GTX 1080'e Güncel İşlemci Önerisi
Merhaba,
Mevcutta aşağıdaki sisteme sahibim. Geçenlerde anakartım arızalandı. İşlemcime uygun yeni bir anakart zaten artık yok.7700K işlemciye uygun ikinci el anakartlar için istenen fiyatlar da neredeyse güncel işlemcilerin anakartları ile eş değer sayılır. Her halükarda bir anakart ihtiyacım olduğu için en azından beraberinde işlemcimi de güncellemek daha mantıklı geldi. Bir süredir güncel piyasalardan da uzak kaldığım için şu an GTX 1080 ile uyumlu çalışacak şekilde AMD veya INTEL tarafında max en mantıklı hangi işlemciler alınabilir?
Küçük bir not : Ufak araştırmam sonucunda sıvı soğutmam AM4 platformuna uygun olduğu için Ryzen 7 5700X'ler daha mantıklı gibi geldi.
İşlemci : i7 7700K
Anakart : MSI Z270 Gaming Pro Carbon (Arızalı)
RAM : 2x8 GB Corsair Vengeance 3200 Mhz
Ekran Kartı : MSI GTX 1080 Gaming X
SSD : 2 tane 256 GB SSD (M2 değil)
PSU : Aerocool KCAS 600W 80+ Plus Bronze
İşlemci Soğutucu : Corsair H100i V2 Sıvı Soğutma
İşlemci Isınma Problemi (i7 7700K)
Merhaba,
Hiçbir sorun yokken bilgisayarım birkaç gün önce anlamsız bir şekilde ısınmaya başladı. İşlemciye yük bindiren herhangi bir uygulama da yok. Ancak görselde göründüğü gibi bir ısınma problemi var.
H100i V2 sıvı soğutma kullanıyorum. Herhangi bir hız aşırtma vb bir işlem hiç yapılmadı. Komple sıvı soğutmayı söküp iyice temizledim. Ayrıca termal macunu da yeniledim. Ancak halen sorun devam ediyor. Sıvı soğutmanın hem boruları hem radyatörü soğuk ancak pompanın üzerine dokunduğumda sıcaklık hissediliyor. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Turknet-TP-Link Bağlantı Sorunu
Selamlar,
Uzun süredir Turknet ve TP-Link Archer VR600 modemi kullanıyorum. 2 gün önce farklı bir evde kullandığım. Tenda V300 modemi bir sorunu var mı diye kendi evimde denedim. Denemeden önce de TP-Link modemimden sadece kabloları söküp Tenda'ya taktım. Sonra Tenda'nın ayarlarını falan yaptım. Ama bir türlü internet gelmedi. Daha sonra hiçbir işlem yapmadan kabloları aynen kullandığım TP-Link'e geri taktım. Normalde ayarlarda hiçbir işlem yapmadığım için internetin direkt gelmesini bekleriz. Ancak sonrasında hiçbir şekilde tekrar internete bağlanamadım. Modemin üzerinde DSL ışığı sabit bir şekilde yanıyor. (Hat var. Arayüz üzerinde de sinyal görünüyor. Ancak modem kesinlikle IP almıyor. Kaç kere reset atıp tekrar kurulum yaptıysam bir şey değişmedi. Az önce TP-Link müşteri hizmetleriyle görüştüm. Onlarla beraber de işlemleri yaptık en son adımda modemin verdiği hatanın parametre hatası olduğunu ve turknet tarafından yönlendirilen kullanıcı adı ve şifrede sorun olduğunu ya da onlardan gelen IP kaynaklı bir durum olduğunu ilettiler. Daha önce bu şekilde sorun yaşayan oldu mu ? Ya da ne yapmak lazım?
Not: ISS'den bana gönderilen Kullanıcı Adı ve Şifre modem ayarlarında %100 doğru. Belki 500 kere kontrol edip hatta artık direkt turknet sayfasından kopyala yapıştır yapıp sağında solunda herhangi bir boşluk kalmamasına da özellikle dikkat ediyorum.
Aida 64 Stres Test de Hata Alıyorum
i7 7700K İçin Soğutma Önerisi
|
Bilgisayarın ekranına görüntü gelmiyor???
|
LÜTFEN Bİ YARIM EDİN:(:(
|
Anakart : MSI Z270 Gaming Pro Carbon
İşlemci : Intel i7 7700K İşlemci Soğutucu : Corsair H100i v2 RAM : 2 X Corsair Vengeance LED DDR4 3200 MHz 8 GB Ekran Kartı : MSI Geforce GTX1080 GAMING X 8GB GDDR5X 256Bit DX12 SSD : Samsung 850 EVO 250 GB + Kingston UV400 240 GB HDD : Seagate 2 TB Kasa : Dark N10 PSU : Aerocool KCAS 600 W 80+ Monitör : Viewsonic XG2530 25" 1ms 240 Hz |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 143
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 4.770 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware