Şimdi Ara

İşlemci Isınma Problemi (i7 7700K)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hiçbir sorun yokken bilgisayarım birkaç gün önce anlamsız bir şekilde ısınmaya başladı. İşlemciye yük bindiren herhangi bir uygulama da yok. Ancak görselde göründüğü gibi bir ısınma problemi var.

H100i V2 sıvı soğutma kullanıyorum. Herhangi bir hız aşırtma vb bir işlem hiç yapılmadı. Komple sıvı soğutmayı söküp iyice temizledim. Ayrıca termal macunu da yeniledim. Ancak halen sorun devam ediyor. Sıvı soğutmanın hem boruları hem radyatörü soğuk ancak pompanın üzerine dokunduğumda sıcaklık hissediliyor. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

• Sıvı devir daimi olmuyora benziyor. Pompa çalışıyor mu?
  • pompa arızası gıbı. muhtemelen sıvı kireçlenip pompadan akmıyor.

şöyle bişi

Technopatyoutube
    Daha önce sizlerle 32 çekirdekli bir render sistemi toplamıştık hatırlarsanız. İlk başlarda gayet güzel çalışan sistemi kullanmak bir süre sonra işkence olmaya başlayınca sorunun kaynağını araştırmaya koyulduk. Sonuç olarak epey bir kullanıcının başını yakan Enermax LiqTech 240 TR4 sıvı soğutucunun bizim sistemimizde de bozulduğunu fark ettik. Bunu bir fırsata çevirip soğutucunun içini açtık ve sorunun kaynağına indik. Keyifli seyirler! 32 çekirdekli sistem için: http://bit.ly/2UgTs0P
    https://www.youtube.com/watch?v=fr1m6MjQ8Ec
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam dışarıdan çalışıp çalışmadığını tam olarak nasıl anlarız? Corsair Link üzerinden baktığımda pump için sürekli değişen rpm değerleri gösteriyor. Bazen 3000 rpm bazen 500 rpm bazen de 0 rpm yazıyor.

• acura07 kullanıcısına yanıt

İnternetten biraz araştırdım. H100i V2 modellerinde çoğu kişi uzun süreli kullanım sonrası genelde pompa arızası yaşamış. Youtube üzerinde bu cihazların tamirini yapan bir yer buldum. Açıkçası bir onlara göndermeyi düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.