artık yeter diyorum pazar sabahı vatandan gtx770 ve haf912 adv kasa aldım eskihttp://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c03274637&lang=en&cc=us&contentType=SupportFAQ&prodSeriesId=5187028 kasamın içindekileri yeni kasaya koydum ekran kartını değiştirdim pc açılmadı ekran kartını eski 7450 yaptım açıldı meğer anakart ekran kartını kabul etmiyormuş neyse 1 saat önce asus z77-a anakartını aldım montaja geçtiğimde işlemciyi taktım üzerine fanı takıyordum ama fanın gireceği 4 delik bol geliyor ve fanın vidaları geçiyor bıraktığımdada çıkıyor acaba somunlasam sorun olurmu ? çünkü benim fan öyle basınca içeri girip klipsleri olan bir fan değil bildiğin vidalı ve diğer anakartın altında vidalamak için metal bir yer vardı şimdiki anakartta yok neyse somunlarsam bir problem olurmu problem olursa ne yapmalıyım yeni fanmı almalıyım bu arada eski anakarttaki metal yeri yenisine takmayı düşündüm ama eskisindeki metal yer hem çıkacak gibi değil çıksa bile yenisinin altında yine minik metal bir yer var bunun fan deliklerine bir faydası yok tam işlemcinin altında duruyor yani çok sıkıldım ne yapmam lazım somunlarsam bir problem olurmu yeni fanmı almaıyız yada neden bu deliklerden girmiyor hazır kasanın fanı olduğu içinmi ?
solomon159S
kullanıcısına yanıt
Vidalı modellerde bahsettiğin gibi o eski pc deki gibi anakartın arka tarafından tutturacak demir olmadan montaj yapamazssınız... Normalde o parça anakarta birleşik değildir ama hazır bilgisayardan herşey beklenir... uymuyorsa eğer yeni bir fan almanız gerekecek
oskurrr
kullanıcısına yanıt
somunla alttan sıkıştırsak olurmu ?
solomon159S
kullanıcısına yanıt
Olur diyemem çünkü orjinal parçası değil... Titreşimden dolayı gevşeyerek anakrartına zarar verme durumu olabilir. fazla sıkarsan yine zarar verebilrisin gevşek bırakırsan sogutma sorunu yaşabilirsin. ki anakart işlemci sistemin kalbi durum müsai değilse sokete uygun ucuz bir fan al ierlde yetmez ise durumun iyi oldugunda değiştirirsin
oskurrr
kullanıcısına yanıt
peki şimdi benim işlemcim i5 2400 yani oc yapamam ve yapmayı düşümüyorum şimdi şu fanlardan birini alsam iyi soğuturmu