Intel Core Quad Q9650 işlemci, Gigabyte EP45 UD3P anakartım ve Cooler Master RC 690 kasam var. İşlemci için en sessiz ve performanslı soğutucu önerilerinizi almak istedim. Açıkcası 3 model arasında kaldım;
Sessizlik benim için çok önemli. Bu arada overclock işine girmeyeceğimi de belirtmemde fayda var. Bu konuda tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. . .
oc yapmayacaksan en ucuzunu al geç..
Hocam merhaba yerimi bilmiyorum fakat şuan bende de aynı dert var , intel penitum d işlemci kullanıyorum . odamda klimayı açmazsam facebook'ta pokere bile girsem cpu birden %100 ü görüyor ve deli gibi kasmaya ses çıkartmaya başlıyor . sanırım işlemcimin soğutucusu yetersiz geliyor. acaba banada önerebileceğiniz bir harici ve ucuz soğutucu varmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: dalakci
oc yapmayacaksan en ucuzunu al geç..
Bu belirttiğim soğutucuların hepsi aynı performansa ve sessizliğe sahip yani öyle mi? Ben tavsiyelerinizi almak istedim bahsettiğim seçeneklerden. . Genede teşekkür ederim cevabınız için. . ;)
Overclock yapmayacaksan, maximum sessizlik için istersen önce fanı sök, sadece heatsink ile çalıştır. Çok ısınmazsa öyle kullan,acayip sessiz olur. Yoksa ,fanı takıp minimum devirde kullanırsın.
quote:
Orijinalden alıntı: Ironpumper
Overclock yapmayacaksan, maximum sessizlik için istersen önce fanı sök, sadece heatsink ile çalıştır. Çok ısınmazsa öyle kullan,acayip sessiz olur. Yoksa ,fanı takıp minimum devirde kullanırsın.
Hangi soğutucu içindi bu öneri? Thermalright Macho?
CeLL-MaN : Hepsi için.. İstediğinde bunu uygulayabilirsin. Önce hemen fanı sökmek yerine, sadece kablosunu anakarta takma, böylece çalışmaz. Bir bak bakalım heatsink tek başına yetecek mi. Yeterse sökersin fanı.
Bu belirttiğim soğutucuların hepsi aynı performansa ve sessizliğe sahip yani öyle mi? Ben tavsiyelerinizi almak istedim bahsettiğim seçeneklerden. . Genede teşekkür ederim cevabınız için. . ;)
hocam demek istediğim zaten bunların fanları büyük ihtimalle pwm destekli olacaktır.o yüzden performans istemeyip sessizlik istersen her türlü istediğin olur..bendeki voodoo boşta 800 rpm dönüyo ve 2600k yı 30 derecede tutuyo..ses zaten yok..performans istemezsen en ucuzu ve pwm desteği olanı tercih etmen daha mantıklı....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme