Şimdi Ara

işlemci değiştirince...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anki P4 LGA 775 3.0 Ghz işlemciden Intel E7600 yani Core 2 duo 3.06 Ghz 64 bit işlemciye geçmeyi düşünüyorum. Acaba işlemciyi değiştirince tekrar Windows kurmam gerekir mi veya stabilizasyon sorunu olur mu? Yeni işletim sistemine hemen değil de bir süre sonra geçmeyi düşünüyordum.

Şu an kullandığım os Windows XP +SP3 .. işlemciyi overclocksuz kullanıyorum.
    ileride geçeceğim os Windows Vista 64 bit

cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim..

• Ben değiştirmiştim işlemcimi ama format atmadım sorun çıkmadı,
  • Bişey olmaz.Ekran kartı fln taksanız atmanız gerekir esi driverden kalanlar fln.
  • aynı zamanda ekran kartı da değiştireceğim , asıl ekran kartında problem olmaz diye düşünüyorum.. yeni driver ı yükledikten sonra yani..
  • İşlemci değiştirmeyle birşey olmaz sanırsam.
    Konuyla alakasız olacak ama dikkatimi çekti.XP SP3 kurmanı hiç tavsiye etmem.Ben kurdum geri sildim şimdi SP2 kullanıyorum.
    Biliyorum SP3 te birçok güncelleme var ama inan hiç faydasını görmedim aksine yeni kurduğum sisteme hemen sp3 kurdum, extra olarak hiçbirşey yüklemememe rağmen sistem hem geç açıldı hem de kasmaya başladı.Bunun yerine güncel bir antivirüs ve SP2 en iyisi olur.Tabi son kararı sen vereceksin
  • yok hayır gerekmez.

ekran kartı da öyle, driver'ları kaldırın yenisini kurun. donanım değişikliği için işletim sistemi baştan kurulmaz. eskide kaldı..
  • bu windows'u 1.5 ay önce kurdum , şu ana kadar problem yok.. hazır paket windowslardan Dark Edition V7 Rebirth..

Temren teşekkür ederim, inşallah bir problem çıkmaz.. ekran kartı +psu +işlemci +monitor değişikliği var
  • işlemci, ram gibi bileşenlerde sıkıntı olmaz. zaten işletim sistemi otomatik olarak kendisi algılıyor ve yüklüyor. özel driver isteyen cihazlarda sıkıntı olabilir. anakart değişseydin aynı anakartın farklı biosuyla bile sorun yaşama olasılığın vardı.
  • evet anakart değişikliğinde olabilir dediğiniz gibi
  • Öncelikle anakartın yeni işlemcini destekliyormu onu bilmelisin.Eğer destekliyorsa işlemciyi taktıgınızda format vs hiç bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
  • anakartım tabii destekliyor.. Asus P5b 1066 Mhz sistem veriyolu .. LGA 775 soket..

"- Support Intel® next generation 45nm Multi-core CPU
    - Intel LGA775 Platform
    - Intel® Quad-core CPU Ready
    - Intel® Core™2 Extreme / Core™2 Duo Ready
    - Intel® Pentium® Extreme / Pentium® D / Pentium® 4 / Celeron® D Ready
    - 1066/800/ 533 MHz
    - Dual-channel DDR2 800/667/533
    - 1x PCI Express x16
    - 6x SATA 3Gb/s
    - RTL8111B PCI-E Gb LAN
    - 8-channel HD Audio
    - AI NOS™ / AI Gear / AI Nap"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caraazul -- 28 Haziran 2009; 22:12:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.