Şimdi Ara

Işlemci + Anakart upgrade. i7 6700 vs 7700

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yorumlarınıza ihtiyacım var,bir türlü karar veremiyorum.Mevcut i5 4460'ımdan i7'ye geçiş yapmak istiyorum.2 haftadır hesaplar kitaplar artık kanser olucam :) bitsin istiyorum bu çile.
    Tam 6700 derken yok K'sı şu kadar yok 7700 bu kadar vs derken iyice işin içinden çıkamıyorum.

İki farklı kombinasyonda takıldım kaldım sizce hangisi mantıklı ve pişmanlıklara yol açmayacak bir kombo.

- 0 7700 + Msi H270 M3 Anakart 1906tl bandında.

- 2. el 6700 + 2. el Z170A M5 Anakart(H-B-Z farketmez.Öylesine ucuz buldum diye Z170'i alıyorum) 1569tl

Mevcut sistemim : i5 4460+h97 anakart+16gb ddr 3ram+gtx 1070.

0 7700 ler 6700 ile aynı fiyatta ancak aradada 2. el ile 300tl fark var ve anakart maliyeti çıkıyor.Değer mi değmez mi bilemedim.

Üşenmeden yol gösteren herkese şimdiden sonsuz tşk.

not: K serilerini düşünmüyorum,malum soğutucu vs işleri girince maaliyet iyice artıyor.Zaten oc vs yapmayı düşünmüyorum.

• i7 6700 ile 7700 arasında fark yok.
    1 yıl kullanılmış i7 6700 faturalı sıfır hic kullanılmamış Asus SABERTOOTH Z170 S Intel Z170 2400MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart var elimde ddr4 2400 mhz corsair ram ile beraber 2100 tl verebilirim düşünürsen takas ta yapabilirim.

https://forum.donanimhaber.com/gaming-pc-ler-i7-6700-fx-8320-i7-4790-i5-6600-k--125676726#125676726
  • 6700 yada 7700'le OC yapamayacağına göre Z170 yada Z270 anakart alman mantıksız olacaktır. Her iki işlemci arasında fiyatı hemen hemen aynı sayılır, bu yüzden 7700 doğru seçim. Anakarta fazladan masraf etmeyip B250 serisine bakabilirsin.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-b250m-pro-vdh-intel-b250-soket-1151-ddr4-2400mhz-vga-dvi-hdmi-anakart.html

Bütçen yetiyorsa ekstra Gaming özellikleri için H270 Gaming M3:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h270-gaming-intel-h270-soket-1151-ddr4-2400mhz-usb3-1-anakart.html

• dnzflc kullanıcısına yanıt
    Hocam öncellikle yorumun için teşekkür ederim.

Dediğin gibi eğer 0'a yönelmiş olsam 6700 mi 7700 mü hiç düşünmem direkt 7700 alırım ancak dediğim gibi 6700 olunca işin içine 2. eller giriyor.
    Bu durumda da maks 1000tl+450-550 tl,1500 tl ye 6700 hallediliyor.

Ama iş 7700'e gelince,en ucuzu 1300tl ona uygun anakartta en az 550 tl.Bu sefer 1850 1900'lere çıkmış oluyorum,bunada maalesef bütçem yetmiyor.Zorlasam alırım ama aradada ciddi bir fark yok gibi sanki.0 takıntımda yok.
  • "Ekstra gaming özelliği" diye bir şey yok. Eğer 1151 pine geçerseniz RAM'leri de değiştirip DDR4 RAM almanız gerecek ki bu aralar el yakıyor fiyatları. Eğer 2. ele sıcak bakıyorsanız sadece 2. el 4790 alın ama 4460 da 1070'i besler, neden işlemci değiştiriyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devoin

Hocam öncellikle yorumun için teşekkür ederim.

Dediğin gibi eğer 0'a yönelmiş olsam 6700 mi 7700 mü hiç düşünmem direkt 7700 alırım ancak dediğim gibi 6700 olunca işin içine 2. eller giriyor.
    Bu durumda da maks 1000tl+450-550 tl,1500 tl ye 6700 hallediliyor.

Ama iş 7700'e gelince,en ucuzu 1300tl ona uygun anakartta en az 550 tl.Bu sefer 1850 1900'lere çıkmış oluyorum,bunada maalesef bütçem yetmiyor.Zorlasam alırım ama aradada ciddi bir fark yok gibi sanki.0 takıntımda yok.

Hocam kafanızı daha çok karıştırmak istemem, yalnız şunu da hesaba katmalısınız. Eskiden "k" serisi işlemciler, sadece ama sadece overclock olabilmeyi belirtiyordu. K ile k'sız işlemci arasında herhangi bir nitelik farkı yoktu. Yalnız yeni serilerde, k ile ksız olan arasında saat hızı farkları da var. Belki ufak tefek farklar, ama bu seviyede bir şey alırken düşünülmesi gerektiğine inananlardanım ben.

6700 - 7700 farkından tam emin değilim, ama referans olması açısından, 6700k ile 7700k arasında %15'lik bir performans farkı var. (Emin olmak için techpowerup ve diğer inceleme sitelerinden kontrol ettim) Siz kendinize şu soruyu sormalısınız, %15 düşük performans almak ama daha ucuza kapatmak mı beni daha mutlu edecek, yoksa ddr4 ram maliyetlerine rağmen daha pahalı 7700 alırsam mutlu edecek?

• Bir de aradaki o performans farkına ihtiyacım var mı diye düşünmek lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4460'tan şu anlık geçiş yapma, gereksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece işlemciyi 4790 yapsanız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam maalesef tamamiyle kaşıntı.
    Gtx1070'i aldığımdan beri kurt düştü yanına bir i7 gider diye,aslında darboğaz yaptığı da yok ama bazen oyunlar da işlemciden kaynaklı ayar kısmam gerekiyor.
    Özellikle cpu bazlı oyunlarda.
    Bir de çözünürlüğüm 1440p.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 3 Mayıs 2017; 16:16:10 >
  • Hocam Intel'e göre güya %15 fark varmış ama genel kanı tamamiyle makyajlanmış aynı işlemci,illaki fark vardır ama 6700 fazla fazla yeter gibi bana.Zaten dediğim gibi durduk yere kaşıntı tuttu,1070 vs derken alıyım herşeyi orta üstü bir kaç senede dokunmıyım istiyorum.
    K konusunda haklısın ancak K lara girince işin boyutu iyice değişiyor.
    Noctua D15'ler,veya sıvı soğutmalar,onlar bunlar bu sefer maaliyet daha da artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 3 Mayıs 2017; 16:6:6 >
  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    Neden? :)
    Farkımı göremem mi yoksa 8th jenerasyon gelirken ne gerek var mı?
  • dogukans13524 D kullanıcısına yanıt
    Maceranın başlangıcı o zaten :)

4790 alıyım derken,''ya işte 100 tl daha var K'sını al'' ,ee sonra K'sını alınca soğutucu lazım bu sefer etti binküsür.
    Geldinmi bin küsürlere bu seferde 4. jenerasyona o kadar para verilir mi? 6 jenerasyon k'sız al.
    ee K'sız 6700 ile 7700 neredeyse aynı o zaman niye 7 almıyorsunlar başlıyor :) Filmin ucu kopuyor.
  • quote:

Hocam Intel'e göre güya %15 fark varmış ama genel kanı tamamiyle makyajlanmış aynı işlemci,illaki fark vardır ama 6700 fazla fazla yeter gibi bana.Zaten dediğim gibi durduk yere kaşıntı tuttu,1070 vs derken alıyım herşeyi orta üstü bir kaç senede dokunmıyım istiyorum.
    K konusunda haklısın ancak K lara girince işin boyutu iyice değişiyor.
    Noctua D15'ler,veya sıvı soğutmalar,onlar bunlar bu sefer maaliyet daha da artıyor.

Hocam bahsetmiş olduğum %15 fark meselesini, intelden veya herhangi bir haber kaynağından almadım. Sürekli test işleriyle uğraşan sitelerin sonuçlarına göre, arada gerçekten de %15'lik bir fark var. Fakat aynı zamanda haklısınız, 7700k çok çarpıcı bir işlemci değil, sadece ucundan hafifçe ittirilmiş performans konusunda. Yani overclock yapsanız da, hele ki yapmayacaksanız, 7700(k) bir miktar daha mantıklı bir tercih olabilir (Eğer fiyatları eşit veya çok yakınsa)

K konusuna da hafifçe değinelim. Eğer overclock yapacaksanız, evet, bahsettiğiniz üst (ve pahalı) soğutucu tiplerini kullanmak zorundasınız. Fakat bunlar işlemciye kıyasla çok daha ucuz ve kolayca alınıp-takılabilecek bir şey. Mesela k serisi bir işlemci aldınız fakat şuan için overlock yapmak istemiyorsunuz. Halihazırda kullandığınız soğutucular (1151-1150 vs.) çok büyük ihtimalle uyacaktır sisteminize. Onu takar yolunuza devam edersiniz. Eğer bir gün overclock hevesiniz tutarsa, o zaman kaliteli bir şeyler düşünürsünüz. İkinci elde satma konusunda k serisi epey avantajlı olacaktır diye düşünüyorum.

Ama ne alırsanız alın, ikisinden de memnun kalacağınıza eminim. İkisi de işlemci dünyasının (en azından oyun vs. günlük kullanım için) top-notch denilecek işlemcileri. Şimdiden bize hayırlı olsun demek düşer, güle güle kullanın

• i5 ile i7 farkını hissedeceğiniz oyunlar Civ serisi gibi oyunlardır anca, onda da 4790 ile tüm sorununuz çözülür. Çözünürlük arttıkça işlemciye binen yük artmaz bu arada, sadece ekran kartına binen yük artar. Bence hemen bir değişiklik istiyorsanız illa ki 2. el 4790 alın, beklerim diyorsanız da coffee lake işlemcileri bekleyin, o zaman anakart-işlemci-ram üçlüsünü değiştirirsiniz.
  • Meniz kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama işte bu sefer cebimden yine en azından stok fan vs 850tl çıkacak sırf eski nesil bir işlemci için.

Diğer yandan elimdeki 3lüyü sattığım zaman en kötü 850 900 tl para geliyor,üzerine 680 tl gibi bir para koyuncada ram olmadan 2 jenerasyon atlamış oluyorum.
    DDR4 ramde cebimden çıkmıcak,hediye gelicek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devoin -- 3 Mayıs 2017; 16:44:30 >
  • Sağolun hocam :)
    Bakalım sağ salim sonlandırabilirsem iyi olacak..
    1 aydır oku oku hesap yap kitap yap fena bunaldım
  • quote:

Neden? :)
    Farkımı göremem mi yoksa 8th jenerasyon gelirken ne gerek var mı?

Ona gelirken de gerek olmayacak, 2-3 yıl daha kullanın.
  • Para senin istedigini alırsin tabi ki de ancak bu yaptığın upgrade tamamen israf. Hatta saçmalık.

Illa i7 istiyorsan 4. Nesil bir i7 alinabilir ki bence onada gerek zaten 2k cozunurlukte kullaniyormussun sistemi.

Onun yerine parayı ssd ye falan harca ya da 2k 144 hz gsync bir monitör al. Inanilmaz bir kullanici deneyimi farki hissedeceksin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    Ssd'im var zaten.

Pg278q kullanıyorum hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.