Arkadaşlar selam yaklaşık 1 ay önce işlemci fanım film izlerken durdu ve sorunum o günden sonra başladı anakartın programı olan Ai suite 2 deki fan xpert ayarı sayesinde 1 ay boyunca sorunu geçiştirdim pc ilk acılısta işlemci fanı oldukca düşük ayarlarda dönüyor oyun açında deviri yükselmemekle birlikte yukarda bahsettiğim programda ki ayarları değiştirince o günlük sorun ortadan kayboluyordu ama son zamanda o bile fayda etmemeye başladı arkadaşlar.
şuan ki düşüncem işlemci soğutucusunu değiştirmek sizce değiştirince sorun hallolur mu ? yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim teşekkürler
Sorunun ya fandan kaynaklı ya kablodan yada yazılımsal bi sorun olabilir. Tavsiyem bir bir bilgisayarcıya gotur ve başka fanlarla dene sorun fandaysa yeni fan alman gerekmektedir. Sorun fana giden guc kablosunda ise zaten fan değiştirirsen kabloda değişeceğinden(kabloyu sokup diyer fana takmayacaksan)sorun cozulecektir. Yazılımsal yani pc virus kactı yada başka bişey onemli verilerini yedekleyerek format atmanı tavsiye ederim. Bide belki fan kablosu tam oturmamıştır bi kontrol et. Eğer hepsini denedim bişey değişmediyse fan ana karta bağliysa anakartta sorun olabilir yada bios ayarlarında belkide fanın anakarta bağli binler kırılmış olabilir
furkansivas
kullanıcısına yanıt
cevabın için teşekkür ederim bilgisayara daha yeni format atıldı (ssd aldıgımdan solayı) virüs veya onunla ilgili oldugunu sanmıyorum biostan Dafault (f5) öylede denedim fakat sorunum hala devam ediyordu suan bayram tatilini geçirmek için şehirdışındayım döner dönmez ilk işim kasayı vatana götürüp yeni soğutucu satın almak olucak