Şimdi Ara

İŞLEMCİ ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimde hd7790 asus var buna uygun ortalama 300 tl civarı bir işlemci istiyorum ne önerirsiniz? Bide amd almak zorunda mıyım ekran kartımdan dolayı?

• Elinde anakart varsa ona göre bi dereğlendirme yapılır fakat anakart yoksa amd fx4100 + anakart + ram yapabilirsin. Bu sırf amd ekran kartın olduğundan dolayı değil istersen intel de kullanabilirsin. 7790 için fx 4100 yeterlidir yada i5 2300 felan da kullanabilirsin biraz daha performanslı olur.
  • Hocam sistem bu AMD HD 7790 128Bit 2GB // Vengeance 4x2 Dualkit // Asus m5a97 Anakart // Amd Athlon x4 630 Processor // Xigmatek 80 450w PSU
  • Öncelikle sistemi değiştirmenizi tavsiye ederim

Ama eğer sistem değişmeyecekse fx 8300 yada fx 6300 olabilir
  • Ne gibi bi değişiklik hocam
  • myxella kullanıcısına yanıt
    Kökten yeni bir sisteme geçin

Fx 8300 takarsanız sizi bir yere kadar götürür ama sonrası belirsiz

Ryzen yada kaby lake ye geçebilirsiniz
  • Fraps kullandığım için işlemci gerekiyor pek ucuk bi şeye gerek yok
  • Sizce intel mi amd mi almalıyım kayıtta fps düşmemesi için
  • quote:

Orijinalden alıntı: myxella

Sizce intel mi amd mi almalıyım kayıtta fps düşmemesi için

Yukarda arkadaşın bahsettiği gibi 8300 alarak devam edebilirsin performansı seni üzmez. Anakartın güzel bir model. Fps düşme olayında da intel daha performanslı. Öncesinde Amd fx 4100 kullanıyordum aynı chipsetli bir anakartla sonrasında i5 2400 e geçtim performans farkını ciddi anlamda hissettirdi. Amd de fps drop olayı oldukça fazla intelde bu durumu yaşaman daha seyrek olur.
  • 8300 güzel işlemcidir alabilirsin ama ikinci el al.
  • erenfb1907 kullanıcısına yanıt
    İntel ne önerirsiniz?
    elindeki anakarta intel takılmaz intel için komple sistem yenilemen lazım.o fiyat bandındada g4560 alabilirsin
  • Kayıt için neden fraps kullanıyorsunuz? HD7790 AMD Crimson Relive sürücüyü destekliyor. Relive sürücü ile oyun içi video çekebilirsiniz. FPS de düşürmez.

Harici yazılım tavsiyesi istiyorsanız OBS Studio'yu öneririm. Ben de kullanıyorum. Ayarlamaları yapıyorum render yapmadan yüklüyorum. Çekim kalitesi de böyle: (kendi çekimim, fps'in düşük olduğuna bakmayınız normalde de böyle işlemci oyuna yetemiyor. Kaliteyi göstermek için veriyorum.)
    https://www.youtube.com/watch?v=574GFcPfIX0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 26 Temmuz 2017; 13:51:16 >
    İntel i5 2. yada 3. nesil işlemciler işini görür. Mesela bütçe belirttiğin için söylüyorum i5 2400 ü 180 200 civarı alabilirsin anakartı da 100-130 arası kaliteli bişey seçebilirsin elindeki ramları kullanır anakartını satarsın yada biraz daha yukarı çıkabilirim dersen i5 2500K alıp Z serisi bir anakart ile oc yapabilirsin. Bu seri işlemciler işini fazlasıyla görecektir.
  • quote:

Fazla masraf olmasın işlemci upgrade edeyim düşünceniz varsa fx 6100 veya fx 6300 200-250 TL arasına ikinci el bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: algoritma

quote:

Fazla masraf olmasın işlemci upgrade edeyim düşünceniz varsa fx 6100 veya fx 6300 200-250 TL arasına ikinci el bulabilirsiniz.

Aman hocam ne FX 6100'ü.
  • Fx6300 işimi görür mü?
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Bende obs denedim ama görüntü baya pixel pixel anadolu oluyor uygun ayarların sssini filan atabilir misin?
    Şuan laptoptayım ondan ayarları göstereceğim.

Büyük ihtimal video bit hızınız düşük. 2000-3000 civarı yeterli gelebilir. Linkini attığım videonun orjinali 4 dklık video 90 MB (3000 bit hızı ile).
    Kodlayıcı kısmında sizinkinde donanımsal kodlayıcı olarak "AMD VCE" ibaresinin çıkması lazım. Onu seçersiniz.
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

Ses 44.1 kHz, stereo olarak ayarlayabilirsiniz.
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

Temel (Tuval) çözünürlüğü olarak monitörünüzün çözünürlüğü (1366*768 ise 1280*720 seçersiniz) veya oyunda kullandığınız çözünürlük (1366*768 monitörünüz var VSR/DSR ile sanal olarak çözünürlüğü 1920*1080 yapabilirsiniz) girersiniz. Çıkış çözünürlüğünü çekeceğiniz videonun çözünürlüğünü seçersiniz (1920*1080 monitörde 720p video çekebilirsiniz). Video fps değeri 30-60 arasında seçebilirsiniz.
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

Burada kaydı başlatma ve bitirme tuşunu atarsınız.
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

Diyelim ki videonuza webcam ile kenara görüntünüzü monte edeceksiniz. "video yakalama aygıtı" seçeneği seçiyorsunuz. webcam aktifse çektiği görüntü karesi ekranda belirir. O siyah zemin üstünde istediğiniz yere çekebilir büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz. Canlı yayın gibi çekim yababilirsiniz. Yalnız kaynaklar listesinde "video yakalama aygıtı" seçeneğini "oyun yakalama" seçeneğininin üstüne taşıyınız.
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

1366*768 monitörünüz var ve youtube formatına uymak için temel çözünürlüğü 1280*720 girdiniz. Eğer videonun sağında solunda altında üstünde kırpılmış tam çıkmamışsa zorla ölçekle ile tam ekran çekebilirsiniz.
    MSI afterburner ile oyun videosu çekeceksiniz mesela "üçüncü taraf katmaları yakala" seçerek linkini attığım şekilde çekim yapabilirsiniz. (OBS classic bunu yapmıyordu.)
    İŞLEMCİ ÖNERİSİ

• a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ettim hocam bu arada monitörüm 1600x900
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.