ayrıca nasıl bi kullanıcı olduğumdan da bahsetmek istiyorum tavsiyelerinizde ihtiyacınız olur sanırım.aynanda cok fazla program kullanmıyorum universite oğrencisiyim cok yuksek cozunurluklerde cok ayrıntılı oyunlar oynamıorum crysis gibi yada o tarz genelde pes ve o tarz spor oyunları strateji oyunları filan oynuyorum.autocad ve o tarz bi kac program kullanıorum siz bana hangisini tavsiye edersiniz.şimdiden hepinize tesekkur ederim.
ya acıkcası amd almaktan korkuyorum.intel dusunuodum bide 6 cekirdek benim gibi bi kullanıcı icin yuksek değil mi?
Bir kere seçtiğin 1 ve 2 nolu işlemcileri unut, çünkü lga 775 platformunda onlar ddr2 ram vs.. eski platform sıfır almaya değmez...
seçtiğin 3 nolu işlemci core i5 650 2 çekirdekli, eski uygulamalarda 6 çekirdekli ile benzer performans gösterir ama 6 çekirdekli geleceğe dönük olur...
ikisi arasındaki kıyaslamaya şuradan bakabilirsin:
seçtiğin kasayı bilmiyorum ama bildik bir marka, yinede içindeki psu gerçek 600watt değildir haberin olsun...
ramleri 1600 mhz çalıştırmak için işlemciye hafif overclock yapman lazım, stok fan sessiz ama ekstra soğutucu alsan iyi olur, işlemci rahatlıkla 4 ghz oluyor iyi bir fan ile...
seçtiğin monitor led aydınlatmalı ama tn panel yani diğer lcdlerden pek farklı değil seni yanıltmasın, analog girişli olduğu için tavsiye etmiyorum, bütçe kaldıysa oyuncu monitoru 2ms tepki süreli dvi çıkışlı samsung p2250 tavsiye ederim...