Laptobum MSI GE70 2OE her oyunu istediğim gibi oynuyordum fakat son 1 aydır bir oyun açıtığımda ve işlemci hızının düştüğünü gördüm normalde 3.27 ghz ile çalışan işlemci oyunu açar açmaz abartıp 0.79 lara kadar düşüyor ve böyle oyunca seste takılamalr gecikmeler cızırtılar oluyor.Bazı oyunlarda ise akıcı akıcı 50 60 fps ile oynarken anlık 2 3 saiyelik takılmalar oluyor.Pc ye format attım sorun düzelmedi windows 8.1 yüklü.Ne yapmam gerek bu ghz nin düşmemesi için.Çünkü sorun bundan kaynaklanıyor zannımca.
Şimdiden teşekkürler
O değerin düşmesi anakart kontrolünden kaynaklı gibi görünüyor. Yani sizin bir müdahele şansınızın olabileceğini pek zannetmiyorum. Daha ziyade problemin kaynağını tespit edip problemi bertaraf etmek daha mantıklı bir yol olacaktır diye düşünüyorum. Ancak burada bir sıkıntı var, gelmiş geçmiş en berbat işletim sistemini kullanıyorsunuz. Normal bir sistem için geçerli olabilecek hiç bir kural ve teorem bu işletim sisteminde işe yaramayabiliyor. Bu durum öncelikle sıcaklık ve voltaj değerlerini kontrol etmenizi öneriyorum. hwmonitor porgramını bu linkten indirip yükleyin. Ardından bşta ve yükte (yük için en az 15-20 dakika bir oyun oynadıktan sonra ekran görüntüsü alınız.). Bu işlemi gerçekleştirirken programı kapatıp açmayınız. Önce programı açın ve boş için ekran görüntüsü alın, programı kapatmadan bir oyun açıp 15-20 dakika sonra oyundan çıktıktan sonra bir ekran görüntüsü daha alın. Linkteki hdtune programını da indirip benchmark, health, errorscan ve errorscan sekmesi altındaki speed map test sonuçlarına dair ekran görüntüsü alınız (errorscan taramasını quick/hızlı yapmayınız, hızlı tarama yaparsanız speed map testini de gerçekleştiremezsiniz). Sonuçları gönderin değerlendirelim ve elimizden ne gelebilir bir düşünelim.
Pc zaten windows 7 ile çalışmıyor bile.Çok uyumsuz.İşletim sisteminden gayet memnunum 8.1 cihaz resmen uçuyor hiçbir sıkıntı yok sadece 1 aydır bu problemi çekiyorum.İşkemci herzaman 90 95 derecelere fırlıyor eskidende sıcaklık değerleri aynı böyleydi ama herhangi bir kasılma olmuyordu.Bios güncellemesi yaptım belki düzelir diye onda da başarılı bir şekilde oldu yazdı ama pc şuan açılmıyor lütfen şu konuma bakar mısınız ? Sorunumun boyutu değişti :Dhttp://forum.donanimhaber.com/m_95284766/f_//tm.htm#95285199
Yukarıdaki önerim hala geçerlidir, ancak sizin buna yanaşmayacağınız dünden belli o yüzden diretip işi yokuşa sürmenin bir alemi olmadığına karar kıldım. Kolay gelsin.
NOT: İmzam da belirtmişim ki " problem ile ilgili yapılması gereken işlem bildirmiş isem lütfen "haberdar et" özelliğini kullanarak gerekli işlemleri ve bilgileri yükledikten sonra beni de bilgilendirmeyi unutmayın." Sayfaya bir başka konuya dair bilgi ararken tesadüfen girdim, haberdar et özelliği kullanmadığınız için zaten haberimin de olması mümkün olamazdı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme