Şimdi Ara

İşlemci fanını sıcaklığa göre nasıl ayarlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim imzamdadır. Ben bu anakartta BIOS'a girdiğimde CPU TargetTemp ve CPU Stop Value seçenekleri çıkıyor. İşimi garantiye almak ve işlemciyi yakmamak için kapanma sıcaklığını 45 dereceye aldım. Önceden CPU TargetTemp 57'ye ayarlıydı. CPU Stop'ta 64'e ayarlıydı. Zaten 0 ve 255 arasında bir değer istiyor. Windows'u açana kadar yüksek devirli seyrederken sonradan 620 devire iniyordu. Bende TargetTemp'i 70 Stop'u 10 yaptım. Gene aynı şey oldu. Tabi o sırada kapanma sıcaklığını 45 yaptığımı unutarak prime95 başlattım. Başlatmadan 3 saniye sonra bilgisayar otomatik kapandı. Bu fan hızını sıcaklığa göre otomatik nasıl ayarlayacağım? Fan kontrolcüsü istemiyorum arkadaşlar anakarttan yapmak istiyorum. Nasıl yaparım BIOS'tan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fenerbahceli07 F kullanıcısına yanıt
    Bence eski ayarlarına geri dön, CPU 50-60 derecelerde falan yanmaz, hele ki senin CPU hiç yanmaz. Çünkü Intelin kendini koruma sistemi vardır, anakartdaki rakam ne olursa olsun Intel CPU 100 dereceye geldiğinde kendisini yakmama amacıyla kapanır.07 ibaresinden de anladığım kadarıyla Antalya gibi sıcak bi memlekette yaşıyorsan o değerleri eski durumuna getir bence...
  • Ömrü zaten eski anakartta baya bi kısaldı. 5 senelik işlemci. Bununla en azından 2 yıl daha idare etmem gerekiyor. Arada sırada overclock ediyorum prime95'teyken çekirdek sıcaklıkları 70 dereceyi rahat buluyor. Fan devri ise sabit 620 hiç değişmiyor. Bundan dolayı istemiştim ama madem öyle diyorsunuz. Genede bilginiz varsa öğrenmek isterim. Konu güncel.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.