Selamlar hali hazırda 11700kf kullanıyorum. Palit GameRock 4080'e geçtim. Sizce 2k(1440p) ayarlar için işlemciyi değiştirmeli miyim? 13600kf iyi midir yoksa 1 sene daha bekleyip çıkacak intelin yeni serisi i5'e geçmem daha mı iyi olur ? Not: Bir de i7 düşünmüyorum artık. i5 serisi işlemci kullanıp 2 senede bir değiştirme kararı aldım. Bu karar sizce nasıl? Not 2: Düzenli olarak CS GO oynayan birisiyim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 6 Nisan 2023; 18:18:56 > |
İşlemci değiştirmeli miyim? 11700KF
-
-
13600K ile, 2K da bile olsa 11700KF e göre bi miktar fps artışı olur, ama, 13. nesil gerçek bombaları DDR5 ile patlatıyor. O yüzden bence ,hiç elleme.
Bi, sene bekle,komple bi sonraki nesle geç .Tabi epey pahalıya patlayabilir.
Veya şimdi anakart,ram ,işlemci ,soğutucun para ederken salla, ryzen 7600/7700 e yelken aç.Ryzen anakart ucuz sayılabilir.
cs go da ryzenlerin üstünlüğünü de unutmamak gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 6 Nisan 2023; 18:31:9 > -
Ryzen'a gec, 4 sene boyunca aynı anakarti kullanırsın en azından.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Metin abi 32 in dediği gibi yeni sistem için ddr5 ve ryzen7 7700 (65w) ileriye dönük en mantıklı yatırım olur. Render yapmıyorsan k veya x
uzantılı işlemcilere yönelme. Ekstra soğutma ve psu masrafından kurtulursun. Elindeki sistemi sonuna kadar kullan, cs go icin fazlasıyla yeterli.
-
AMD sistem hiç kullanmadım. İnce ayar vs gerekiyor mu acaba? Gerçi Intel'e bile tak çalıştır kullan diyorlar lakin, tak çalıştır kullanırken bile işlemci 180w'ye yakın güç tüketiyordu. Anakarttan max voltaj 120w olacak şekilde kısıtlamıştım. Yeni yeni video kayıtları alıp YT'ye koymaya başladım. Yani render alıyorum sürekli olarak.
Anakartım z490 Tomahawk.
İşlemci soğutucum baya iyi Noctua NH-D15.
Yeni nesilde i5 noktasına ne diyorsunuz? Şöyle düşünün 12400f serisi yeni çıktı diyelim mesela. 12400f alıyorum ve 2 sene sonra çıkacak 14400f serisiyle 2 senede bir minimum fiyat farkıyla hem anakart hem işlemci değiştiriyorum diyelim. Bu arada anakartı da tabiiki giriş seviyesi h710 gibisinden almayı düşünüyorum yani en düşük giriş seviye anakart.
-
Render yeni ve düzenli olarak almaya başladım ama sadece video render. PSU ve işlemci soğutucumun yeterli olduğunu düşünüyorum.
EVGA 850w gold ve Noctua NH-D15 bu ikisi beni fazlasıyla uzun yıllar götüreceğine inanıyorum. Tek derdim 2 senede bir minimum fiyat farkıyla giriş seviyesi i5 ve anakart almak. Sizce mantıklı mı? Hem render hem oyun performansı açısından.
Şimdi 12400f'ye bakıyorum ve bir de benim 11700KF'ye tekli ve çoklu çekirdek konusunda neredeyse bir önceki neslin en iyi işlemcilerinden biri ( 11700KF ) bir sonraki nesilde giriş seviye ( 12400F )'ye geçilecek gibi. Gerçekten çok enteresan....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 6 Nisan 2023; 18:54:54 >
-
12400f in normal ve turbo modda hızı daha düşük olduğundan performans bir tık daha geri. Bence elindeki sistemle devam et. 13.nesil intel veya
dengi o günkü güncel amd işlemciye göre yol haritanı belirlersin. Yanlış anlama da maddi sıkıntın yoksa istersen her sene değiştir, keyif senin.
https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_core_i5_12400f-vs-intel_core_i7_11700kf
-
İntellerde güç limitleri ile oynuyorsun. Açman gerekiyor ki,işlemcin tam boostluyabilsin Sen daha çok kısmışsın.
AMD de ryzen ,x olmıyan düz serilerde hiç bi yere dokunmuyorsun. O şekliyle bile çok güçlü bi oyun işlemcisi. PBO yu falan açarsan ,X serilerine yaklaşıyor ,hatta eşitleniyor ama gereksiz.Yani watt ve sıcaklık artırmış oluyorsun.
İntel 12. nesil ile zaten 11. nesile epey fark attı .13. nesil 12. nesilin biraz zorlanmış ve efektif çekirdeklerin arttırılmış hali gibi bi şey.
Çok düşük anakartları da pek tavsiye etmem. İntel böle aşırı watt tüketimi ile giderse,anakartın VRM yapılarının güçlü olması lazım,yoksa işlemci performans düşürüyor.
-
Alacağın işlemci direk 7850x3d 11700f 13600kf falan fasa fiso artık
-
Selamlar bu işlemci için anakart ve bellek tavsiyesi alabilirmiyim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Monitör kaç hz? Aldığın fps nedir? Dalgalanma olmuyor ise işlemci masrafı gereksiz hele e spor oyunları için fuzili masraf olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Monitör 165 hz aldığım fps çoğu oyunda 100 üstü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemciye karar veremedinmi hala.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X