Şimdi Ara

İşlemci seçimi hususunda yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu akşam anakart + işlemci almayı düşünüyorum. Overclock yapmayacağım. Yaptığım en yüklü işlem bf4 ultra ayarlarda oynamak olacak. İleriye dönük olmalı 5 yıl kadar sonra da güncel bir oyunu orta ayarlarda oynayabilmeliyim. Şu anda amd phenom x4 945 3.0ghz işlemci + a4td875-v evo anakart + gtx770 ekran kartım var. Yaptığım araştırmalarda aklım intele doğru kayıyor. Bütçe nedeniyle düşündüğüm işlemciler i5 4570,i5 4670,i7 3770 yada amd fx 8350 li bir sistem (pciex3 desteklemiyor nedense anakartları) ve gtx 770 nvidia intel ile daha mı uyumlu olur? Kafamda bu sorular var. i7 3770 performansı saydıklarımın hepsinden üstün ama lga 1555 tipi soket kullanıyor. 1550 ile arasında ne farklar var? Bu konuları kafamda netleştirirsem çok iyi olacak.
    -

• ekran kartın zaten iyi sadece o oyunu ultra oynamak için fazla para verme FX8350 + asus m5a97 R.2 anakart iyi olur
  • Anladım peki bahsettiğim intel işlemciler hakkında ne düşünüyorsunuz. Karşılaştırmada aldıkları puanlar 8350 nin yukarısında overclock yapmayacağım için anakartta kisabilirim ve daha az güç tüketen intel işlemci alabilirim diye düşünüyordum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl çok uzun bi süre oyun için,ama çok çekirdeğin gücünün devam edeceğini göz önüne alırsak,uzun sürede 8 tokmak daha mantıklı.
    8320 alın . 8350 ile arasındaki farkı anakarta bindirip sağlam bi anakart ve soğutucu alıp, 4.4 ghz de kullanın.
  • 8550 ile gtx 780 kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım uyum konusunda amd 8350 i7nin 1 tık altındadır ama i5ten daha iyidir
  • tavsiyeler üzerine amd almaya karar verdim ama gtx 770 oc +işlemci soğutucusu 2 hdd+1 ssd+1 dwd-w ve yazıcı klavye mause gibi usb aygıtlarını bende bulunan ocz 600w (eski sürüm) güç kaynağı besler mi? Sorun olmaz ise arkadaşın tavsiye ettiği anakartı (asus m5a97 R.2) alacağım.
  • stavasli kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle sorun teşkil etmez güç kaynağının tam modelini biliyormusun
  • kusura bakmayın işten anca geldim güç kaynağı ocz600sxs anakart + cpu için beklemedeyim netleştirelim diye.
  • - Sağolsunlar forumdan arkadaşların da tavsiyesi üzerine; aklımda i5 4670 yada i7 3770 varken fx8350 işlemci ve msi 990fxa gd65 anakart aldım. Sistem toplamak isteyen arkadaşlara referans olması için sıfır olan ürünlerden anakartı 333 tl vatandan, işlemciyi 510 tl goldtan aldım. Umarım forum kurallarını çiğnemiyorumdur ama işlemci fiyatlarında amd intel farketmiyor goldun avantaji var. Almadan önce oraya da bakmanızı tavsiye ederim.
    - Son olarak aynı konuda önceki mesajımda belirtiğim şu anda kullanmakta olduğum anakart, işlemci ve ramleri haftaya sistemi kurunca satmayı düşünüyorum. Alıcı arkadaşlar olursa sizce alanıda memnun edecek şekilde fiyat önerir misiniz? "Ne kadar" dediklerinde uygun rakamlar vereyim.

Not:Mesajda uyarı aldıracak bir husus varsa ikazlarsanız hemen değiştiririm

• stavasli kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun güle güle kullan işlemci fiyatı iyiymiş gerçekten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.