peki bilgisayarın içinin tozu ne kadar sürede bir temizlenmeli?(ben yılda bir temizliyorum)
quote:
Orijinalden alıntı: rominof
sn n dıosun bea
8 tane mesajın var ama bunların hiçbirinde saygıdan eser yok.Burda kayıtsız şartsız bilgi paylaşılıyor.Bu saygın ortamda saygılı olmayı öğreneceksin ki,saygı duyulan bir kişi olasın.
Konuya gelirsek,günümüzde pc kullanıcılarının %90 ının termal macundan felan haberi yoktur.Bende siteye kaydolduktan sonra birçok şeyi öğrendim.Şuan bende p4 işlemci var 9 yıllık ne termal i kalmıştır ne macunu ama hala sıcaklık olarak 40-50 arası geziniyor.Bulunduğum yer İzmir olduğunuda belirtmek isterim. Şüphesiz bir yararı vardır macun yenilemenin fakat çok çok kafaya takmanıza gerek yok bence bu tarz konuları.
quote:
Orijinalden alıntı: John___Doe
Konuya gelirsek,günümüzde pc kullanıcılarının %90 ının termal macundan felan haberi yoktur.Bende siteye kaydolduktan sonra birçok şeyi öğrendim.Şuan bende p4 işlemci var 9 yıllık ne termal i kalmıştır ne macunu ama hala sıcaklık olarak 40-50 arası geziniyor.Bulunduğum yer İzmir olduğunuda belirtmek isterim. Şüphesiz bir yararı vardır macun yenilemenin fakat çok çok kafaya takmanıza gerek yok bence bu tarz konuları.
quote:
Orijinalden alıntı: John___Doe
ilk cümlene kesinlikle katılıyorum.Hatta geçenlerde termal macun almak için çarşıya çıkmıştım.Sadece 1 yerde bulabildim.Oradakilerde yaklaşık 15dk aradı dükkanı(dükkanda küçücük)ve şimdi bulamıyorum sonra gel dedi.Sonra ümidi kestim eve dönüyordum ve gözüme bir pc tamir yapan yer göründü.Ünlü bir pc firmasının ürünleriyle ilgilenen bir teknik servis..Dedim kendi kendime burda vardır.Girdim adama dedim termal macun satıyor musunuz diye.Adamın verdiği cevap:Biz macuncu değiliz macun falan satmıyoruz.
Ben daha ne diyeyim..Teknik serviste tahminimce günde en az 10-15 pc tamir eden yerdekiler bile termal macunu bilmiyorsa daha ne diyeyim.......
İ7 920'yi Termal Macunsuz Kullanıyorum. İşlemci Zarar Görürmü?
quote:
Orijinalden alıntı: nadir_en
üçüncüsü Türkçe'ye dikkat lütfen!.... katletmeye gerek yok güzelim dilimizi....
quote:
Orijinalden alıntı: nadir_en
eywallah, aslında hiç de zor değil, youtube'da konu ile ilgili videolara bakarak çok rahatlıkla yapabilirsin...
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
İ7 920'yi Termal Macunsuz Kullanıyorum. İşlemci Zarar Görürmü?
hiç güleceğim yoktu valla Allah'ta seni güldürsün.
@K.Kahriman
Gülecek Ne Varki Bunda? Söylede Bende Güleyim.
quote:
Orijinalden alıntı: İmportant
@K.Kahriman
Gülecek Ne Varki Bunda? Söylede Bende Güleyim.
işlemci fanı alttan hava kaçırarak anakartı soğtur
merhaba arkadaşalar, benim pc ye birşeyler oldu açtığımda windows ekranı gelir gelmez hemen kapanıyor bazen bu süre daha da kısa sürüyor... sorunu araştırdım işlemcide termal macun olayına kadar geldim... işlemcinin fanını söktüm arada macun falan kalmamış sadece kurumuş bir tabaka ile karşılaştım. sorunun bu olduğunu düşünerek vatan bilgisayardan sipariş verdim... geldiğinde macunu sürüp deneyeceğim bakalım sonuç düzelecek... pc de ki bütün slotlarda ramlari ekran kartını wlan kartını tv kartını ne varsa söktü temizledim taktım ama sorun çözülmedi..., sanırım bu macun arada olmadığı için işlemci çok çabuk ısınıyor ve kendini kaptıyor.... eğer sorun bu da değilse o zaman başak yollar deneyeceğiz... power supply den olabilir, yada güç kaynağından.... inşallah macundanndır... çünkü şlemci ile fanın arası açtığımda kupkuru idi.... sonucu bildireceğim.
merhaba arkadaşlar aldığım macun ile sorunum çözüldü... pc nin kendi kendini kaptması işlemci ile fan arasındaki macunun kurumuş ve işlevini kaybeetmesi sonucu oluyormuş. çalıştığı dönemde de ağır ve donmalar meydana geliyordu... macunu fan ile işlemci arasına ince bir şekilde sürdüm ve pc kendinin kapatmadı.. sağlıklı bir şekilde çalışıyor..hızı da arttı gayet güzel oldu.. pc nin hızı ilk günkü gibi saat gibi çalışıyor yanii.. benim gibi bu problemi yaşayanlar bu şekilde sorunu çözebilirler...
benim pc çok donuyo bu macunla ilgili olabilir mi [ macunu sildim hala sıkmamışım o mu pc mi donduruyor ]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme