Hangi oyunu oynuyorsunuz bilmiyorum ama pc yi o oyuna göre kuruyorsanız , işlemcilerin oyun testlerine bakarak karar vermek daha doğru olur.
Teşekkürler dostum , aslında oynadığım oyun sistem gereksinimi bakımından hiç bir şey istemiyor :) Knightonline.
ama haliyle fps sorunu çok oluyor. eski alt yapılı oyun olduğu için tek çekirdek kullanıyor.
r5 1600 yerine , r5 1600x alsam , çok performans farkı varmıdır. elimdeki akasa atto , r5 1600x i soğutucu bakımından iyi beslermi.
1600da soğutucu var , 1600x de soğutucu olmadığından performans etkisi fazla ise 1600x e yöneleceğim.
capoch
kullanıcısına yanıt
Akasa soğutucu am4 desteliyor mu bilmiyorum ama 1600 ve 1700 ün stok soğutucuları gayet başarılı ekstra bir soğutucu almaya gerek yok. Ryzen almayı istiyorsun sanırım , 1600 veya 1700 al derim 1600x in pek bir espirisi yok elindeki soğutucu am4 desteklemiyorsa birde soğutucu alman gerekecek.
GAJU
kullanıcısına yanıt
akasa atto desteliyor ryzeni. neyse 1600de karar kaldım fakat şimdide benchmarklara baktığımda, core i5-8400 ryzen 5 1600 arasında ciddi ciddi kaldım. neyse artık bir tanesine yöneleceğim. i5 single da ezip geçiyor ryzeni . avaragedede %16 fazla performanslı çıkıyor.
buradada amd vs intel polimiği çıkacak karşımıza :)
capoch
kullanıcısına yanıt
Arada ciddi farklar yok hocam hangisi içinize siniyorsa onu alın derim.
Bu arada aşağıda 9 oyunda işlemcilerin aldığı fps değerleri var , arada fark yok denecek kadar az , 1600u stok soğutucusu ile çok rahat 3.8e overclock edebilirsiniz.
Z370 ve 8400 alın, 7700K'lı sistem toplarsanız CPU'yu upgrade etme imkanı yok.