Selamlar arkadaşlar yaklaşık 1 aydır lanet olası Amd x6 Black /İntel 950 kararsızlığım yüzünden , Oyun ağırlıklı Bilgisayarımı toplayamadım.
Sistemde render vb ağırlı işlerim olmayacak , dx11 destekli bir ekran kartımla yeni çıkan oyunları son ayarda oynayıp keyif almak istiyorum. ama resmen stress sivilceleri çıkardım bunları düşünmekten.
Bu 3 malzeme için max vereğim rakam 1000 - 1100 TL arasında olacaktır. Totalde maliyeti 2000 civarına getirip artık huzurla uyumak istiyorum.
Sistemimde ;
Kasa: COOLER MASTER HAF X Siyah Big Tower XL-ATX(383 TL) HDD: WD Caviar Black 640 Gb 64 Mb(90TL) PSU: XILENCE XP700 Redwing 13.5 cm Fan 700W 80 Plus Aktif PFC PSU (200 TL)
Not: Ekran kartını arkadaşımdan alacağım için konuya dahil etmiyorum.
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim , Yardımcı olacak arkadaşlar lütfen amd/intel kavgası yapmasınlar.
hangisini alırsan al sisteminde işlemci kaynaklı bir darboğaz oluşmayacakki.. olayı gözünde çok büyütmüşsün bence.. sli yapmayacaksan şu aşamada x58 sistem pahalıya malolur.. ve sandy bridge işlemciler çıktığı içinde x58 de artık pek güncel sayılmaz.. x6+uygun fiyatlı anakart ve ram alırsın daha ucuza gelir.. şuan oyun sistemleri için x4 955 - i5 760 gibi bir işlemci çatır çatır yetiyor zaten..
not: psu hala almadıysan biraz daha üst seviye ve modüler bir ürün almanı önerebilirim..
rakam abarmayacak şekilde psu önerileride alabilirim.
oyun için bu üçlüye 1000 tl vermene hiç gerek yok.Yazdığım işlemci son ayarda oynatır.(ekran kartına da bağlı tabiki de) 500 TL yi ilerki seneler de güncelleme için kullanırsın.
ekran kartı hakkında tek ya da çift oldugu konusu bilmediğim için 2 önerim var
oyun için bu üçlüye 1000 tl vermene hiç gerek yok.Yazdığım işlemci son ayarda oynatır.(ekran kartına da bağlı tabiki de) 500 TL yi ilerki seneler de güncelleme için kullanırsın.
4gb(2x2) ddr3 1333 rem 112 tl mi? gayet ucuz gibi geldi bana ama bu sistem gayet güzel olmuş fazlasına veya İntele gerek yok bu yeterli olucaktır.