Şimdi Ara

GTX 1080'e Güncel İşlemci Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mevcutta aşağıdaki sisteme sahibim. Geçenlerde anakartım arızalandı. İşlemcime uygun yeni bir anakart zaten artık yok.7700K işlemciye uygun ikinci el anakartlar için istenen fiyatlar da neredeyse güncel işlemcilerin anakartları ile eş değer sayılır. Her halükarda bir anakart ihtiyacım olduğu için en azından beraberinde işlemcimi de güncellemek daha mantıklı geldi. Bir süredir güncel piyasalardan da uzak kaldığım için şu an GTX 1080 ile uyumlu çalışacak şekilde AMD veya INTEL tarafında max en mantıklı hangi işlemciler alınabilir?

Küçük bir not : Ufak araştırmam sonucunda sıvı soğutmam AM4 platformuna uygun olduğu için Ryzen 7 5700X'ler daha mantıklı gibi geldi.

İşlemci : i7 7700K

Anakart : MSI Z270 Gaming Pro Carbon (Arızalı)

RAM : 2x8 GB Corsair Vengeance 3200 Mhz

Ekran Kartı : MSI GTX 1080 Gaming X

SSD : 2 tane 256 GB SSD (M2 değil)

PSU : Aerocool KCAS 600W 80+ Plus Bronze

İşlemci Soğutucu : Corsair H100i V2 Sıvı Soğutma

• Ryzen 7 o ekran kartına çok yüksek kaçabilir, ryzen 5 bile yeter o ekran kartına. Eğer amacınız sadece işlemci+mobo alıp 1080 ile gitmekse tabi.

Ekran kartını da ileride güçlü bir modelle değiştiririm derseniz eğer 3D işlemcileri var amd'nin. Onlara da bakabilirsiniz ama pahalı kalır 5700'ün yanında.

Ama tüm bunların dışında sistemi güncellerim derseniz kesinlikle DDR5 anakart alın. Size ekstradan ram masrafı çıkaracaktır ama güncellemesi çok daha kolay bir sisteme geçmiş olursunuz. Ki işlemci ve moboya ayıracağınız para ile ddr4 anakart almak pek mantıklı gelmiyor bana.

• b550 + 5600 ikilisi gibi birşey tadından yenmez o gpu ile DDR5 için hala çok erken.

• bunun gibi ilanlara da bakabilirsin sonuçta yeni 5600 ve b550 de bu kadar tutacaktır. bunda +16gb ram ekstrası da var. gerek yok dersen 10 11. seri anakartıyla satan bence çoktur arasan. z490 z590 bunlar eski değil 2021.

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-gigabyte-z490-vision-g-plus-intel-core-i7-10700k-plus-aorus-32-gb-ram-1140425925/detay

neden böyle bir şey dedim çünkü yıllarca 7700k kullanmış birine birden ryzen 5600 garip gelecektir. yıllarca fx8 kullanmış biri olsan bu sefer de intel tavsiye etmezdim bu hangisi iyiden çok alışkanlıkla alakalı bir şey. ryzen 5000 serisinde oc yok mesela milimetre bile. pbo var precision boost overdrive demek yani 11'deki inteldeki turbo gibi bir şey çünkü ben 11900k kullanıyorum pek oc canlısı değil 5.3ghz turbo çıkıyor bunlar da oc olmuyor ya da yapsan da turbo'dan bir farkı olmuyor ya da zor yapmak. oc istiyorsan 10. seriye bak.

• Hocam fikirler için çok teşekkürler. Normalde aslında anakart arızalanmasa herhangi bir değişiklik düşüncem şu an için yoktu. Tamamen hazır bir anakart alacaksam bari biraz daha güncel bir işlemciye geçeyim diye düşündüm. Bundan dolayı şu an için sadece anakart + işlemci değişikliği yapmak istiyorum.

Bu arada normalde genel bir sistem değişikliğini seneye bu zamanlar için düşünüyorum. Intel 15. nesil ve yeni AMD işlemcileri görüp beraberinde de yeni ekran kartlarıyla güncel bir sistem kurma planım var. Bunun için şu an sadece elimdekileri çok para harcamadan kullanabilir hale getireyim. Seneye de güncel parçalara göre yeni bir sistem toplarım diye planlıyorum.

• Çok teşekkürler, İkinci el tarafında da bu tarz satılık setler baya vardı. Önerinizden sonra mantıklı fiyatla bir tane bulursam bu ikiliyi almayı değerlendireceğim.

• İlettiğiniz ilan yayında kalktığı için bakamadım. Ama bahsettiğiniz gibi setlere de bir yandan bakıyorum. Hatta örnek olarak şunun gibi 1-2 tane görmüştüm. Mesela bunu alsam hem kendi RAM'lerim boşa çıkar onları satar aynı zamanda elimdeki 7700K'yı satıp baya uyguna getirmiş olurum. Sadece kafamdaki soru işareti Intel tarafında GTX 1080'e göre max hangisini almalıyım. 11700'ler falan uyumlu çalışır mı?

Bir de dediğiniz gibi bu zamana kadar hep Intel kullandım. Bundan dolayı da kafamın bir köşesinde acaba Intel'den devam mı etsem diyorum.  

Bu arada tamamen alışkanlıktan dolayı yoksa AMD'ye karşı kesinlikle bir ön yargım yok. Hatta testlere göre düşük güç tüketimi, düşük sıcaklık, daha düşük fiyatlar vs derken çok daha mantıklı görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerdoan -- 6 Aralık 2023; 23:27:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7 7700k'ya yazık olacak ya güzel işlemci  Halen daha sıfır 1151 anakart satılıyor. 1250 liraya falan hem de. Değiştirmeyin bence.

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt

Hocam 1250 TL'lere 1151 anakart bulamadım. Siz nerede gördünüz? Eğer bu fiyatlara sağlam düzgün bir anakart tedarik edebilirsem gerçekten 7700K'yla en azından önümüzdeki seneye kadar yoluma devam edebilirim.

• canerdoan kullanıcısına yanıt

Valla kusura bakmayın ben h310'lar uyumlu sanıyordum :( İntelin o zamanlar yaptığı eşekliği unutmuşum. Anca bu varmış

akakce.com
    Asus EX-B250M-V3 Intel LGA1151 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-ex-b250m-v3-intel-lga1151-ddr4-micro-atx-fiyati,268476428.html

Bu fiyatlardan dolayı da mesela gidip şunu alıp işlemciyi değiştirmek daha mantıklı geliyor.  

Ya da belki forumdan güvenilir ikinci el bir anakart+işlemci ikilisi  

Gerçekten amd anakartlar aşırı uygun, bir de taş gibi anakart almış oluyorsunuz aynı fiyata. Ben baktım forumdaki 2. el anakart-işlemcilere sıfırından %15-20 aşağıda ilanlar genelde. Bana değmez gibi geldi. Arkadaşın da dediği gibi b550 - 5600 en mantıklısı gibi.

Önerilerden dolayı şu an benim aklıma da B550 ve 5600 ikilisi yattı. Forumdaki ilanlara baktığımda bence de şu an değecek bir ilan göremedim. Peki siz şunun gibi ya da 10. & 11. nesil bir ikinci el uygun intel set için ne dersiniz? Fiyatlar B550 & 5600 ikilisine göre biraz daha yukarı çıkıyor.

Şahsen alınabilecek en ucuz b550 anakart ve 5600 ikilisini tercih ederim. 5700 lira ediyor. Ramler güzel zaten. Bu arada oyun için kullanılacaksa 12400f de 9700k'dan daha iyi gibi. O da en ucuz anakart ile 6700 liraya geliyor.

• Bende aynı moboyu kullanıyorum b550 gaming v2 aşırı iyi bi kart pci 4.0 m2 desteği vs yok yok. 5600de zaten açamadığım oyun yok intel anakartlar aşırı pahalı ve gereksiz.

• gösterdiğim ilan 10700k z490 anakart ve 4x8gb 3600 olması lazım ram 10 bin liraydı bence mantıklı ram avantajından dolayı demek ki ondan hızlı gitmiş ya da linke bakan bir başkası almış buradan. öne çıkarmışız artık öyle diyelim. 9'dan aşağı olmaz b550 5600 ona da bakmıştım. bu ikiliden gideceksen anakart uyduruk olmasın ve oc yapmayacaksın bunu kabul edip al çünkü 7700k dediğin aleti ben biliyorum yıllarca lpg ile gezerken birden benzin kullanacaksın lpg zinhar olmuyor bu motora gibi zor gelen bir şeydir ama söylemesi kolaydır oc yok demek. 5600 stok kullansan bile sorun yaşamazsın ben 5600x sisteme 3080 taktım test ettim 1080p'de bile darboğaz yok denediğim oyunlarda ki yeni oyunlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.