Arkadaşlar ben nerden yapabilşirim mesala işlemcideki fan deviri şu an 2446 rpm de çalışıyor bunun bıosdan veya başka bir yerden artırabilirmiyim yada kasadan filan bana acele yardım edermisiniz bunun devrini 3000 filan yapsam daha iyi olucak bira ses olur ama yinede yapmak istiyorum.....benim ankartım asus p4p800s_x o/c yapılı ve normal kullanımda 41 42 derece arası oluyo bunu öylelikle 1-2 derece daha düşürebilirim gibime geliyo acil yardıma ihtriyacaım var bi arkadaş bıosdan oldugunu sölemişdi ama ben bulamadım......şimdiden tşkler
Arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var ya yok mu kimse ustalardan.........
arkadaşım fan devri artılamaz eğer anakartın özellikli bişey değilse yada ısıya göre duyarlı değilse yada özel bir fan değilse kendinin belli bir devri vardır. bazı anakartlarda ısıya göre otomatik kendi artırır smart fan özelliği gibi
quote:
Orjinalden alıntı: clay
arkadaşım fan devri artılamaz eğer anakartın özellikli bişey değilse yada ısıya göre duyarlı değilse yada özel bir fan değilse kendinin belli bir devri vardır. bazı anakartlarda ısıya göre otomatik kendi artırır smart fan özelliği gibi
Anakartmını o özelligi oldugunu sanıyorum.......asus p4p800s_x anakartım ve işlemci fanı intelin kendi stok fanı...:D
p4 fanları genelde otomatik sıcaklığa göre artar bunu bi cpu kasacak programla deneyebilirsin bildiim kadarıyla yük altın da fan dönüş hızı artıyo