Şimdi Ara

İşlemci Fanı hangi yönde olmalı? Resimlerden acil yardım? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Olay şu; Fan levhalardaki ya da işlemci çevresi diyelim;oluşan sıcak havayı çekip dışarı üflüyor.Yukarı taksam ekran kartının sıcağınıda çekecek aşağı taktığımda ekran kartına üflüyor bende burada ekran kartını feda etmeye karar verdim
    Sonuç: Acilen bir egzoz fanı alacağım.Yorum yapan ve yardımcı olan herkese teşekkürler.

KONU KİLİT.
  • Kasada eksik fan var. Kurulum yanlış olmuş. Sıcaklık sorunları yaşamanız mühtemel.
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Birazdan egzoz fan almaya çıkıcam ..Kurulum derken yukarımı takmalıydım.
  • Dostum fanı ramlerin üstünde duracak şekilde tak yani havayı arkaya doğru üflesin. Kasanda fan yok yazık o sisteme 15-20TL ye iki tane fan al da birini arkaya, birini de üste tak sıcak hava dışarı çıksın.

Bu şekilde yapabilirsin; İşlemci Fanı hangi yönde olmalı? Resimlerden acil yardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cynaidreau -- 18 Mayıs 2015; 19:04:03 >
  • Cynaidreau kullanıcısına yanıt
    Zaten sistemi yeni kurdum hatta kurmaya devam ediyorum. Fan sadece üste ve alta bakıyor anakartın slotları buna uygun.Başka türlü olmuyor yani.
  • Aynı ürünü bende kullanıyorum, fanını söktüm 1cm yukarı taktım ramlere değmesin diye sende öyle yap.
    Yukarda fotoğrafını da attım.

Pardon dostum ezbere yorum yapmışım senin sistem am3+ soketmiş, eğer fan bu tarz takılmaya izin vermiyorsa havayı yukarı üflesin ama havayı üflediği yere bir fan takman iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cynaidreau -- 18 Mayıs 2015; 19:09:08 >
  • Cynaidreau kullanıcısına yanıt
    İşlemci fanın şu an ram lere doğru üflüyor.
  • zibonas kullanıcısına yanıt
    Konu amacından saptı iyice

Benim işlemci fanı havayı egzoz fana iletiyor, egzoz fanda dışarı tahliye ediyor.

Bu resim anlamana yardımcı olur.
     İşlemci Fanı hangi yönde olmalı? Resimlerden acil yardım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cynaidreau -- 18 Mayıs 2015; 19:18:28 >
  • Hey Allahım yorumlara bak Bir de tartışıyorlar fikir ayrılığı varmış

Neyse. AMD sistemlerde Cooler Masterın çoğu soğutucusu bu şekilde montajlanıyor. Herhangi bir ek aparat takmadan klipsiyle direk oturtuluyor. Ve yukarı bakıyor. Isınan hava yükselir. Soğutucu blok aşağı bakacak şekilde montajla diyenler ya cahildir ya da maldır. Gerçekten sinir bozucu olmaya başladınız. Kirletmeyin bu forumu artık çıkın nereye gidiyorsanız gidin. Bak sinirlenmeyeceğim diyorum gerçekten sabır taşırıyorsunuz. Milleti yanlış yönlendirmeyin. Gelen yanlış bilgi sahibi olup gidiyor sizin yüzünüzden. Biliyorsan konuş bilmiyorsan ahkam kesme senin gibiler yüzünden bu forumun çoğu kişiye katacağı bir şey kalmadı. Yararlı olanlar çıktı. Neyse. Fakat soğutucunun egzoz fana bakması K380 için daha güzel olurdu. Görüldüğü üzere kasanın üstündeki pasif ızgara hem soğutucunun konumunu tam ortalamıyor hem de adından da anlaşılacağı üzere "pasif". Üst egzoz fan takılabilen bir kasa olsaydı bu tarz soğutucular için harika olurdu. Ondan dolayı konu bu kasa olduğunda soğutucu alınırken egzoz fana bakacak şekilde montajlanan soğutuculardan almak mantıklı olacaktır.

Fakat konu sahibi almış soğutucusunu. Doğru montajlamış. Kullanılmaz diye bir şey yok. Gayet kullanılır fakat dediğim şeyler de olsaymış çok daha güzel olurmuş. Bu haliyle hem manzara itibariyle uyumsuz görünüyor e haliyle kullanım tecrübesine de birkaç derece yüksek yansıyacaktır. Bunu bizzat tecrübe etmiştim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• CVenturas kullanıcısına yanıt
    2 adet kasa fanı aldım şimdi 120 mm sığan yere takıcam.Benim hatam bi arkadaşa uyup bu kasayı almakta oldu hayırda diyemedim can ciğer.KIsmet artık dediğin gibi tecrübe her şeyin ilacı.Saol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibonas

2 adet kasa fanı aldım şimdi 120 mm sığan yere takıcam.Benim hatam bi arkadaşa uyup bu kasayı almakta oldu hayırda diyemedim can ciğer.KIsmet artık dediğin gibi tecrübe her şeyin ilacı.Saol.

Kasa kişisel olarak beğendiğim bir kasadır aslında. Sadece soğutucu hususunda dikkatli olmak lazım. Fanlardan birini egzoz yapın, diğerini de pleksiye takıp ekran kartını taze havayla besleyin. Fakat pleksiye(cam gibi olan kapaktaki pencere) vidalarken fanın alttan kayıp pleksiyi çizmemesi için tutarak vidalayın. Egzoz yaptığınız fan güzel vakumluyorsa sıcaklığa epey katkısı oluyor söyleyeyim

Ha bir de takarken fanın yönüne dikkat edin etiketli olan ve kablonun yürüdüğü kısmı arkasıdır önden alır arkasına doğru üfler. Kapağa takarken önü size bakacak şekilde, egzoz yaparken de önü kasaya arkası size bakacak şekilde montajlayın

• quote:

Orijinalden alıntı: berkke

O dediğiniz intel soketlerde olur.

Neden intel soketlerde olur dediniz anlamadım.Bende fan ram lere bakıyor.Egzos fandan dışarı atılıyor ısınan hava.Cpu max 58-60 derece.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.