faiz konusu çok enterasan. Faize hassas olan bir komşum vardı. Faiz neden haram diyorum. Klasik cevaplar. İşte kolay yoldan para kazanmak , emek harcamadan para kazanmak. E diyorum Dolar neden alıyorsun? O Kuran'da yazmıyor diyor. Dedim o zaman dolar yoktu belki ondan yazmamıştır? Bu gözle bakarsak, coin haram olmaz. Kuran da yazmıyor çünkü.

Neyse, 2. konu bu arkadaşım esnaflık yapıyor. Bayat balıkları satıyorum müşteriye diyordu. E dedim bu günahdeğil mi? Yok dedi bu ticaret. Onlar da almasın dedi. Tamam dedim ben de.

Boş muhabbet ya arsayı 10 birimden alıp 200 birime satınca yatırım kesinlikle kolay kazanc değil ben gidip Apple telefon alacağıma o para ile Apple hisse alıyorum 1.5 yıl sonra parasını çıkarıyor bu haram, şimdi aileden zengin iPhone sahibi bunu yadırgar dinimizde yok der emek demek köle gibi çalışmak mı bu insanların beyni körelmiş aza kanaat getireliyiz çok emek harcamalıyız şükretmeliyiz siz fakir kalcaksınız ki başkası zengin olacak olay bu

• Kripto para almamak haram
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

bütün bunlardan bağımsız olarak benim bir sorum olacak, bugünden itibaren 10 sene boyunca TL olarak yatırım yapmaya başlasam 10 sene sonunda elimdeki paranın değeri bugünkü alım gücüne kıyasla nasıl olur?

Faiz almadan TL'de durma şansın yok. Faiz alırsan devlet bunu da kazanç görüp vergiye bağlar. TL'yi basan devlet faizden para kazanıyorsun diye birde vergi alıyor garip birşey

TL'de durman her şekilde zarar ettirecektir.Tabii dünyada herşey ucuzladığı için ( gdo, hormon, tekolojileşme etkisi de var) bunu hissetmen az olabilir ama dolar bazlı bakarsan başta gıda, giyim gibi şeyler ucuzluyor üstelik dolar değer kaybederken... Bu nedenle TLyi birşeye dönüştürmen gerekir bu durumda hisse senetleri mantıklı olabilir fakat orda gerçekten kazancı dağıtıyorlar mı acaba? Reisin 86 bin lira maaşı var görünüyor ama eşinin 50bin dolarlık çantası var çocukların gemicikleri var o bakımdan Koç holdingin başındaki 50 bin lira maaş almasına nasıl güvenebiliriz aldığın hissenin yöneticileri firmayı tırtıklamadığını nerden bileceğiz?

Bu bakımdan en cahil kimsenin altın ve ev tercihi gibi okumuşunda tercihi bu olmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Şubat 2021; 8:51:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Kur'an'da esas verilmek istenen mesaj emeksiz kazanç haramdır ama bizimkiler öyle evirip çevirip anlatıyor ki yok şunu yaparsan caizdir ama şunu yaparsan değildir. Altın aldın 100 bin TL'den 1 gün sonra 200 bin TL oldu. Emek harcadın mı? Hayır.

Bu tabi benim anlayıp yorumladığım bir şey.

aslında altın yükselmiyor TL düşüyor... İktidarlar seçmenini kandırmak için Tl basıyor yada yüksek borçlanmada bulunuyor sonuçta da ya TL değer kaybediyor veya insanların alım gücü düştüğü için her şey pahalılanıyor

• Herkesin İslamın emrettiği gibi fiziki altın, gümüş alsa piyasalarla böyle oynayamazlardı.

• Al-sat manipülasyon üzerinde çalışır ve kar elde etmek diğerlerinin zararına bağlıdır. Genelde yüksek sermaye grupları yapar bunu. Bir şeyin fiyatını yükseltir sonra yüksekten çıkar başka şeye yönelir onu da yükseltir sonra başka şeye yönelir

Bunu araba alıp satmaya benzetebilirler ama arabanın değerini suni olarak şişirmek zordur hadi belli oranda şişirdin diyelim sonuçta elinde bir araba var yine fakat kripto paralarda gerçekten böyle bir değer var mı sorgulaman gerekir. Eğer bu değeri hak ettiğini düşünüyorsan o zaman karşılığı var dersin ve yatırım yapabilirsin. Aynı şey borsa içinde geçerli hisse değeri o şirketin değerini yansıtıyorsa o zaman yatırım yapabilirsin .Tabii bunlarda hortumlama var mı iyi denetim var mı bakman da gerekir.... Sadece para yatırıp kazanca odaklıysan baştaki yorumda olduğu gibi kumara benzer bu o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Beels

Şaka gibi konular ya :) şimdi bişey diyicemde ban yerim neyse

yeminle saka gibi

• altai35 A kullanıcısına yanıt

işine geldiği gibi cevap veren insalara hastayım İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa 

• İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Bu faiz konusu çok enterasan. Faize hassas olan bir komşum vardı. Faiz neden haram diyorum. Klasik cevaplar. İşte kolay yoldan para kazanmak , emek harcamadan para kazanmak. E diyorum Dolar neden alıyorsun? O Kuran'da yazmıyor diyor. Dedim o zaman dolar yoktu belki ondan yazmamıştır? Bu gözle bakarsak, coin haram olmaz. Kuran da yazmıyor çünkü.

Komşun dolar alarak günahtan ziyade aslında Amerikayı ingilizleri yahudileri zenginleştirmiş oluyor . Sonuçta 1000 dolar demek 120 kg Antep fıstığı blokesi demek yada 10 ton patates domates blokesi demek . Yani 1 tarladaki ürünleri işleyip sattın 1000 dolar aldın 1 sene cebinde durdu bozdurdun başkası da 1000 dolar aldı hatta bir başkası da 1000 dolar daha aldı sonuçta ingiliz ve yahudiler 1 cent maliyet karşığında 60kg antep fıstığı 5 ton patates domates yemiş oluyorlar ... 1000 doları bozdurduğu zaman Amerika bunu ödemek durumunda ama bir başkası bu 1000 doları aldığı için hiç bir zaman bunun karşılığı ödenmiyor dolaşımdaki para sıfırlanmadığı içinde dolaşımdaki para kadar Amerikalılar ingilizler yahudiler bedava antep fıstığı, fındık ,incir yemiş oluyorlar

Dünya bunu öğrendiğinde Amerika duman olur ama bunun dillendirilmesini özellikle ekonomistlerin istenmez. Nasıl ki Devlet TL dışında bir ödeme aracı oluşmasını engelliyor yasak koyuyor Amerikada aynı şekilde davranıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Şubat 2021; 9:40:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

evet maalesef bu gerçek, peki harama bulaşmadan nasıl birikim yapacağım? illa döviz veya altın mı almak zorundayım neden ülkemin parası bu kadar kolay pul olabiliyor?

Çünkü halk haramzade iktidarları daha çok seviyor... Hükümet olmayan parayla memur-emekli maaşları ödüyor 1e 10 maliyetli YİD ödemeleri yapıyor

800 milyar gelir 1 trilyon gider diye bütçe yapılıyor.Böyle eksi bakiyeli bütçe mi olur? bazen o da tutmuyor açık 250 milyar lira oluyor faizle borçlanıp para basarak memur emekli maaşları ödeniyor.

Millet bu durumdan memnun maaşım tam geldi diye sonra benzine süte yumurtaya zam gelince hain esnaf ,stokçu marketçi der geçer

paranın değeri korunması için sonsuz borçlanmanın sonsuz para basmanın yasaklanması gerekir.İktidarlar bu durumda memur emekli maaşlarını nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünürler ama o zaman işi bilmeyen gelmesin zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 3 Şubat 2021; 9:56:17 >

• Yatırım yapmanın, değer yaratmanın günahı mı olur ya? Faizle %10 kazanmakla, evi satıp %10 kazanmanın ne farkı var. İkisine de sonuçta emek verdiğin paralarla alıp pasif getiri sağlıyorsun. Faiz,Borsa,Kripto piyasaları böyledir sonuç olarak. Yatırılan para gökten zembille inmiyor ki sonuçta. Kazanıp oraya yatırıyorsun. Bu işler sanıldığı kadar da kolay değil bence.(kazanmak yani) Altın alıp kenara atıyorsun değerleniyor satıyorsun. Bir farkı yok bence. Parayı böyle kazanmanın bir sakıncası olacağını düşünmüyorum.

• Benim bildiğim Tefecilik ve Faiz haram kılınmıştır. Borsa, Döviz ve Kripto gibi Yatırım araçları ise bu kategoride yer almıyor. Yani bugün ben İsviçre Dinarı alıyorum diye İslama karşı gelmediğim gibi Bitcoin veya bir hisse satın alıyorsam İslama karşı gelmiyorumdur.

Bu tarz olayları zaten açanların %90'ı o işi bilmediği ve içeriğini anlamadıkları için oluyor. Bugün sokaktan birisine bitcoin sorsan sadece haberlerde duyduklarını söyler. Nereden alacağını sorsan ona cevap veremez o yüzden de kripto para ona göre haramdır.

• Öncelikle işin mantığını anlatayım kendin karar ver

Bu piyasaya havadan para yağmıyor.Birilerinin ettiği her kar başka birinin kaybettiği para demek

Yani ben kar edince başka birinin yatırdığı para bana geliyor.Temel mantığı bu piyasanın

• Ortada mal yok bişey yok. Şu an herkes parasını çekse değeri 0 (sıfır) oluyor.

Deli gibi boşa elektrik harcayan bilgisayarla kripto madenciliği (biri sazan gibi atlayıp, hoo hepsi madencilikle çıkarılmıyor demesin, biliyorum)

Para paronları (balinalar) istedikleri zaman değer yükseltip düşürerek insanların cebindeki paraları alıyorlar.

Bişeyden anlamayan insanların blockchain yapısını övmeleri. (tamam övüyorsun da neyi övdüğünü bilmiyorsun)

Dijital para insana ilk etapta mantıklı geliyor. Buna karşı gelenler gericilikle suçlanıyor fakat sistem sahtekarlık üzerine olduğunu fark edince uzak durmak gerektiği bilinmeli.

Twitter'daki kripto fenomenlerinin manipülaysoncu ve sahtekar olmaları (arada bir dedikleri doğru çıkabilir, arada güven vermeleri de gerekiyor)

Biri kar ettiğinde başka biri zarar etmiş oluyor. (yani birinin parasını almış oluyorsun)

Paranın hacklenme olasılığı

Öldün diyelim, bütün yatırımın kalıyor içeride. Şifreni bilen bir yoksa geçmiş olsun. Örneğin bir baba isen çocuklarının hakkı sahtekarlarda kalıyor.

2000 den fazla shitcoin denen coin bulunması (Dünya'ya ve kendilerine faydaları olmayan düzenbazların coinleri)

Para kaçakçılığının kolay bir şekilde yapabilmesi (devlete zarar verir. özellikle bizim gibi 3.Dünya ülkeleri daha çok zarar görür)

Bu sistem zengini daha çok zengin fakiri daha çok fakir eder.

Giremeyin, tavsiye etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 3 Şubat 2021; 11:21:34 >

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt

Sen neye göre konuşuyorsun? İslami bilgin nedir? Kaç yıllık eğitimin var?

Kripto para işinde sıkıntılar vardır. O yüzden caiz değildir. Kazandığın paranın nereden geldiğini bilmiyorsan o para haramdır. Boşuna kendinizi avutmayın.

• Katilim Bankaciligindakiler gibi yani isin icinde yine de paradan para kazanma vardir ve Islami acidan haramdir :) . Yani o bilindik tum Islami Bankalar alayi aslinda yine faizle calisiyorlar ama seklen ismini baska sekilse lanse ettiriyorlar ediyorlar.

Bu minvalde Kripto Paralar ve Borsalar da haramdir :))

Nokta ... İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.