Şimdi Ara

işlemci ram ve ekrankartımı değiştirecem anakartımıda değiştirsem mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayrımda ÜÇ parçamı değiştireceğim ekran kartı:6600 gt almayı düşünüyorum işlemci:prescott 3.2 ram: 2x512 dual ve anakartım da oldukça iyi şu anki fiyatı 146 dolar yaklaşık. sizce bu anakartı satıp dördünüde birden değiştirip amd 64 bit 939 a mı geçsem ama anakartımı incelerseniz oldukça iyi bir anakarttır. ayrıca işlemci soğutucum bakır zalman 7000 ve bu soğutucuya ne olacak 49+ kdv fiyatı (bilmiyorum ama herhalde 939 da kullanamam). benim anakartımın özelliklerine sahip bir anakart yaklaşık 170 dolar filan (tabi tam bir kıyaslama olmuyor ama). bu durumda anakart içinde para vermem gerekecek ve eski anakartı iyi bir fiyata satmam da çok zor. işlemci fiyatları arasında fazla fark yok ama ram ve ekran kartı açısından nasıl olur bilmiyorum (belki PCI express de alabilirm hazır anakartımıda değiştirmişken). getirilerini ve goturulerini birde siz bakarsanız sevinirim. sonuçta istediğim hızlı bir sistem teknolojinin gerisinde kalmam sorun değil. Hızlı olsunda P II olsa bile sorun yok :) zaten burda en büyük kriter harcayacağım paraya değermi kreteri. ne dersiniz?

işlemci soğutucum:http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=CNPS-7700-CU

Anakart :http://www.hipernex.com/Product.aspx?CategoryId=424&ItemId=5818

• yerinde olsam bu kadar parça değiştirdikten sonra anakartıda değiştirip rahat ederdim...
  • Bence ram'i değiştirme. Anakart, ekran kartı ve işlemciyi değiş.
    Anakart:MSIneo4 nf4 Ultra
    İşlemci:AMD s939 3000+ veya 3200+
    Ekran kartı : Sparkle, Asus yada Leadtek 6600GT modellerinden biri

Bence hem böyle yaparak yeni teknolojiye ayak uydurursun hemde bundan sonra AGP kartlar ile derdin kalmaz. Zaten PCIe ekran kartları AGP'e göre biraz daha ucuz burdan biraz kar edersin ki bu işin sonunda pek fazla para harcamamış olursun.
  • Bence sistemin iyi.Yapacağın harcamalara değmez. 512 Mb Kingston ram daha alırsan sistem için daha iyi olur.Ekran kartı konusunda,oyunlarda yüksek çözünürlük ve detay önemli değilse Ati 9550 serisi ucuz bir çözüm olabilir.Almak istiyorsan 6600Gt çok daha iyi bir kart tabiki ama 1 sene içinde sistemi değiştirmeyi düşünüyorsan pahalı bir seçenek.
  • kartdeş al bir işlemci ve baba bir ekran kartı keyfine bak ...bu işin sonu yok hep masraf...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Raven70

Bence sistemin iyi.Yapacağın harcamalara değmez. 512 Mb Kingston ram daha alırsan sistem için daha iyi olur.Ekran kartı konusunda,oyunlarda yüksek çözünürlük ve detay önemli değilse Ati 9550 serisi ucuz bir çözüm olabilir.Almak istiyorsan 6600Gt çok daha iyi bir kart tabiki ama 1 sene içinde sistemi değiştirmeyi düşünüyorsan pahalı bir seçenek.

işlemcimi 120 dolara veriyorum onun için satıyorum 3.2 veya 3.0 alayım diyorum hazır çok iyi bir soğutucum varken (prescott ların sorunu ısınması olduğu için)

MEKALE nin dediği gibi
    ...bu işin sonu yok hep masraf...
  • quote:

Orjinalden alıntı: The_BaD

Bence ram'i değiştirme. Anakart, ekran kartı ve işlemciyi değiş.
    Anakart:MSIneo4 nf4 Ultra
    İşlemci:AMD s939 3000+ veya 3200+
    Ekran kartı : Sparkle, Asus yada Leadtek 6600GT modellerinden biri

Bence hem böyle yaparak yeni teknolojiye ayak uydurursun hemde bundan sonra AGP kartlar ile derdin kalmaz. Zaten PCIe ekran kartları AGP'e göre biraz daha ucuz burdan biraz kar edersin ki bu işin sonunda pek fazla para harcamamış olursun.

anakartımı ve işlemci soğutucum elimde kalacak yeni bir anakart alırsam ikisi toplam 146+49+kdv yapıyor.ayrıca ikisindende oldukça memnunum. PCI e kartlar benim içinde çok iyi tabi AGP 6600 gt nin 256 lığını yok. bana daha çok 256 olanı lazım(kullandığım programlar bol bellek istiyor). Zaten bu ekran kartını ve işlemciyi aldım mı iki yıl filan kullanırım.[ekran kartını ölene kadar :)]

birde benim şu andaki işlemcimle prescott 3.2 arasında % kaç fark vardır işleme hızında % 30 filan var mıdır biliyormusunuz? prescott ta HT özelliği varya onun için soruyorum.

• Soğutucun AMD 939'larla uyumlu.Ama bence de bu fıstık gibi anakartı değiştirmeye gerek yok,o kadar masrafa değmez.İşlemcini değiştir,raminin yanına yine Kingston 512 mb tak,işte sana süper PC!Ekran kartını illa 256 mb olsun diyorsan ucuza 9800 pro falan bulursan öyle hallet.6600 gt'ler çok iyi ama şimdilik 256 mb olanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 30 Mart 2005, 2:46:47 >
  • bana kalırsa bi işleci bide ekran kartı alırsan tamamdır.daha sonra da bi tanede daha 512 kingston alırsın olay bitmiştir.Tabi bu onerim sen bilirisin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbruz

Soğutucun AMD 939'larla uyumlu.Ama bence de bu fıstık gibi anakartı değiştirmeye gerek yok,o kadar masrafa değmez.İşlemcini değiştir,raminin yanına yine Kingston 512 mb tak,işte sana süper PC!Ekran kartını illa 256 mb olsun diyorsan ucuza 9800 pro falan bulursan öyle hallet.6600 gt'ler çok iyi ama şimdilik 256 mb olanı yok.

ram i iyi bir fiyata vereceğim onun için 2x512 dual twinmos alayım diyorum. birde işlemcimi overclock yapmayı düşünüyorum onun için ramlari kaç mhz alayım karar veremedim (daha doğrusu prescottları pek bilmiyorum ve ne derecede overclock olduklarınıda bilimiyorum). Kasa içi hava akımım iyi ve iyi bir işlemci soğutucum olduğunu düşünürsek overclock yapmayı mantıklı buluyorum. sen ne dersin?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.