Şimdi Ara

İşlemci ama Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evimde kullandığım (Intel Pentium 4) 3,2ghz 2cpu's 2GB ram ve P35 S3G anakartlı ASUS AEH3850 yüklü bilgisayarımın
    işlemcisini değiştirmek istiyorum.Genelde yaptığım işler çok sekmeli internet açılımları,red alert gibi oyunlar,çeşitli download ve
    arasıra office uygulamaları.Maksimum faydayı sağlayacak ve beni enaz 3 sene götürecek bir işlemci tavsiye edermisiniz.

• Gigabyte GA-P35-S3G Anakartının desteklediği bütün işlemcilerin listesi =>http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-p35-s3g.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: yuemrek

Gigabyte GA-P35-S3G Anakartının desteklediği bütün işlemcilerin listesi =>http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-p35-s3g.html

Evet biliyorum ama hangisi işte esas sorun orda?Az bilen olarak çok bilenden yardım istiyorum.

"Eşsiz sistem performansı için DDR2 1066 belleği destekler" derken sadece 1066 olanlara bakmalıyım yoksa 1333 olanlarda idare edermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.O.F -- 5 Nisan 2009; 18:33:32 >
  • Bir Q9400 iyi gider 3.4-3.6 ghz civarlarınada oc ettinmi tadından yenmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 5 Nisan 2009; 18:33:18 >
  • bence çok ağır ve çoklu program kullanmıyor gibisin yazdıklarına göre.E8500 seni çok rahat 3 sene götürür bence.oyundaki performansı harika.9.5 çarpanıyla o/c potansiyeli müthiş.380-430 lira arasında rahat bulursun.benim fikrim bu
  • bende bu fiyata neden 4çekirdek olmasın Q8300 işlemci 380 tl . bence en güzeli ve ideali.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HustLa

bence çok ağır ve çoklu program kullanmıyor gibisin yazdıklarına göre.E8500 seni çok rahat 3 sene götürür bence.oyundaki performansı harika.9.5 çarpanıyla o/c potansiyeli müthiş.380-430 lira arasında rahat bulursun.benim fikrim bu

E8500 çok iyi bir işlemci olmasına rağmen çoklu uygulamalar için yetersiz kalır bu yüzden burada 4 çekirdek tercih etmekte fayda var.
    ELeCtRiCkChi kullanıcı adlı arkadaşın önerdiği iyi bir işlemci bu açıdan.
    1066 mhz ram yerine 1333 mhz alırsanız hem boşuna fazla para verirsiniz hem de anakart 1066'yı desteklediği için 1066 mhz'de çalışır ramler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cynsure

quote:

Orjinalden alıntı: HustLa

bence çok ağır ve çoklu program kullanmıyor gibisin yazdıklarına göre.E8500 seni çok rahat 3 sene götürür bence.oyundaki performansı harika.9.5 çarpanıyla o/c potansiyeli müthiş.380-430 lira arasında rahat bulursun.benim fikrim bu

E8500 çok iyi bir işlemci olmasına rağmen çoklu uygulamalar için yetersiz kalır bu yüzden burada 4 çekirdek tercih etmekte fayda var.
    ELeCtRiCkChi kullanıcı adlı arkadaşın önerdiği iyi bir işlemci bu açıdan.
    1066 mhz ram yerine 1333 mhz alırsanız hem boşuna fazla para verirsiniz hem de anakart 1066'yı desteklediği için 1066 mhz'de çalışır ramler.

Bu seviyelerde ne yazıkki 1066 yok.İleride anakartı değiştireceğim düşünülürse 1333 almak mantıklı geliyor.Ama dediğim gibi teknik olarak ne handikapları olur onu bilemem.Birde watt değerleri var
    bunlar ne işe yarıyor?Bu forum haricinde birde inteldeki arkadaşıma mail attım o da ne diyecek merak ediyorum.Varolun

• phenom 9950 yakışır.
  • peki anakart ne olacak bu ilemci için desteklermi . cip set uyuşmazz .
  • anakart intel destekli
  • CORE 2 QUAD Q9400
  • 320-350 lira civarı Q8200 bulursun, bence iyi bir tercih olur, hızından memnun kalmadığın zaman 400*7= 2.8 ghz yapar kullanırsın
    not:bu işlemci p5b bios unda çalışıyomuş
  • Intelden bana gönderilen seçenekler

• Core2 Duo E8500, 3.16 GHz, 64 Bit, 6MB L2 Cache, 1333 MHz, 45 Nm,

• INTEL Core2 Quad Q9400, 2.66 GHz, 64 Bit, 6MB Cache, 1333MHz, 45 Nm,

Ve yorum

Yeni çıkan platformun Intel® Core i7 işlemcili Soket Tipi : LGA1366 olduğunu var sayarsak eğer Soket 775 temeline yatırım yapmak ne kadar doğru olur tartışılır.

Nisanda yeni işlemciler çıkacakmış.Dolayısı ile bahsi geçen işlemciler ucuzlar herhalde.Bu durumda evdeki makinayada çok büyük yatırım yapmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.O.F -- 9 Nisan 2009; 2:14:55 >
  • 8000 serisi işlemçi seni hayli idare eder.. ee uzun süre kulanıcağım dersen 9000 seriside olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hondaa_civic

CORE 2 QUAD Q9400

+1
  • q6600 de olabilir . iyi overclock olurmuş
  • bütçeniz varsa bide q9550 ye bakmadan geçmeyin derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.