Şimdi Ara

İşlemci çekirdekleriyle ilgili sorun var yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, daha öncede bir konu açmıştım ''Gtx 1080 düşük performans'' isminde o sorunu kısmende olsa çözdüm fakat kısmen dememin sebebini birazdan anlatıcam. Bende Gtx 1080 ve ryzen 5 1600 var ve bi çok oyunda güzel performans alırken bazı oyunlarda düşük performans alıyorum normalde olması gerektiğinden daha düşük performans. Biraz araştırma yaptım ve bunun üzerine tüm driverları temiz bi formattan sonra düzgün bi şekilde yükledim . Fakat Mesela Black Desert Onlinedaki sorunum devam etmekteydi.Yabancı Forumlarda birisi aktif olan çekirdek sayısını düşürüp daha az çekirdeğe daha çok güç sağlamanın performansı artıracağını söylemişti. Dediği gibi yaptım 6 çekirdek 12 threadlı işlemcimi Ryzen Master yazılımı sayesinde 4çekirdeğe sonrada 2 çekirdeğe kadar düşürdüm ve aynen dedikleri gibi performansım aşırı arttı. Ama şimdi de şöyle bi sorun var en yüksek performansı 2 çekirdekte alıyorum ve o sırada başka bişeyle ilgilenemiyorum.Yani örneğin youtubedan bir şarkı dinleyeceğim buna izin vermiyor çok kasıyor. Onunla birlikte oyunda herhangi bişey yaparken fpsim yüksek fakat şehirlerde fpsim çok düşüyor. Normalde 6 çekirdek aktifken şehirlerde dahi çok yüksek fps alıyordum. Zaten 6 çekirdek aktiften yaşadığım sorun efektli bir skill attıgımda yaşadıgım fps düşüşleriydi.Şimdi ise o stabillendi fps düşüşü yaşamıyorum farm yaparken ama kalabalık yerlerde şehirlerde fps 40-50 nin üstüne çıkmamaya başladı. Cidden 2 arada bi derede kaldım nasıl halledicez bunu 6 çekirdekte neden daha düzgün çalışmıyor bu işlemci? 4 çekirdekte ise farm yaparken pvp yaparken yine 2çekirdek kadar olmasada fps biraz daha iyi şehirlerdede çok kötü değil ama stabilite bakımından tatmin etmiyor yine az çok düşüşler oluyor.Cidden pişman oldum amd satın aldığıma, yada yanlış yaptığım birşeyler var yardımcı olabilecek var mı bana ?

GPU: Gtx 1080
    SSD: SAMSUNG 860EVO 2.5 250GB
    CPU:AMD Ryzen 5 1600
    Ram:Corsair Vengeance 8gb 2400 mhz Siyah 8gb
    PSU:Corsair vs 650 80 plus
    HD:Seagate 7.2 1TB
    Anakart:Asus prime b350m-k

• upup
  • up
  • Özet geç okuyamam blok bu kadar yazıyı
  • Yazılım çoklu çekirdeğe destek verecek şekilde yazılmadığından sorun yaşıyorsunuz. 2 çekirdeğe indirdiğinizde aynı termal bütçe ve gücü 2 çekirdek üzerinde kullanıp daha yüksek saat hızlarına çıkarak sadece 2 çekirdeği kullanabilen bu oyunda daha yüksek performans alabiliyorsunuz. Bu durumu yazılımsal olarak çözmek için varsa bir patch kullanılabilir ki ekstre olarak böyle bir şeyin olduğunu sanmıyorum. Yada yazılım veya oyun sahibi uygulamasını güncelleyerek çoklu çekirdeğe destek verecek.
    Daha kesin ve hızlı sonuç için yüksek saat hızında çalışan bir intel işlemciye geçin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özet geçeyim
    Ryzen işlemcim var, çok çekirdekte düşük performans az çekirdeğe indirdiğimde yüksek performans alıyorum.Fakat bu durum pcyi zorluyor örneğin video izleyemiyorum vs.
    Hocam intel alacak param yok şuan ya. Ama gerçekten pişman oldum amd bidaha hayatta almam cidden
  • İşlemci benchmark yazılımı ile test yaptığınızda diğer Ryzen 1600ler ile aynı sonucu alıp almadığınıza bakın derim.

Sorun büyük ihtimalle o oyunun uyumsuzluğu. Başka bir oyunda sorun oluyor mu? Ryzen'ın suçu yok öyleyse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • diğer ryzenlerle aynı performansı alıyor onda bi sıkıntı yok
  • görev yöneticisinden sadece bdo'nun kullanacağı işlemciyi düşüremiyor musun?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up. Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın hala çözemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.