Şimdi Ara

İşlemci değişimi sonrası anakarttan gelen buzzer uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar AMD ryzen 3 2200G islemcimi and ryzen 7 5700x ile güncelledim. İşlem öncesi anakartimin güncel biosunu yükledim anakart MSI b450m pro-vdh desteklenen işlemciler arasında listede 5700x de bulunuyor yani kağıt üstünde herhangi bir sorun olmaması gerekiyor. Fakat işlemciyi PC ye takıp calistirdigimda buzzerdan 1 uzun 2 kısa beep sesi geliyor bir kaç defa of reset attiktan sonra Windowsa giriyor fakat işlemci ısısını göremiyorum ve fanlar auto modda normalden hızlı dönüyor öç yi yeniden baslattigimda yine aynı şekilde beep seslerinden sonra birkaç kez kendini resetleyip sistem açılıyor internetten araştırdığımda bu buzzer sesi için ekran kartı ve ram sorunlarından bahsediliyor ekran kartını değiştirip denedim sorun çözülmedi ramlari faklı kombinasyonlar ile denedim yine olmadı biosu resetledim değişen birşey yok en sonunda eski islemcimi tekrar taktım sistem sorunuz çalıştı işin doğrusu kafam karıştı acaba birşeyleri yanlış mı yaptım yoksa işlemci mı arızalı konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler

• işlemci arızalı olabilir,zor bir ihtimal ama olmaz değil

diğer bir konu son bios u yüklemiş olsanızda daha eski bir bios ile de deneme yapın.örneğin işlemci uyumluluk kısmında işlemci karşısında yazan ya da son çıkandan bir önceki bios..ne olur ne olmaz belki tutar

• Anakart, windows a ve bios a girebildiğine göre muhtemelen sorun yok , bazen böyle işlemci değişimlerinde bazen saçmalamalar olabiliyor. İşlemci değiştiği için aslında anakart biosu resetler otomatik işlemci değiştiği için.

Yani reset atar bios. Bazı bios ayarlarını fan ve ram ayarları gibi şeyleri baştan yapmak gerekir. İşlemci ısısını göremiyorum demişsiniz windowsta, işlemci değiştiğinden ısıyı gösteren programı güncelleyin

yeni sürüm olsun eski sürümde kaldığından göremiyor olabilir ısıyı. Aida 64 ün deneme son sürümü falan indirilebilir. İşlemci bozuk olsa sistem hiç açılmaz işletim sistemi, bios gibi yerlere giremezsiniz

tahminmce. Gerekirse anakart pilini çıkartıp 5 dakika bekleyip öyle takın ve bu işlemleri sonra yapın. Bahsedilen hata sesi ekran kartı uyarısı ama değiştirdim taktım diyorsunuz.

Gerekirse tekrar düzgün bir şekilde çıkarıp takın ekran kartını . Başka şeylere de dikkat edin ramlerin düzgün oturup oturmadığı gibi şeylere. Sistemdeki psu kablolarında doğru bir şekilde takıldığından emin olun.

• Hocam 5700x takılıyken biosa girmedi siyah ekranda buzzer uyarısı verdikten sonra fanlar birkaç kez hızlanıp yavaşlıyor (tahminim o anda yeniden başlatmaya çalışıyor) ardından ekrana sinyal geldiği an Windows başlangıç ekranı geliyor bios yazısı vb görünmüyor yani del e de bassam bios acilmadi pili çıkarmak ramleri denemek farklı ekran kartı aklıma gelen herşeyi denedim her dafasinda bu şekilde açılıyor eski işlemciyi takınca sistem normale dönüyor işlemciyi yeni aldım bir sıkıntı olursa iade edicem ama atladigim birşey varmı ki acaba boşu boşuna iade süreci ile uğraşmak istemiyorum ayrıca sorun işlemci kaynaklı değilse zaten yeni gelen işlemciyle de bu sorun yaşanır herhalde bilgisi olan arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var

• fullthrootle F kullanıcısına yanıt

Pardon ben başlıktaki yazıda 5700x ile biosa girebildiğinizi düşünmüşüm , yanlış düşünmüşüm. Siz yeni işlemci ile girememişsiniz. Bir ihtimal evet bunlar hiçbiri 5700x ile olmayıp eski işlemci ile oluyorsa yenisinde de sıkntı olabilir.

(yani 5700x te sorun olabilir ) Gerçi işlemcilerde sıkntı en az çıkan parçalardır ama bazen belli olmuyor.

Eldeki yeni işlemci de sıkntı varsa yenisinde sıkntı yoksa, aynı şeyler olmaz muhtemelen. Eldeki 5700x i başka bir sistemde veya arkadaşta denetebiliyorsanız bir deneyin imkan varsa. O zaman anlaşılır.

Ama ilk yazıyı bir daha okudum işletim sistemine giriyor bios a girmiyor enteresan biraz. Mümkünse üstte yazdığım şeyi yapmaya çalışın. İşlemciyi ( 5700x ) farklı bir yerde denetmek olayı.

• Maalesef onu denetme şansım yok muhtemelen yarın aldığım firma ile görüşüp değişim istiycem bakalım yeni gelen işlemciyle gelişmeleri paylaşırım

• sistemde sata ssd yada hdd var ıse; anakart kıtapcıgına bakıp 90 derece olmayan skot ıle son sata sloduna baglayınız. benım basıma gelen aynı olayı bu sekılde cozdum gecen gun.

• hocam aynı buzzer uyarısını mı alıyordunuz ben işlemciyi geri gönderdim fakat benimle birebir aynı sorunu yaşamışşanız firmadan geri isteyebilirim işlemciyi ama 2. kez sorun devam ederse muhtemelen işlemciyi bu sefer iade almazlar o yüzden kesin cevap verirseniz çok sevinirim anakart msi b450m pro VDH amd ryzen 3 2200G ile sorunsuz çalışırken amd ryzen 7 5700x ile farklı ram ve ekran kartları ile deneme yaptığım halde her defasında aynı buzzer hatasını alıyorum cevap verirseniz çok sevinirim iyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.