Şimdi Ara

İşlemci Kullanımı %70 iken Kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD Ryzen 7 4800H işlemci kullanıyorum. Obs ile LoL yayını yaparken bir süre sonra bilgisayar kapanıyor hem de işlemci %70 kullanılırken. Ekran kartlarımın sıcaklığı 70 derece civarı. Son olarak bilgisayar kapanıp açıldıktan sonra şu hata geliyor.

Ardından "Evet" e basınca şu geliyor.

Buradan da "Evet" e tıkladıktan sonra ise şu geliyor.

Sorun nedir nasıl çözeceğim?

• crash dump yapayım mı diye soruyor hata değil onlar.işlemcin şöyle şu şöyle böyle diye.işlemcide overclock var mı?bios ayarlarını bi default yapıp denesene alakası yok %70 oldu seksen olduyla mavi ekran veriyor diyeyim kısaca.ramden işlemciden baş şüpheliler ama yazılımsal da olabilir overclock ya da yanlış ayarlama yoksa.

• overclock yok. bios ayarlarını default çektim denedim olmadı. yanlış ayarlama ne olabilir?

• 7ali7mert7 7 kullanıcısına yanıt

default yaptıysan yanlış ayarlama olamaz.ya parçalardan biri donanımsal olarak bozuk ya da yazılımsal bir sorun var.bunu denemek için windowsu ve o programı baştan kurmalı mümkünse daha yeni versiyonunu veya başka bir kurulum dosyasından kurmalısın ve ilk kurup denemelisin diğer çoğu şeyi kurmadan önce.

• Teşekkürler bir vakit deneyip sonucu yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

default yaptıysan yanlış ayarlama olamaz.ya parçalardan biri donanımsal olarak bozuk ya da yazılımsal bir sorun var.bunu denemek için windowsu ve o programı baştan kurmalı mümkünse daha yeni versiyonunu veya başka bir kurulum dosyasından kurmalısın ve ilk kurup denemelisin diğer çoğu şeyi kurmadan önce.

Teşekkürler bir vakit deneyip sonucu yazarım. Bu arada nedense bu kilitlenme sadece LoL oynarken yayın yapınca oluyor mesela Bannerlord oynarken yayın yapınca cpu %100 kullanılıyor ama kapanmıyor.

+ Lol oyun yükleme ekranını alt tab yapınca YouTube videolarının görüntüsü de bozuluyor 2 3 kere alt tab yapınca düzeliyor. Bu LoL de bir şeyler var ama anlamadım nedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ali7mert7 -- 14 Ağustos 2021; 12:39:18 >
  • işlemci ısılarına bakın. %70e gelince kaç derece oluyor belki termal macun yenileseniz geçecek bir sorun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.