Şimdi Ara

İşlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bİlgisayarımı temizlerken işlemci fanını soktuğumde işlemcinin fanın altına yapışmış olduğunu gördüm.
    Çıkarmak için ne yapabilirim.Bir zararı olurmu

• tam anlayamadım yapışmış derken macunu mu kastediyorsunuz........macunsa zamanla olabilir....
  • yapısması dogaldır macundur buyuk ıhtımalle ancak ıslemcınızın asırı ısınmasından kaynaklanan bı erıme soz konusu olabılr eger fanınızı kontrol edın eger erıme belırtılerı yoksa ustunde termal macundur kı oyleyse tekrardan termal macun almanız gerekecek
  • Fan işlemciyle beraber geldiyse VE işlemcinin soketindeki kol aşağıdayken olduysa bunlar, işlemcinin pinleri yamulmuş olabilir. Dikkatle inceleyin, işlemciyi ise sağ sol hafif hafif oynatarak (en son bir kenarından aşağıya çekerek) çıkarabilirsiniz.
  • pinlere temas etmemeye özen göster ve hazar arkadaşımızın dediği gibi sağa sola yavaş bir şekilde oynatarak en azından gevşetebilirsin..ama pinlere temas etme sakın...ben bi kaç kez bu yolla söktüm...
  • Eğer işlemcin fana yapıştıysa senin büyük bir ihtimalle soğutma sorunun var. sistem sıcaklığını bi kontrol et özellikle işlemcinin. Aksi taktirde işlemcine elveda diyebilirsin.
  • bilgisayarı çalıştır, hatta biraz kastırıcı program kullan ki işlemcin ısınsın.
    sonra, bilgisayarı kapat.
    güç kablosunu çıkar.
    kasayı aç.
    işlemciyi fanla birlikte sök.
    işlemci hala sıcak olmalı.
    şimdi fan ile işlemciyi ayırabilirsin. (daha doğrusu heatsink ile işlemciyi).
    anahtar kelime: sıcakken ayıracaksın.
    kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kahraman

bilgisayarı çalıştır, hatta biraz kastırıcı program kullan ki işlemcin ısınsın.
    sonra, bilgisayarı kapat.
    güç kablosunu çıkar.
    kasayı aç.
    işlemciyi fanla birlikte sök.
    işlemci hala sıcak olmalı.
    şimdi fan ile işlemciyi ayırabilirsin. (daha doğrusu heatsink ile işlemciyi).
    anahtar kelime: sıcakken ayıracaksın.
    kolay gelsin.

+1907
    işlemci sıcakken macun gevşeyecektir. dolayısıyla daha rahat çıkarabilirsin. Macunu iyice temizleyip piyasada satılan arctic silver 5 gibi kaliteli macunlardan kullan. Macunu fazla sürmemeye özen göster çünkü fazlası ısı iletimine olumlu yerine olumsuz etki yapacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.