Şimdi Ara

İslami Açıdan Kripto Paralar Ve Borsa (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-681F960DF

Herkesin İslamın emrettiği gibi fiziki altın, gümüş alsa piyasalarla böyle oynayamazlardı.

Fiziki altın ve gümüş üzerinden gidilse, dünya 1 yılda sağladığı gelişmeyi, 20 senede sağlardı.

Fiziki altın karşılığı para basmak veya fiziki altın almak v.b. konular serbest bırakıldığı için dünya hızlandı ve gelişti. Bahsettiğiniz Kuran'ın emrini okumadım/görmedim ama gerçekse ve Kuran'a uyup iş yaparsanız, kıtlık olur, dünya nufusunu doyuramazsınız. Nitekim 1. ve 2. dünya savaşı bu yüzden çıktı. Kaynaklar kıttı. Ne zaman türev işlemler ve ETF'ler çıktı o zaman ekonomiler büyüdü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

Komşun dolar alarak günahtan ziyade aslında Amerikayı ingilizleri yahudileri zenginleştirmiş oluyor . Sonuçta 1000 dolar demek 120 kg Antep fıstığı blokesi demek yada 10 ton patates domates blokesi demek . Yani 1 tarladaki ürünleri işleyip sattın 1000 dolar aldın 1 sene cebinde durdu bozdurdun başkası da 1000 dolar aldı hatta bir başkası da 1000 dolar daha aldı sonuçta ingiliz ve yahudiler 1 cent maliyet karşığında 60kg antep fıstığı 5 ton patates domates yemiş oluyorlar ... 1000 doları bozdurduğu zaman Amerika bunu ödemek durumunda ama bir başkası bu 1000 doları aldığı için hiç bir zaman bunun karşılığı ödenmiyor dolaşımdaki para sıfırlanmadığı içinde dolaşımdaki para kadar Amerikalılar ingilizler yahudiler bedava antep fıstığı, fındık ,incir yemiş oluyorlar

Dünya bunu öğrendiğinde Amerika duman olur ama bunun dillendirilmesini özellikle ekonomistlerin istenmez. Nasıl ki Devlet TL dışında bir ödeme aracı oluşmasını engelliyor yasak koyuyor Amerikada aynı şekilde davranıyor

Alıntıları Göster

Zamanında bu bahsettiğiniz eleştiriyi yapanlara komunist diyorlardı :)) Ama son dönemde bakıyorum herkes komunist olmuş :)

• Haram diye evinde televizyon açmayan tanıdığım altın sayesinde araba aldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence haramdır, teknoloşik birşeyler üzerinden par kasanılmas. Şeyhül müslüm ilkokul mevzunu hacı efendi böyle diyor çünkü.

• sene 2021 haram :D :D böyle düşünen zihniyet olduğu sürece gavurlar bizi böyle gelir paramızı pul yapar sonra ülkeye bomba yağdırırlar allahu ekber diye diye ölürsünüz. Hiç vizyon bakış açısı yok. bızim topraklarda.

kardeşim dedının 10 sene önce 3 bine aldıgı şahini şuan 20 bin tl ye satmıyorsundur umarım varsa 3 bin e aldıgın paraya ver ben alayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • altai35 A kullanıcısına yanıt

İnsanları bastıkları kağıt parçaları mı doyuruyor? Yağmurlar yağmasa, toprak ürün vermese istersen katrilyon dolar bas. Bu düzen servetin yüzde 1'in elinde toplanmasını sağladı. Adam ortadoğunun tüm petrolüne çöküyor sonra kağıt parçalarını veriyor. Sonra diyor ki sen bu kadar parayı ne yapacaksın? Biz seni şirketlerimize ortak yapalım sen ver bize paraları, bizim bankalara yatır. Adamın eline bir kağıt veriyorlar. Tüm petrol bir kağıda gidiyor. Bunun sonucunda insanlığın büyük bir kısmı sömürülürken azınlık bir grup servet sahibi oluyor. Halbuki petrolü satan karşılığında altın alsa petrol satan ülke ve halkı da zengin olacak. Ama kağıt para düzeni bunu engelliyor. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

Ortadoğunun en güzel yiyecekleri batı Avrupaya gidiyor sırf kağıt parçaları için. Altınla ticaret yapılmalı. Çalışacak, sırtından onun da ter gelecek altın çıkaracak ve o altını aldığı ürün karşılığında verecek. Ürünü satan da zengin olacak.

Türk lirası dahil tüm kağıt paralara karşıyım. Elektronik paralara karşıyım. İnsanlık altın ve gümüşe dönmeli. İnsanlığın kurtuluşu bu şekilde olur. Bu nedir ya? Fed diye ne idüğü belirsiz bir kuruluş istediği gibi para basıp istediği şirketi zengin ediyor. Böyle düzen mi olur? Ne idüğü belirsiz dedim çünkü sahibi amerikan devleti değil. John Kennedy bunu değiştirmek istedi ama öldürdüler. Senin savunduğun bu düzenin ağa babaları öldürdü. Allahın yarattığı yiyecekler kağıt para düzeninde yetiyorsa altın ve gümüş düzeninde de yeter.

Akıllı telefonlarını, fiyakalı araçlarını alsınlar başlarına çalsınlar. Hes kodu dayatması yapamazlar en azından. Görün artık nasıl köleleştirildiğimizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 3 Şubat 2021; 17:36:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Zamanında bu bahsettiğiniz eleştiriyi yapanlara komunist diyorlardı :)) Ama son dönemde bakıyorum herkes komunist olmuş :)

Alıntıları Göster

Bunun komünistlikle bir alakası yok ki. Paranın karşılığının ne olduğu nasıl korunduğu ile ilgili bir sorun... 1971e kadar ABD doları belli oranda altına karşı sabitlemiş ama savaşın maliyeti nedeniyle bunu kaldırmış... Sonrasında ise dolar dünya insanının talebi, ABD'nin zorlaması hatta Türkiye gibi ülkelerde doların yatırım aracı görülmesi nedeniyle değerini koruyabilmiş üstelik o kadar dolar basılırken

• Bu konuda yapılan tartışmalara bakınca,Akp niye iktidarda,Türkiye niye hep geri geri gidiyor,belli.Aklınızı pozitif konulara yoracağınıza boş konulara yoruyorsunuz.Tebrikler..

• quote:

İnsanları bastıkları kağıt parçaları mı doyuruyor? Yağmurlar yağmasa, toprak ürün vermese istersen katrilyon dolar bas. Bu düzen servetin yüzde 1'in elinde toplanmasını sağladı. Adam ortadoğunun tüm petrolüne çöküyor sonra kağıt parçalarını veriyor. Sonra diyor ki sen bu kadar parayı ne yapacaksın? Biz seni şirketlerimize ortak yapalım sen ver bize paraları, bizim bankalara yatır. Adamın eline bir kağıt veriyorlar. Tüm petrol bir kağıda gidiyor. Bunun sonucunda insanlığın büyük bir kısmı sömürülürken azınlık bir grup servet sahibi oluyor. Halbuki petrolü satan karşılığında altın alsa petrol satan ülke ve halkı da zengin olacak. Ama kağıt para düzeni bunu engelliyor. Bunun savunulacak bir tarafı yok.

Ortadoğunun en güzel yiyecekleri batı Avrupaya gidiyor sırf kağıt parçaları için. Altınla ticaret yapılmalı. Çalışacak, sırtından onun da ter gelecek altın çıkaracak ve o altını aldığı ürün karşılığında verecek. Ürünü satan da zengin olacak.

Türk lirası dahil tüm kağıt paralara karşıyım. Elektronik paralara karşıyım. İnsanlık altın ve gümüşe dönmeli. İnsanlığın kurtuluşu bu şekilde olur. Bu nedir ya? Fed diye ne idüğü belirsiz bir kuruluş istediği gibi para basıp istediği şirketi zengin ediyor. Böyle düzen mi olur? Ne idüğü belirsiz dedim çünkü sahibi amerikan devleti değil. John Kennedy bunu değiştirmek istedi ama öldürdüler. Senin savunduğun bu düzenin ağa babaları öldürdü. Allahın yarattığı yiyecekler kağıt para düzeninde yetiyorsa altın ve gümüş düzeninde de yeter.

Akıllı telefonlarını, fiyakalı araçlarını alsınlar başlarına çalsınlar. Hes kodu dayatması yapamazlar en azından. Görün artık nasıl köleleştirildiğimizi.

Yapmayın Allah aşkına. Bu pandemi döneminde sadece altın ve gümüş kullanıyor olsaydık, merkez bankaları sınırsızca altın ve gümüş basamayacaktı. Çünkü altın ve gümüş sınırlı bir kaynak. Para sınırsız. e ne olacaktı? tüm dünyada Türkiye hariç , tüm devletler vatandaşına sınırsız yardım etti. Almanya'daki amcam , dükkanını 9 gün kapattı, 9.000 Euro aldı. Sadece altın gümüş kullanılıyor olsa, devlet altını nerde bulacaktı? ABD her vatandaşına 2.000 USD dağıttı. Sadece altın gümüş olsa, herkese altını nasıl dağıtacaktı?

"Allahın yarattığı yiyecekler kağıt para düzeninde yetiyorsa altın ve gümüş düzeninde de yeter. " Buna katılıyorum. Hatta ilk insanlardaki deniz kabuğunu da kullansak yeter. Ama insanoğlu sadece Allah'ın yarattığı yiyecekler ile yaşamak istemiyor.

Parasal sistemin genişlemesi ile insanoğlunun ömrü uzadı. Uzaya ve diğer gezegenlere yolculuk başladı. Yapay organlar yaratılıyor. Ben bunları istemiyorum, 100-150 yıl öncesi gibi, ortalama ömürün 40-45 olmasını, dünyada sürekli savaşların olmasını istiyorum diyorsanız. Sorun yok. Bugün dünyada savaş var mı? var. Ama eskiye nazaran çok az. 2. Dünya savaşında, 60-70 milyon kişi öldü , 6 senede. Yani yılda 10-12 milyon kişi öldü. O zaman dunya nufusu 2,5 milyar kişiydi. Bugünn nufusuna oranlarsak , 200 milyon kişi ölmüş. Şu anda, yılda 5-10 bin kişi ölüyordur savaşlarda.

İnsanoğlu artık sadece karnını doyurmak ve barınmak gibi ihtiyaçlarını karşılayıp sonra 40-45 yaşlarında ölmek istemiyor. İnsanlar artık sağlıklı ve keyifli bir şekilde 100 yaşına kadar yaşamak istiyor. Bahsettiğiniz dönemlerde, insanların önemli bir kısmı açlık sefalet içindeydi. 1960'lara kadar en gelişmiş toplumlarda bile kıtlık vardı. İngiltere'de ekmek karne ile dağıtılıyordu. Tüm bunları parasal genişleme ile birlikte gelen teknolojik yatırımlar önledi.

Evet, zaman zaman dünya boktan bir yere gidiyor diyoruz. Ama eskiye nazaran 1900ler ve öncesi altın-gümüş kullanıldıgı döneme göre, çok iyi durumda insanoğlu. Eskiden bir pandemide (mesela sıtma hastalığı) nufusun %20-25'ini kaybediyordu ülkeler. Şimdi mesela türkiyede nüfusun, onbinde 3'ünü kaybettik. Ne kadar düşük oran? Siz eski sisteme dönmek istiyorsanız, ilk uçakla Afrika'ya gitmenizi öneririm.

Saygılar

• altai35 A kullanıcısına yanıt

Keramet kağıtta yani öyle mi? Kağıdı basmadan teknolojide, tıpta ilerleme olamaz diyorsunuz. Ben buna katılmıyorum. Altın, gümüş düzeninde bilim finans elitinin emrinde olamayacağı için insanlığın hayrına işler yapılırdı diye düşünüyorum. Para dediğin şeyin arzı sınırlı olur. Aksi takdirde geçen sene tenekesi 150 lira olan peynir 285 oldu diye millet ağlar. Sen genişledikçe enflasyon da genişler.

Teknoloji insanlığı nasıl köleleştiririz düşüncesi ile kullanılmak isteniyor.

Bu düzende devlet merkez bankasına tahvil veriyor yani borçlanıyor. Bu borca dayanarak merkez bankası basıyor kağıdı ve piyasaya sürüyor. Devlet borcu kapatmak için yine tahvil verip karşılığında merkez bankasından para alıyor. Borcu kim ödüyor? Vergileriyle halk ödüyor. Peki basılan para nereye gidiyor? Finans elitlerine.

Peki bu sürdürülebilir mi? Tabi ki değil. Salarsın bir virüs ondan oldu dersin. İnsanları da kağıt para olmasaydı şöyle açtınız böyle yoksuldunuz diye uyutursun. Şu an insanlığın geldiği yer nüfusu nasıl 500 milyona düşürürüzdür. Aşıların da buna hizmet edeceği yönünde iddialar var. İşte senin çok övdüğün sistemin sonu bu. Kıtlık, kuraklık, nüfusun 500 milyon yapılması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 4 Şubat 2021; 0:6:40 >

• Bence Borsa Türkiyede haram Avrupada Amerikada helaldir. Sebebi basit Tr borsası kumardan farksız. Şey de diyebiliriz alt pazar günah. Bist 30 helaldir.

Selam ve dua ile

• Bence İslami açıdan düşünmektense hangi enstrüman ile hangi seçeneklere yatırım yapacağınızı düşünün. Paranıza bakın.

1500 sene öncesinin, o dönemin insanlarının bugün hayal bile edemeyecekleri şeyler hakkında bir düşüncesi olması pek de mantıklı gelmiyor kulağa.

Kazancınız bol olsun. Sonuç olarak adam vurmuyorsunuz, hırsızlık yapmıyorsunuz... Yatırım yapacak paranız var, kafanızı kullanıp para kazanıyorsunuz. Madem İslam akıl ön plandadır diyor. Siz de aklınızı kullanıp refah seviyenizi yükseltiyorsunuz. Ortada bir problem göremiyorum şahsen.

İşin milli kısmını düşünürseniz, tabii ki TL kullanıp TL'ye değer kazandırmak uzun vadede ülkemizi güçlendirir. Ama bu sizin, benim çabamla olmaz sadece. Birisi çıkıp doğru politikalarla bu işe dur diyene kadar, yapın yatırımınızı. Malum gittikçe kötüleşiyor ekonomi. En azından zor zamanda bir destektir o yatırımlar insana.

• quote:

Orijinalden alıntı: altai35

Yapmayın Allah aşkına. Bu pandemi döneminde sadece altın ve gümüş kullanıyor olsaydık, merkez bankaları sınırsızca altın ve gümüş basamayacaktı. Çünkü altın ve gümüş sınırlı bir kaynak. Para sınırsız. e ne olacaktı? tüm dünyada Türkiye hariç , tüm devletler vatandaşına sınırsız yardım etti. Almanya'daki amcam , dükkanını 9 gün kapattı, 9.000 Euro aldı. Sadece altın gümüş kullanılıyor olsa, devlet altını nerde bulacaktı? ABD her vatandaşına 2.000 USD dağıttı. Sadece altın gümüş olsa, herkese altını nasıl dağıtacaktı?

"Allahın yarattığı yiyecekler kağıt para düzeninde yetiyorsa altın ve gümüş düzeninde de yeter. " Buna katılıyorum. Hatta ilk insanlardaki deniz kabuğunu da kullansak yeter. Ama insanoğlu sadece Allah'ın yarattığı yiyecekler ile yaşamak istemiyor.

Parasal sistemin genişlemesi ile insanoğlunun ömrü uzadı. Uzaya ve diğer gezegenlere yolculuk başladı. Yapay organlar yaratılıyor. Ben bunları istemiyorum, 100-150 yıl öncesi gibi, ortalama ömürün 40-45 olmasını, dünyada sürekli savaşların olmasını istiyorum diyorsanız. Sorun yok. Bugün dünyada savaş var mı? var. Ama eskiye nazaran çok az. 2. Dünya savaşında, 60-70 milyon kişi öldü , 6 senede. Yani yılda 10-12 milyon kişi öldü. O zaman dunya nufusu 2,5 milyar kişiydi. Bugünn nufusuna oranlarsak , 200 milyon kişi ölmüş. Şu anda, yılda 5-10 bin kişi ölüyordur savaşlarda.

İnsanoğlu artık sadece karnını doyurmak ve barınmak gibi ihtiyaçlarını karşılayıp sonra 40-45 yaşlarında ölmek istemiyor. İnsanlar artık sağlıklı ve keyifli bir şekilde 100 yaşına kadar yaşamak istiyor. Bahsettiğiniz dönemlerde, insanların önemli bir kısmı açlık sefalet içindeydi. 1960'lara kadar en gelişmiş toplumlarda bile kıtlık vardı. İngiltere'de ekmek karne ile dağıtılıyordu. Tüm bunları parasal genişleme ile birlikte gelen teknolojik yatırımlar önledi.

Evet, zaman zaman dünya boktan bir yere gidiyor diyoruz. Ama eskiye nazaran 1900ler ve öncesi altın-gümüş kullanıldıgı döneme göre, çok iyi durumda insanoğlu. Eskiden bir pandemide (mesela sıtma hastalığı) nufusun %20-25'ini kaybediyordu ülkeler. Şimdi mesela türkiyede nüfusun, onbinde 3'ünü kaybettik. Ne kadar düşük oran? Siz eski sisteme dönmek istiyorsanız, ilk uçakla Afrika'ya gitmenizi öneririm.

Saygılar

Alıntıları Göster
    Kağıt paralarda zamanında altının karşılığı değil miydi sonuçta... Bugün marketten 1 kg şekeri nasıl alacaksın altınla 0.01gr altın 1kilo şeker etmekte şu an

0.01 gram altınları nasıl taşıyacaksın üstelik 5 liranın altındaki ürünleri nasıl alacaksın? üstelik altınları düşürme kaybetme ihtimali de var. kağıt parayı kaybettiğinde sadece kaybeden zarar eder parayı basan için değişmez veya piyasaki paranın da değeri artar

Parasal genişleme aslında piyasadaki paranın değerinin düşürülmesidir bir çeşit vergilendirmedir . parası olanları vergilendirip parası olmayan pandemidekileri destek olmaktır tabii bunlar Amerikalılardır. Endonezya Türkiye Arabistandaki adama vergi koyup Amerikadaki esnafa yardım etmektir

Bahsettiğin ilerlemenin nedeni kapitalizmdir parayı icat etmekte ilerlemedir ama zaten onu Lidyalılar bulmuştu epey zaman önce kağıt paraya dönüştürmekte akıllıca sonuçta kağıt para kaybedilse de karşılığı merkez bankasında duruyor. Bunda sanırım temel nokta insanları ucuza çalıştırmak ancak kağıt parayla olabilirdi yoksa 5 gram altınla bir insanı 23 gün çalıştırmak herhalde zor olurdu. Nüfus artıyor çalışması gereken insan sayısı artıyor üretim artması gerekiyor bu durumda işçi ücretlerini düşürmek zor olabilirdi.işçi ücretleri düşmezse işsiz kalanlar ekmek dahi bulamayacak açlık sonucunda ölürlerdi nüfus böylece hep 500 milyonda kalırdı ama serbest piyasa varsa düşmesi gerekir diye de düşünüyor insan, işsiz insanlar mutlaka bir yöntem bulurlardı herhalde ( işçi ücretleri düşerken mal ve hizmetler daha fazla düştüğü için böylece refah oluşmuş oluyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Şubat 2021; 8:29:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocaaammmmm Japonlar Sex robotları icaat etmiş insanla cinsel ilişkiye girdimi cehenneme gidiyok ta robotla yaparsak gene gidermiyizzz 🤣🤣🤣🤣
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

Merhaba, al-sat yapmanın kumar olduğu kanısında hemfikir değilim.

Döviz kullanmak ve hatta altın alıp satmaya da aynı mantıkla kumar demeniz lazım.

• aç bi tane sen de helalcoin

enayi çok illa ki sen de kuveyttürk gibi arapperestlerin paralarını cukkalarsın
  • quote:

Keramet kağıtta yani öyle mi? Kağıdı basmadan teknolojide, tıpta ilerleme olamaz diyorsunuz. Ben buna katılmıyorum. Altın, gümüş düzeninde bilim finans elitinin emrinde olamayacağı için insanlığın hayrına işler yapılırdı diye düşünüyorum. Para dediğin şeyin arzı sınırlı olur. Aksi takdirde geçen sene tenekesi 150 lira olan peynir 285 oldu diye millet ağlar. Sen genişledikçe enflasyon da genişler.

Teknoloji insanlığı nasıl köleleştiririz düşüncesi ile kullanılmak isteniyor.

Bu düzende devlet merkez bankasına tahvil veriyor yani borçlanıyor. Bu borca dayanarak merkez bankası basıyor kağıdı ve piyasaya sürüyor. Devlet borcu kapatmak için yine tahvil verip karşılığında merkez bankasından para alıyor. Borcu kim ödüyor? Vergileriyle halk ödüyor. Peki basılan para nereye gidiyor? Finans elitlerine.

Peki bu sürdürülebilir mi? Tabi ki değil. Salarsın bir virüs ondan oldu dersin. İnsanları da kağıt para olmasaydı şöyle açtınız böyle yoksuldunuz diye uyutursun. Şu an insanlığın geldiği yer nüfusu nasıl 500 milyona düşürürüzdür. Aşıların da buna hizmet edeceği yönünde iddialar var. İşte senin çok övdüğün sistemin sonu bu. Kıtlık, kuraklık, nüfusun 500 milyon yapılması.

Keramet kağıtta değil. Keramet, finansal piyasalarda.

Dilerseniz, "Paranın Yükselişi: Dünyanın Finansal Tarihi" isimli kitabı önerebilirim ya da Harari'nin homosapiens üçlemesini.

Özetle söylemek gerekirse, mesela bir şirketi düşünün, ciddi bir projesi var. İnanılmaz bir teknolojik bir gelişme yaşatacak. Ama yeterli sermayesi yok. (Bundan 600-700 yıl önceyi hayal edin). İşte burada, kredi sistemini, tahvil , bonoyu icat etmişler. Yani 3-5 altın vererek, sorunu çözememişler. Evet tekrar diyorum, modern dünyanın bugüne evrilmesinde, finansal piyasaların rolü çok büyüktür. Kredi ve bankacılık sistemi olmasa, tahvil, bono, çek, senet, türev işlemler olmasa, sadece para-altın-gümüş olsa, şu anki teknolojik gelişmeler olmazdı. Şu anı düşünün, bir anda tüm bunların hayatınızda olmadığını düşünün (çek-senet-eft-borsa-türev işlemler-internet bankacılığı-kredi-mevduat-bankacılık sistemleri vs.) cebinizde para var ve gidip mal-hizmet alıyorsunuz. Peki yeni bir iş kurmak isteyenler nasıl kuracak? Sıfır kredi ile kurması için büyük sermaye sahibi olması lazım. Eee o zaman sadece zenginler fabrika kurar, para belirli sınıfta kalır. Tam tersine finansal piyasalar sayesinde, girişimciler sıfırdan zenginliğe yükseliyor. Sıfır olan birisi nasıl iş kuracak? kredi ile...

"Borcu kim ödüyor? Vergileriyle halk ödüyor. Peki basılan para nereye gidiyor? Finans elitlerine. " demişsiniz.

Sizin bahsettiğiniz konu, bizim gibi sosyal açıdan gelişmemiş ülkeler ile ilgili. Bu söylediğiniz Almanya'DA ya da bir çok Avrupa ülkesinde geçerli değil. Burada finansal sistemin suçu yok, finansal sistemi kendi çıkarlar için kullananların suçu var. Yolsuzluk olmasın, rant olmasın, üretim olsun, paylaşmak olsun, adaletli bir sistem olsun... Bunu Almanya uyguluyor.

"Peki bu sürdürülebilir mi? " diye sormuşsunuz. Sürdürülebilir.

• Biz hergün nerdeyse 15% minimum hareketler yakalıyoruz 40 50% hareket gayet normal kripto piyasasında haftada kaçkes hareket yakaladık ne koysam satıyor piyasa iyiyken böyle piyasa varsa satıcam kripto paralarım sizin yatırım yaptığınız kağıtlar bu kadar vermez lol

Koskoca visa haberleri dolaşıyor kurumsallar yatırım yapıyor akbank ripple alt yapısını kullanıyordu microstrategy bu hafta yeniden bitcoin aldı

Allah bereket versin Elon musk sağolsun bugün iyi kazandık

Yatırım tavsiyesi değildir kimseye yatırın demiyorum kendi gördüklerimi yazıyorum

Geçen sene etherium 100 dolardı 100 şimdi gelmiş 1700 dolara ben bitcoin 300 dolarkende vardım bu piyasada

Sushi defi coini 30 40 centten yaklamıştık şimdi 13 dolar lol :D

İşi bilen kazanır işi bilemeyen kaybeder iyi takip gerekiyor stopsuz asla işlem açılmaz bu piyasa çok hareketlidir anında parayı eritir veya değerlndireiblirsiniz

Eğer kripto haramsa alkolden alınan vergide haramdır nokta loto totoda haramdır hangi hükümet zamanında çıktığını yazmayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 5 Şubat 2021; 0:47:50 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.