Şimdi Ara

işlemci çarpanı - ram böleni ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir kaç sorum olcaktı.

sistemim : e6750 - gigabyte p35 s3 - geil 2*1 800 mhz ddr2 - 8800 gts .....

1-) işlemci 333 mhzde çarpan x8 . fakat çarpan hep x6 olarak gözüküyor programlarda. dolayısıyla 2000 mhz de çalışıyor işlemci . kendi otomatik çarpanı düşürüp çıkarıyor. fakat ben pc'e format attıkdan sonra hiç çarpanı x8 olarak görmedim. generals zero hour + skyp + msn + siteler açıkken bile çarpan x6 olarak kalıyor. biosdan bu ayarı nasıl kapatabilirim , veya böylemi kalsın .

2-) ramlerim 800 mhz (cas 4) dual olarak çalışıyor. fakat biosdan +0.2 voltaj vermeme rağmen timingsler 5-5-5-18 olarak gözüküyor. voltaj vermesem bile 4-4-4-12 olarak çalışması gerekmiyor mu?

3-) resimdeki ram ratio ram böleni herlde 6:5 . pc i aldığımda forumdan bir arkadaş ram bölenlerini 1:1 yapmayı unutma demişti ama ben hiç bir ayar yapmadım biosdan öyle kaldı . ram böleni ne demek? 1:1 yapsam faydalı olur mu? . biosdan nasıl yapabilirim bunu ?

herkese şimdiden teşekkürler ..

işlemci çarpanı - ram böleni ???

• çarpanın x8 olarak görünmesini istiyorsan cpu-z yi aç masaüstüne sol tıkla f5 e sürekli bas... eğer yine çarpan 8 e çıkmadıysa ana kart üzeridnen çarpanı 8den 6ya çekmişsin demektir. çarpan a baktığım tüm programlar o anki değeri göstermeyebiliyor. yani sen o programı açarken çarpan 6da ama açtıktan sorna 8 e çıksa da orda 6 kalıyor. bu yüzden cpu-z yi dene(sürekli günceller)...

ratio olayına gelirsek senin fsb değerin şu an stok değerde(333).... bunu 333X(6/5)=400 >>>> 400X2=800 mhz (ddr ram çalışma prensibi gereği ikiyle çarpılır) şeklinde ram değerin ortaya çıkar.

ratio yu 1:1 e almak demek ramleri 400 den 333 e dolayısıyla 666 mhz e almak demektir. bu da overclok esnasında fsb yükseltildiğinden ötürü yapılır. yani atıyorum işlemciye oc yapmak için fsb yi 400 e çıkardın ramlerin işlemci overclock una engel olmaması için ratio yo 1:1 e çekersin ki senin ramler yine:

fsb= 400 den 400X(1/1)=400>>>> 800 mhz çalışsın... eğer ratioyu oynamazsan ramleri 400X6/5 e zorlarsın bu da=480 480X2=960 mhz eder bu durumda ramler sorun çıkartabilir.(eğer uygun voltajı vermezsen....)

ratio olayı bundan ibaret. ram tepki sürelerine gelince timingleri otomatik olarak değil manuel olarak 4-4-4-12 ye çekip voltajı da ramin teknik gereksinizleri doğrultusunda artırman gerekir... ilk taktığında anakart ramlerin voltaj ve timinglerini algılayamayabiliyor...

• bende işlemciye overclock yapıp fsb yi 333 den 400 e çıkardım.Ramlar zaten 800 lük olduğundan onlara dokunmadım oran 1:1 oldu zaten.Ama zamanlamaları 5 5 5 18 olarak gözüküyor bu sorun olurmu.Yada bunları hissedilir bir performans artışı yapar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

bende işlemciye overclock yapıp fsb yi 333 den 400 e çıkardım.Ramlar zaten 800 lük olduğundan onlara dokunmadım oran 1:1 oldu zaten.Ama zamanlamaları 5 5 5 18 olarak gözüküyor bu sorun olurmu.Yada bunları hissedilir bir performans artışı yapar mı?

zamanlamanın artması performansın düşmesi demektir... ama tam olarak değil. mesela aynı ramler 667 de 4-4-4-12 de çalışır 800 de 5-5-5-15 de çalışır. bu ikisi arasında yaklaşık değerler vardır. çok fazla oynama olmaz. ama zamanlamaları sabit tutup frekansını artırırsan ya da frekansı sabit tutup zamanalamarı azaltırsan performans artışı kaydadeğer olur...
  • Ben zamanlamalara CPU-Z programı ile baktım ama onları nasıl değiştirecem biosta öyle bişey yok.

Şu şekilde görünüyor:http://img133.imageshack.us/img133/840/adszbl3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreonal69 -- 31 Mayıs 2008; 10:51:59 >
  • anakartını hiç kullanma fırsatım olmadı ama forumda kullanıcısı çok fazla diye biliyorum... araştırabilirsin...
  • quote:

Orjinalden alıntı: aootahca

çarpanın x8 olarak görünmesini istiyorsan cpu-z yi aç masaüstüne sol tıkla f5 e sürekli bas... eğer yine çarpan 8 e çıkmadıysa ana kart üzeridnen çarpanı 8den 6ya çekmişsin demektir. çarpan a baktığım tüm programlar o anki değeri göstermeyebiliyor. yani sen o programı açarken çarpan 6da ama açtıktan sorna 8 e çıksa da orda 6 kalıyor. bu yüzden cpu-z yi dene(sürekli günceller)...

ratio olayına gelirsek senin fsb değerin şu an stok değerde(333).... bunu 333X(6/5)=400 >>>> 400X2=800 mhz (ddr ram çalışma prensibi gereği ikiyle çarpılır) şeklinde ram değerin ortaya çıkar.

ratio yu 1:1 e almak demek ramleri 400 den 333 e dolayısıyla 666 mhz e almak demektir. bu da overclok esnasında fsb yükseltildiğinden ötürü yapılır. yani atıyorum işlemciye oc yapmak için fsb yi 400 e çıkardın ramlerin işlemci overclock una engel olmaması için ratio yo 1:1 e çekersin ki senin ramler yine:

fsb= 400 den 400X(1/1)=400>>>> 800 mhz çalışsın... eğer ratioyu oynamazsan ramleri 400X6/5 e zorlarsın bu da=480 480X2=960 mhz eder bu durumda ramler sorun çıkartabilir.(eğer uygun voltajı vermezsen....)

ratio olayı bundan ibaret. ram tepki sürelerine gelince timingleri otomatik olarak değil manuel olarak 4-4-4-12 ye çekip voltajı da ramin teknik gereksinizleri doğrultusunda artırman gerekir... ilk taktığında anakart ramlerin voltaj ve timinglerini algılayamayabiliyor...

çok sağol kardeşim. bu ram bölenini vs. hiç anlamıyordum gayet açık bir şekilde anlatmışsın teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.